Vítek1 Odesláno 14. červenec 2012 Odesláno 14. červenec 2012 ono jde spis o to ze kdyby neprochazela auta s uplatkem tak by to situaci na silnicich vylepsilo vic nez kontrolovat kazdej rok. Vapno92: nevim jak u vas ale u nas ti barvu v TP zmeni za par korun Citovat
kranky Odesláno 14. červenec 2012 Odesláno 14. červenec 2012 Presne, ten s tym autom ktore by normalne nepreslo, da nieco do vrecka a prejde aj tak, tym sa nezabrani tomu aby nejazdili auta ktore nemaju na ceste co hladat.. Druha vec je, ak klesne cena stk na polovicu oproti terajsku tak, mi to je v podstate jedno, ale bolo by potrebne zvysit doveru v instanciu zvanu STK, lebo ta je miziva ak nie priam nulova ... U nas je STK je povinnost kvoli zakonu, nejaku vypovednu hodnotu o stave auta to moc nema a to je fakt smutne [Edited on 14/7/12 18:18 by kranky] Citovat
ivanh Odesláno 14. červenec 2012 Odesláno 14. červenec 2012 Aj samotna STK ma zaujem na tom aby si presiel, ak si spokojny zakaznik prides aj nabuduce. Ak nie tak ides ku konkurencii. V Piestanoch mam 2STK a v MNnV mam dalsiu. Je z coho vyberat. Citovat
Gabriel 307 Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 a už je to tady taky :grr:bacha:bacha:bacha:bacha http://www.novinky.cz/domaci/306622-auta-starsi-sesti-let-by-na-stk-musela-kazdy-rok-rozhodnou-europoslanci.html to se dalo čekat když to chtějí europoslanci:blicismajlik Citovat
Guest servisman Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 už jsem to četl taky , třeba to neprojde Citovat
lukaro Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Starší 6 ti let? Jsou jeblí po palici ? To je tak snad 80% aut v ČR, ne? Pokud by mi to stát proplatil, proč ne, když oni takovou kravinu chtějí, já o to nestojím... Mám rok 2009 a to znamená, že od roku 2015 jezdit každý rok na STK? :blicismajlik:blicismajlik Citovat
lukaro Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 A jak jsem četl jeden zajímavý komentář, tak za chvíli v autě bude povinnost mít 4 kola jako rezervu, když má auto přece kola 4 To je absurdní, co tam dělají...... Citovat
maturantka Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 No jo, vybiral sis moc zbrkle, musels to mit rychle a ani sis nenechal poradit od lidi na foru. Ted mas starou popelnicu a divis se Citovat
enikybeniky Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Tak to je paráda, nový auta maj STK po 4 letech, takže pak už jenom jednou po 2 letech a šup hezky po roce... Citovat
lukaro Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Já se o auto starat hodlám, klidně na STK každý rok pojedu, ale musí mi to stát proplatit, protože to je jejich žádost, jejich přání. Doteď termíny STK vyhovovaly všem, auta bourala, protože jezdí lidi jako prasata nebo ožralí... Proč to měnit? To si asi myslí, že to lidi přiměje koupit nové auto na které nemají protože je stát škube na daních? Citovat
radim.1008 Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Celé to je zase jenom lobby. A názor paní europoslankyně vázat četnost na počet ujetých kilometrů by vedla jen k ještě většímu stáčení kilometrů. Už nevědí, co by vymysleli. Ať radši sjednotí povinnou výbavu v zemích EU. Proč u nás je jedna vesta a v Rakousku musí mít všichni v autě? To mi přijde jako buzerace... Citovat
lukaro Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 A proč každý rok měnit lékárničku, protože tam vždy něco změní? Čekám, že v lednu 2014 vyjde nová vyhláška na další výbavu do auta.....uvidíš, včetně těch vest. Citovat
Medvěd Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Celé to je zase jenom lobby. A názor paní europoslankyně vázat četnost na počet ujetých kilometrů by vedla jen k ještě většímu stáčení kilometrů. Už nevědí, co by vymysleli. Ať radši sjednotí povinnou výbavu v zemích EU. Proč u nás je jedna vesta a v Rakousku musí mít všichni v autě? To mi přijde jako buzerace... Sjednotit výbavu a vůbec dopravní zákony pro celou EU by bylo určitě záslužné (a nejen dopravní ). Co se týče Tvého stesku na vesty - mám v autě 4 vesty a nemám s tím nejmenší problém. Vesta stojí pár pětek (dokonce mám pocit, že jsem nějakou dostal jako dárek od pojišťovny) a v případě poruchy třeba na dálnici mi přijde velice vhodné, když vestu má každý člen osádky který vyleze z auta. Citovat
oddie Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 S těma vestama, no, do Rakouska bych jich teda měl mít v autě 8 Citovat
lukaro Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 1 vesta vyjde na tržnici na 50 - 60kč. V autě mám vesty 2, jednu od Peugeotu a druhou koupenou těch pár kaček mě nezabije, zaplatit a jak psal Medvěd, raději na dálnici stát s tím, že všichni vestu mají a jdou vidět. Citovat
Lihous Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Slava konecne neco co ma smysl - uz jsem si myslel ze nebude nic pro tuto vokurkovou sezonu. Jeste by je mohlo napdnout ze auta starsi 10let musi kazdeho co 1/2 roku a jeste starsi cca 15let kazdy mesic nejlepe na nejakou \"centralni STK\" aby se konecne rozjela nase skomirajici ekonomika Boze proc a zaco!!! To: vesty mam pro kazdeho tedy 4x a to jeste kdy stavala kolem 80kc ale bezpecnost je v tomto na 1 miste .... Citovat
radim.1008 Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Celé to je zase jenom lobby. A názor paní europoslankyně vázat četnost na počet ujetých kilometrů by vedla jen k ještě většímu stáčení kilometrů. Už nevědí, co by vymysleli. Ať radši sjednotí povinnou výbavu v zemích EU. Proč u nás je jedna vesta a v Rakousku musí mít všichni v autě? To mi přijde jako buzerace... Sjednotit výbavu a vůbec dopravní zákony pro celou EU by bylo určitě záslužné (a nejen dopravní ). Co se týče Tvého stesku na vesty - mám v autě 4 vesty a nemám s tím nejmenší problém. Vesta stojí pár pětek (dokonce mám pocit, že jsem nějakou dostal jako dárek od pojišťovny) a v případě poruchy třeba na dálnici mi přijde velice vhodné, když vestu má každý člen osádky který vyleze z auta. Mě nejde o těch pár korun. Taky mám v autě dvě a dokonce i reflexní kšiltovku. Ale o to, že v každém státě je předepsáno něco jinýho. A jak jsem se dočetl v novém Světě motorů tak rakušáci neuznávají oranžové vesty. Ono nejde jenom o zastavení na dálnici, mimochodem, po té jedu max třikrát do roka. I třeba obyčejná okreska stačí k přehlédnutí lidí a odstaveného auta. Citovat
Lihous Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Navic povinna vybava je dle registrace auta tedy dle CZ narizeni - Ano vesty jsou asi dobra vec stejne tak jako hasici pristroj nic mene pokud nemam odkazuji se na toto a problem nebyl jen vysvetlovani bylo delsi. Citovat
radim.1008 Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Myslím si přesně to samé V Polsku taky nemusíš mít bezpodmínečně hasičák, když je auto registrováno v CZ, kde tato povinnost není. Ale na škodu rozhodně není. Vozím to také v obou autech. Citovat
maturantka Odesláno 2. červenec 2013 Odesláno 2. červenec 2013 Kolem blbe vesty za par korun je hodne mytu :-). Ja jsem zase slysela, ze v Rakousku prave mas mit oranzovou a ne zlutou, abys nevypadal jako policajt :-). A pocet by mel byt opravdu podle CR, akorat kdo vyleze z auta mimo mesto, musi ji mit na sobe, jinak flastr (nehlede na to, ze s vestou je opravdu videt z dalky). Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.