Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Co třeba na odvětrávání víka ventilů ? Ten bordel co by se vysrážel ke klapce se dostane do týhle nádobky a navíc se teoreticky nebude tolik ohřívat vzduch do klapky, od těch výparů. Přívod ke klapce se zaslepí a potom to i účinek má...

Dá se to udělat i levněji :)

Odesláno

četl jste někdo ty kecy?

\"OCT separuje olej od olejové mlhy...\" - snad Z olejové mlhy, ne?

\"Zabraňuje tedy usazování oleje v intercooleru ...\" - kudy se dostane olej z odvětrání do cooleru ???

\"... v celém sacím traktu včetně spalovacího prostoru. Slouží tedy i jako prevence proti vytváření karbonu vně motoru ... - od kdy se tvoří karbon na vnějšku motoru ???

:bojim nemám rád tyhle kecálky :bojim

Odesláno
Co třeba na odvětrávání víka ventilů ? Ten bordel co by se vysrážel ke klapce se dostane do týhle nádobky a navíc se teoreticky nebude tolik ohřívat vzduch do klapky, od těch výparů. Přívod ke klapce se zaslepí a potom to i účinek má...

Dá se to udělat i levněji :)

Já vím co to je ;), ale nevím k čemu to je užitečný. Jestli někoho trápí olejové páry tak doporučuju jednou za 50 tis. km vyčistít sání a né montovat takovýhle taškařice.

[upravil dne 28/7/12 12:43 od koblih69]

Odesláno

Kobilh: Mně bylo jasný, že to víš :) Jde o to, že když máš třeba sportovní sání a snažíš se o maximální přísun studenýho vzduchu, tak je nežádoucí aby ti šel teplý výpary z motoru přímo ke klapce :) Takže asi tak :) ale jak se píše o kousek výše, stačí na to kousek hadičky, ne blbost za 1500 :)

Odesláno

- špiní motor (resp. sací trakt až na sací ventily), snižuje oktanové číslo

Pokud je motor v serii bez úpravy, tak bych s tím nic nevymýšlel hlavně pokud nesundáš hlavu a nevyčistíš to... jinak to fakt nemá význam.

Pokud je tam třeba jiný výfuk/vačka a motor má větší luft tak se to hodně špiní a to větší množství oleje co tam pak jde může způsobiit i mírnou kouřivost.

Odesláno

Možno stojí za pripomenutie, že veľké množstvo oleja v saní (skrz odvetrávanie) znamená, že motor nieje zrovna v kondícií, takže ak má tá tuning sprostosť byť riešením dôsledku, pátral by som radšej po príčine.

Čítal som tu aj čosi o zasieraní intercoolera. To má zas príčinu niekde úplne inde a dôsledok môže byť ešte zaujímavejší (Runaway diesel).

Skátka je to pomerne drahý leštený prd (pre \"tuning\" tak typický...):)

Odesláno
četl jste někdo ty kecy?

\"OCT separuje olej od olejové mlhy...\" - snad Z olejové mlhy, ne?

\"Zabraňuje tedy usazování oleje v intercooleru ...\" - kudy se dostane olej z odvětrání do cooleru ???

\"... v celém sacím traktu včetně spalovacího prostoru. Slouží tedy i jako prevence proti vytváření karbonu vně motoru ... - od kdy se tvoří karbon na vnějšku motoru ???

:bojim nemám rád tyhle kecálky :bojim

no olej se tam dostane poměrně jednoduše..já osobně měl téměř z poloviny nacucanej cooller olejem..dokonce mi prosakuje skrz cooller ven..i já jsem se divil ale opravdu se do sání dostává
Odesláno

no tak do coolera sa dostane lahko :D

na 1,6 HDI 80kW je odvetravanie ešte pred turbom tkaže olejova para sa ti nasatim turba dostane do coolera a tam sa okamžite vyzráže vplivom \"prudkeho\" ochladenia :-D tak mi netaraj, že OCT ti nepomože zabraniť zasieranie IC olejom?? :)

a OCT nie je len naleštena kravina, samozrejme je to zbytočne predražene ale je to učinna vec, pretože napríklad niektore 306 1,6 8V to mali už v serii, a taktiež to použiva vela zavodných aut, odvetranie mám sice riešene len tak že som odpojil hadicu a chčije mi to po motore, ale klapku mám dokonale čistu......

napríklad: kupil som auto behom tyždňa som vyčistil dôkladne klapku, behom roka (asi 6000km) som ju šiel čistiť zase a bola rovnako zasvinena ako pred rokom ke doms ju čistil zase, tak som nasledne očistil a odpojil odvetravanie a klapka je po 2 rokoch stale ako bola ked som ju tam daval, takže to ma dosť velky vplyv na zasvinenie klapky, ventilov, kanalikov......

Odesláno

Jsou tu fakt zajímavé příspěvky, když si to někdo přečte a bude to brát vážně asi bude koukat.

Perličky:

* IC nacucanej do 1/2 olejem - doporučuju si projít základy hydrostatiky, kdyby bylo v IC tolik tak by byly plné spodní hadice...

* vyzkoušejte si někdo tuhle legraci u Turbo motoru s IC a jeslti zaznamenáte pozorovatelné snížení výskytu oleje v systému máte u mě tatranku. Pokud je výskyt oleje větší, musí se to řešit opravou ( většinou středového ložiska Turba ) a ne touhle pixlí, pokud je to běžný únik tka není nejmenší důvod to řešit.

* pletou se tu Kule s Baňama - atmosféra/ turbo, benzín/nafta, s IC/ bez IC... všechno jedno hlavně že UNI pixla funguje.

... škoda mluvit...

Odesláno

to koblih: za blbečky ke kterým svýma znalostma bohužel patřím bych se přiklonil k tomu, aby si to opravdu jednoduše vysvětloval ( ne jenom tohle vlákno), popsal - má to děla tohle - je to nesmysl protože je to tak a tak. ne všichni se ve věci vyznaj a pak ani Tvoje narážky třba nepochopí. Je obdivuhodný kolik toho víš, tak nás aspoň pouč. (a vzhledem k tomu že máš příspěvky v každým vláknu, časem by třeba ani nesmyslný vlákna nevznikali důsledkem poučení...;))

Odesláno

Tak jednoduchý to bohužel není, není totiž podstatný co je a není pravda, ale co jsem slyšel. Jaké jsou moje pocity a co bych rád aby byla pravda. Z toho bohužel vychází většina odpovědí ve většině vláken o úpravách.

Jednoduchý příklad:

Od doby co je používané přeplňování řeší se základní protichůdné požadavky tedy roztočení v nízkých otáčkách a s tím spojený dostatečný plnící tlak versus maximální plnící tlak při vysokách. Odpověd na 1. je malé turbo. Odpověď na druhé je vělké turbo. Realita je většinou kompromisní velikost přijatelná pro oba rozsahy. Ideální stav je ale kombinace 2 turb případně Turba a kompresoru nebo 2 kompresorů. A tím vyřešit celá rozsah otáček. Řešení je to optimální a proti hraje \"jen\" riziko závad. Samozřejmě jsou věci kterými se ještě některé přechodové stavy potlačují - VTG a pod. Ale to přirozeně nikdy nanahradí BiTurbo.

Zpátky do reality - jakmile se tu píše o úpravách tak 1. co padne: \"... a dám tam větší turbo\". Přitom jaký bude zisk toho řešení? Vyšší plnící tlak při maximálních otáčkách? A to je cílem? Pro dosažení maximálky asi ano, ale pro reálnou dynamičteší jízdu je to nesmysl. Výsledek bude horší než původní. Paradoxně by většina lidí využila spíš posun k nižším otáčkám za cenu maximálky tedy turbo menší... záměrně se vůbec nezmiňuju o regulaci, která je potřeba řešit. To už není mechanická věc - vyrobení příruby a tam už opravdu kutilství končí.

Stejným způsobem můžeme pokračovat o větších vstřikovačích, monstrózních mezichladičích, bambulových filtrech ... každá z těch úprav má svoje pravidla, přinosy, problémy, ale taky potřeby vybavení na to aby se dala realizovat.... podle toho pak můžu můžu vybrat co je a není v mých silách. Nicméně profík začíná trochu jinde ... jinými šaržemi ložisek, kovanými písty, odlehčeným setrvačníkem, změnou časování vaček, změnou velikosti ventilů... tudy podle mě vede správný začátek cesty ... :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...