Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Chystáte se koupit starší automobil v bazaru? Ale prosím ...

poslyšte neuvěřitelný příběh, který se stal ...

V srpnu 2001 jsem si vyhlédl v autobazaru AAA AUTO PRAHA, ulice Dopraváků automobil Mitsubishi Pajero Sport v ceně 679 tisíc Kč. Informační leták sliboval \"kvalitní a prověřený vůz za nejlepší cenu\" a hošík s kravatou mne ujiš?oval, že na vozidlo mám \"půlroční záruku na skryté vady\". Složil jsem NEVRATNOU zálohu 14 tisíc korun a už jsem se v tom vezl... Následně, při koupi zamluveného vozu o týden později,jsem využil

možnosti \"nejvýhodnějšího leasingu\" u společnosti CCB-Leasing a složil akontaci 50 procent. \"Důvěřujte profesionálům!\", nabádal mne z reklamy Karel Loprais, šestinásobný vítěz Rallye Paříž - Dakar. \"Důvěřujte nejlepším!\", radila sympatická Kateřina Hrachovcová. A já blbec jim uvěřil!

Poprvé a doufám i naposled jsem uvěřil profesionálům! Povznesl jsem se nad to, že Všeobecné smluvní podmínky byly napsány titěrným písmem. Povznesl jsem se i nad to, že mi při podpisu leasingové smlouvy vnutili kartu asistenčních služeb ABA v ceně 2450 Kč, ačkoliv součástí havarijního pojištění vozu u firmy Zurich je asistenční služba ELVIA. Dále mi ten hodný pán v kravatě předložil účtenku na 1950Kč za lustraci vozidla tuším firmou Cebia, ačkoliv prodejce \"garantuje původ vozu\". Ruka ruku myje,pomyslel jsem si. Nebudu dělat dusno kvůli pár tisícovkám. A záhy jsem se dozvěděl, že ačkoliv \"měsíční splátky zahrnují plné povinné ručení\" (stále cituji reklamní leták), já si ho budu muset zaplatit sám, protože blebleble. Uvědom si čtenáři, že v té době již byla složena NEVRATNÁ záloha (O kterou bych přišel, pokud správně rozumím slovu nevratný). Mitsubishi bylo krásné, byla to láska na první pohled. Ti hoši ho leštili tak, že vypadalo skoro jako ze zlata. Chtěl jsem s ním jet až tam, kde se hory dotýkají slunce ... žádné jiné auto by to nezvládlo. Nezradím TĚ!, řekl jsem si, vyklopil na stůl třistapadesát tisícovek, hrst drobných ...a podepsal. Abych měl jistotu, že jsem nekoupil špatně, nechal jsem vůz prohlédnout v autorizovaném servisu, kde mne upozornili na to, že vůz byl havarovaný, má vadnou geometrii řízení, jeví závadu převodovky, drobné závady v osvětlení vozidla, sjeté pneumatiky. S každým zařazením rychlosti, kdy se z převodovky ozvalo GRRR (někdy se neozvalo :-) se mne začalo zmocňovat svaté rozhořčení a řekl jsem si DOST! Vzhledem k tomu, že jsem kupoval \"kvalitní a prověřený vůz s půlroční zárukou\" a na výše uvedené nedostatky, zejména podezřelý stav převodovky a předchozí havárii vozidla mne nikdo neupozornil

odvezl jsem automobil do AAA na reklamaci s tím, že kvalitní a prověřený

vůz si představuji jinak a trvám na zrušení kupní smlouvy a vrácení peněz. Pánové v reklamačním oddělení, aniž by se vůbec na automobil podívali, zase trvali, na tom, že jsem koupil starší automobil, že jeho stav je tomu odpovídající a není důvod smlouvu rušit. Asertivní technika přeskakující gramofonové desky.

Ne, Ne, Ne... Co se dá dělat, za blbost se platí, důvěřuj ale prověřuj...

Teprve později jsem objevil v Protokolu o zkušební jízdě a předání automobilu - Příloha č.1 ke kupní smlouvě, malililinkatými písmenky napsaný poslední vychytralý odstavec, ve kterém se praví, že můj automobil patří do skupiny C, což je stav \"horší než dobrý ... a doporučuje se důkladná technická kontrola a oprava všech agregátů, zejména motoru, převodovky\" ... \"kupující akceptuje veškerá rizika a chápe, že AUTOMOBILE GROUP, a.s. nemůže být a není odpovědná za další opotřebení automobilu a vady automobilu zjištěné kupujícím až po jeho převzetí od prodávajícího\".

...A to prosím u au?áku za bezmála třičtvrtě miliónu s najetou sedmdesátkou tisíc kilometrů. Jsou to opravdu profíci! Trošku to hrká ale jedeme dál...

Během několika málo dnů, s přihlédnutím k dalším nepříznivým okolnostem mého života jsem přehodnotil svůj původní záměr kvůli kterému jsem Mitsubishi kupoval a usoudil, že mít automobil pochybné kvality je pro mne zbytečným luxusem a rozhodl jsem se na svou žádost zrušit leasingovou smlouvu s vědomím, že na tom prodělám, ale čím dříve smlouvu ukončím, tím prodělám méně. Reklamní letáček AAA sliboval možnost \"leasingovou smlouvu kdykoliv vypovědět\". Předpokládal jsem, že leasingová společnost auto vrátí do AAA a vzhledem k tomu, že jsem jej užíval cca 14 dnů, bude jeho cena prakticky stejná s cenou kupní nehledě k tomu, že jsem stihl do automobilu investovat 30 tisíc korun za prohlídku v autoservisu, seřízení, výměnu oleje a nové pneumatiky. Vůz jsem předával v lepším stavu než jsem jej před čtrnácti dny převzal. Leasingová společnost CCB-Leasing překonala mé nejbujnější představy (od začátku do konce mne oslovovali \"Vážený kliente\" a \"Vážený pane\"), vůz ode mne převzala 27.8.2001, prý jej nechala ocenit soudním znalcem (na 500tisíc korun), nabídla více autobazarům a nejvyšší cenu nabídlo právě AAA, totiž 550 tisíc korun. Záležitost se vlekla dva měsíce navzdory mému několikerému upomínání. Při závěrečném vyúčtování 4.10.2001 mi CCB zaslalo složenkou 16864 Kč. Pokud tomu správně rozumím, leasingová společnost mi naúčtovala všechny zbývající leasingové splátky - \"dlužné splátky 510451Kč\" a ještě k tomu \"penále 23481Kč\" za 23 denní prodlení těchto splátek(které jsem měl podle leasingové smlouvy splácet následujících 18 měsíců - podle splátkového kalendáře). Při zjištění, že mi naúčtovali také bezmála 60 tisíc korun havarijního pojištění na následujících 18 měsíců provozu automobilu, který dnes patří někomu jinému, si jako \"Vážený klient\" přestávám připadat.

Suma Sumárum: Za \"zapůjčení\" automobilu Mitsubishi Pajero na čtrnáct dní od AAA AUTO PRAHA za pomoci CCB-leasing jsem dal přes 320 tisíc korun! (nepočítám-li mou investici do automobilu 30 tisíc Kč) Tak tomu říkám byznys! Nevěříte svým očím? Ale ano! Tohle není sen. Zde se sny rozplývají. Od samého začátku jsem se snažil tuto záležitost nazvat celkem velkoryse - nedorozuměním - při reklamaci vozidla s jehož stavem jsem nebyl spokojený (smůla, bylo to céčko) i při vyúčtování leasingu (asi jsem podepsal

něco co jsem podepsat neměl, anebo neumím počítat).

Poslal jsem smířlivé dopisy oběma firmám, že tohle snad nemohou myslet vážně. Nic, myslí to vážně ... Tak co, ještě důvěřujete \"profesionálům\"?

VíT ParouleK

PS: Rozeslete to kam to jde, at konecne lidi vidi jake to jsou ku...y.

Odesláno

Jo o AAA-čkách a zkušenostech s nimi jsou na netu celé rubriky:http://auto.idnes.cz/auto_testy.asp?y=autokat/aaa.htm

Já mám s nima ale zkušenost dobrou - jel jsem se podívat, co tam mají a zalíbila se mi Corsa za cca 100000Kč. Snažili se mě přesvědčit, abych si ji koupil, že nevadí, že nemám sebou peníze, auta prodávají i na leasing a tak. Slušná psychologická masáž. No nechal jsem na sebe kontakt a odjel jsem, že si to rozmyslím. Během 2 hodin přišla na mobil 1. SMS, že u nich získávám slevu v hodnotě 15000Kč. Takové SMS přišly do večera (za cca 3 hodiny) ještě 4, zvážili jsme okolnosti a rozhodli se Corsičku druhý den koupit. Ráno další porce SMS, telefonát z Prahy i Pardubic (auto jsmě si vyhlédli v Pardubicích), řeči o slevách, digitálním autorádiu,....

Zarazilo mě to. Přišel jsem si jak u vietnamců na trhu, když vykřikují \"šleva, pane šleva!\". Řekl jsem si, že se podívám jinde. Šel jsem do místního bazárku a tam stála stejně hezká Corsa a kousek od ní P-106. Projel jsem se v obou, líbila se mi spíš Corsa, v Peugeotu trochu klepalo levé přední kolo. No znáte ženský (byly tam se mnou 2) - nejde o to, jak jezdí, ale o barvu:o OK, koupil jsem Pažouta. Levněji, než byla v AAA stejně stará Corsa se slevou 15000Kč. Další telefonát z AAA kdy přijedeme, říkám, že brzy. Nejeli jsme. Volají každou hodinu. Nezvedám telefon. Užívám si autí - nemám čas. Večer volám sám: děkujeme, nemáme zájem, vybrali jsme si jinde. Jejich otázka PROČ? Mě zaskočila. Říkám: nemám ve vás důvěru. Na další \"proč\" už nereaguju, loučím se.

Večer hledám na netu informace o Peugeotech a narážím na odkaz na Peugeot-Club...

A dál už to znáte.:papa

Odesláno

Já se do áček jezdím občas s bráchou projet v nějakym starším rychlejším vozem. Máme to totiž coby kamenem dohodil. Naposledy jsme vyzkoušeli Corado G60 a teda nic moc, jen ten prodejce se při cca 150 začal sápat po pásu a za celou dobu z něj vypadlo jen: Vy to teda ženete..... asi věděl v jakém stavu to auto je. :papa:papa

Odesláno

Tenhle \"pěkný článek\" je především pěkně starej, jen na těhle stránkách už byl snad třikrát, a mailem mi přišel nesčíslněkrát. Je jak ty debilní hromadné maily \"pošli 10 nejbližším a blablabla\", vždycky tak po roce to někdo někde vyhrabe a pošle, a zas nastane na chvilku \"objev\" a hysterie...

Odesláno

...tak tyhle řetězáky já taky mažu, ale uznej, že AAA je taková supr firma, že tenhle dopísek je celkem výstižný i po takové době.

Takhle si držet image, to už chce důslednost :D

Nám tam nabízeli 406ku, r. v. 98 - jen 135 000 km, ZARUČENĚ, PROVĚŘENÉ, nikdy to nebyl taxík...

...a na střeše ještě ten držák na tu taxikářskou supr anténu, heh, auto otlučený ze všech stran, tisíce drobných ďolíků po kastli....ale hlavně že to má nejato jen těch 135....:cool: :cool:

Odesláno

ODDIE:

Nevim jestli jsi takový odborník přes auta, že se ti nemuže stát něco podobnýho, jako je popsáno v tom článku, ale podle mě takových článků není dost do té doby, dokud existují firmy typu AAA. Můj známej s nima má podobnou zkušenost asi 3měsíce starou a můžu tě upozornit, že jednu dobu sháněl brokovnici. Nikomu takovou zkušenost nepřeju. AAA je pro mě prostě neseriozní firma. Jarda

Odesláno

Jo a ještě něco. Jednou jsem taky měl choutky tam koupit auto. Bylo to zrovna když na NOVĚ prali AAA prádlo a právník tam uváděl základní nedostatky nákupu a jeden byl, že nechtěli dát nahlídnout, jak vypadá kupní smlouva, dokud jsi nekoupil. Ja na řeči moc nedám a tak jsem požádal kamaráda, který podle mě rozumí autům a nalákán nízkými cenami jsme vyrazili na nákup do AAA. Auto jsem si vybral, ale kamarád začal hledat mouchy. Byl vyloženě proti, abych auto nekupoval že je celej bok přestříkanej .(tvrdili že to bouraný nebylo) . Já nic nepoznal. Nakonec jsme chtěli vidět vzor kupní smlouvy, jak o tom mluvil ten právník v televizi a co myslíte, dostali jsme ho ? No jasně že ne. Od té chvíle se chování prodejce tak změnilo , že jsem si myslel, že je to někdo jinej. kámoš vyhrál a já sháněl auto inde.

Odesláno

Pokud jde o AAA, nikdy jsem tam nebyl. Resp., byl jsem tam jednou, když úplně začínali, to ještě sídlili jinde. Od té doby jsem se tam nebyl ani podívat a ani nemám žádný důvod - nemají mi co nabídnout.

Pokud jde o můj soukromý názor na AAA, zeptejte se mě na nějakém srazu u píva, psát něco nemám náladu. Pokud si ale myslíte, že vám budu přizvukovat, jací jsou to zloději a podobně, tak jste vedle jak ta jedle.

Odesláno

Vtipné je že s Ačkařeme se potkávám na STK a ptal jsem se jich co to vedle nich vyrostlo za nový bazar - Auto Diskont. Smáli se jak blázní - je to samozřejmě zprostředkovaně jejich, ale dávají jí tam papírově či právně problamatické vozy.....

Odesláno
Napsán autorem Rebik

Vtipné je že s Ačkařeme se potkávám na STK a ptal jsem se jich co to vedle nich vyrostlo za nový bazar - Auto Diskont. Smáli se jak blázní - je to samozřejmě zprostředkovaně jejich, ale dávají jí tam papírově či právně problamatické vozy.....

Zřízení Diskontu a oddělení té nejhorší sorty aut bylo logickým a očekávatelným krokem - funguje to tak všude venku, takže tady bylo jen otázka času, kdy příliv těch nejhorších pastí, co tam lidi nechávají protiúčtem, dosáhne určité hranice... Co holt dělat s pixlami, s kterými se tam lidi přikodrcaj, chtěj to tam nechat protiúčtem (by? jim za to odečtou jen pár tis), a chtěj odjet v něčem jiném? Postavit na normální plac dobité a podivně poslepované pixly by asi nebyl dobrý nápad - tak se to prostě vyčlení na jedno místo...

Dost z toho Diskontu inzerují v Annonci, a mají celkem vtipné slogany (jako \"nevypadá dobře, ale je dobrák\"). Případný nákup ale lze doporučit skutečně jen těm, kteří si s tím dokážou poradit sami, prostě jde většinou o kategorii \"bastlerauto\".

P.S. kolega si v áčkách koupil cca před měsícem Felicii. Byla ukrutně drahá, ale lepší jsem stavem ještě neviděl. Auto pocházelo z protiúčtu u autorizovaného dealera Škody, který nemá svůj bazar - takže sice bere auta protiúčtem, když si k němu někdo přijde koupit nové, ale to vykoupené obratem nadělí do áček. Přesně tak, jak už to dávno dělají velcí prodejci venku, co nechávají tahle auta tureckým apod. překupníkům (a vy pak na ně koukáte na mobile.de :) ). Kolega naopak v áčkách zanechal protiúčtem Formana, za kterého mu odečetli 2x tolik, než na co jsem mu jej ocenil - takže nakonec koupě vyšla velice slušně. Předpokládám, že Forman skončil v Diskontu, nebo v některé z moravských poboček...

Odesláno

Hmmm - AAAcka - jak rika Oddie: \"zeptejte se mne u piva.. \" Je to vazne na delsi povidani - Mam skvelou /rozum. negativni/ zkusenost s koupi-prodeji auta /bohuzel Peugeot 306/.

Na druhou stranu - firma ma prapuvodni zaklad v Australske firme - a tam to bohuzel na rozdil od CR - funguje. Je to celokontinetalni firma s pobockami v kazdem velkem meste - sidli vetsinou na okrajich mest a slouzi k tomu, ze vy jako zakaznik, si koupite auto za jedinym cilem - dopravit se z bodu A do bodu B - tam opet auto prodate /sesterske pobocce/. Nevim, ale mozna urcite neco podobneho funguje i v Americe.

Odesláno
Napsán autorem oddie

Předpokládám, že Forman skončil v Diskontu, nebo v některé z moravských poboček...

Děkujeme matičce Praze za sponzorské dary...

:D

Odesláno

Gotrek: není zač ;) Tyhle šádovky se tam prodaj líp a dráž, než Praze. Do Prahy se naopak zase vozí velké křápy s velkými motory - ty se zas prodaj dráž tady. Takhle už to fungovalo i kdysi dávno - dokonce před nějakými 6 lety jsem znal maníka, co takhle jezdil zadáčo na Moravu na víkendy - v pátek večer z pražského bazaru šádovkou na Moravu, a v neděli večer nějakou velkou pixlou z moravského bazaru do Prahy. Ony malé bazaristy to vyšlo levnějc než kamion...

Odesláno

No, já jsem při jedné ze svých anabází navštívil i tuhle firmu a na masáž prodejců jsem zvyklý, takže žádný údiv. Spíš mne dost překvapilo, že \"skryté vady\" na tom zaručeně nebouraném autě v super stavu jsem objevil i já, takže jsem nakonec šel jinam, kde mě sice taky natáhli, ale aspoň tak, abych o tom ze začátku nevěděl :D

Přesto si nemyslím, že používají jiné praktiky, než ostatní bazary - prostě jsou jen víc vidět. Já jsem tam zažil svoje a nekoupil jsem, kolega koupil nějakého korejce, o kterém tvrdí, že to není větší průser, než čekal. Takže bych přece jen rád znal Oddieho názor - i bez toho piva. Možná by byl objektivnější a pravdivější...

Odesláno

Můj názor na AAA, ESA a podobný megabazary je asi takovej: bazar tohoto typu musí prodat denně minimálně 20 aut, zatímco pan Jahoda v Horní Dolní tuto sumu aut prodá třeba za měsíc. Pokud tedy vezmu průměrný počet reklamací, zjistím, že když bude reklamovat auto každý 20 zákazník, tak ve velkých bazarech je to denní akce, zatímco v malých bazarech třeba 1 zákazník měsíčně. Protože pan Jahoda není tolik vidět, není tolik mediálně zajímavej, takže v podstatě na venek může působit daleko solidněji - i když naopak může být daleko větší gauner než zmíněné firmy. Mám osobní zkušenost z nedávného prodeje mého VW Transporter, kdy mě ESA vyhodily jen proto, že jsem neměl druhou řadu sedaček - to by pan Jahoda určitě neřešil a auto by velice rád prodal tak jak je. Megabazary totiž mají takový příliv vozů, že si můžou vybírat, zatímco malý bazar bere opravdu, co mu pod ruku přijde.

Resumé? Všechny bazary jsou na tom podobně (co ostatně můžeš zjistit během 5 km zkušební jízdy???) a je to všechno o štěstí, jaký auto se podaří koupit (pokud tomu nerozumím, zaplatím si odborníka /třeba Vašendu/ a ten mi řekne, co je na tom autě v řiti) a je mi jedno, zda dám vidělat p. Jahodovi nebo Áčkám.

Odesláno

Pozor pozor, pánové a dámy! AAA už údajně dávno nejsou jen ojeté vozy, pod ně patří už i celá řada autosalonů (za všechny třeba Honda v Praze - Hájích), kde už to člověk vůbec nepozná. Snad to tam ale už funguje trochu jinak a líp.

Jinak mě u nich vyhovuje, že vás prakticky ihned a bez větších řečí svezou v jakémkoliv autí. Já už tam takhle prubnul celou řadu aut, do kterých bych si v životě ani neměl možnost sednout (Mustang, Chevrolet Camaro, ...) a pár aut, který byly opravdu ve velmi dobrém stavu. Také ale bohužel auta, která měla do dobrého stavu hóóóódně daleko. Ta mi ale pomohla při výběru jiných aut. Vysvětlím: Předtím než jsem koupil na inzerát Kadetta, svezl jsem se jedním u AAA a o vítězi bylo rozhodnuto. To samé probíhalo při koupi Tempry. Člověk si udělá obrázek. Je ale potřeba si uvědomit, že dneska si ani u nového auta si člověk nemůže být jistý.

Auto Discont zkoupil pozemek od AAA s podmínkou, že prodá jejich neprodejné \"ležáky\". Ale jinak s AAA nemá nic společného.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...