marko306 Odesláno 30. duben 2013 Autor Odesláno 30. duben 2013 Tak to asi nebude. Čidlo má na vrchu iba konektor. Nedá sa to nejako odmerať či je to čidlo ok bez toho aby som ho musel odšróbovať? Citovat
koblih69 Odesláno 30. duben 2013 Odesláno 30. duben 2013 Asi nerozumím tvojí odpovědi... ano čidlo má nahoře konektor a dole šestihran za který to vytočíš. Změřit se to v podstatě nedá. Resp. musel bys vytvořit tlak a přitom to měřit. Ale čidlo samotné vadné nebývá. Někdy se prorazí a uniká přes něj klima, ale že by nefungovalo to se mi moc nezdá. Citovat
marko306 Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 Že to čidlo na tej trubke pred spolujazdcom pod predným oknom nebude. Na ostatok si mi odpovedal Citovat
marko306 Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 Teraz ma rak napadlo, ten vysúčač vzduchu by to nemohol byť? Systém som mal minulý rok dosť dlho otvorený. A okrem toho je to ten večší nerozoberateľný valec ktorý je súčasťou trubky, alebo je to ten valec hneď vedľa chladiča klími? [upravil dne 1/5/13 08:30 od marko306] Citovat
ferinko2 Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 No takhle já myslím, že tam žádné jiné čidlo tlaku v systému klimatizace není. Netrvdím, že se nemůžu plést ale jiná poloha dalšího čidla by mi ani nedávala smysl. Dovolím si poznamenať,že ja mám na C8 to čidlo tlaku na trubke pred vstupom do kabíny ,za motorom stieračov.Na chladiči nie je,aj ked podlaservisboxu by malo byť práve tam. Chladič som menil predvčerom,systém natlakovaný starou R22,únik další nezistený,výmena R22 za R134a. Hodnoty cez diag som meral včera večer: tlak bez kompresora-6 bar tlak pri zapnutí-14 bar , otáčky ventilátorov 50% tlak stúpa na 18 bar pri 18 baroch sa ventilátory pustia na 100% tlak klesá na 14 bar....vetilátory na 50% tak sa to cyklicky opakuje. Pri dosiahnutí požadovanej teploty v kabíne vypína kompresor,tlak klesá na 6 barov. Po čase sa kompresor zapne zas a všetko ide dookola. [upravil dne 1/5/13 17:04 od ferinko2] Citovat
ferinko2 Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 Teraz ma rak napadlo, ten vysúčač vzduchu by to nemohol byť? Systém som mal minulý rok dosť dlho otvorený. A okrem toho je to ten večší nerozoberateľný valec ktorý je súčasťou trubky, alebo je to ten valec hneď vedľa chladiča klími? [upravil dne 1/5/13 08:30 od marko306] Vysúšač je to na tej trubke,to velké pri chladiči je zásobník. Citovat
Laďa Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 Takže pánové, jak píše ferinko2. Teď jsem se byl schválně podívat kde to čidlo je a našel jsem ho do cca 1 minuty. Když se postavím před auto čelem, tak vlevo je nádržka na chladící kapalinu a za ní to čidlo je na trubce od klimy. Musel jsem si položit hlavu až skoro na motor a podívat se mírně dovrchu a pak jsem ho viděl. Citovat
marko306 Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 Vysúšač je s najväčšou pravdepodobnosťou ten veľký šulec hneď vedľa chladiča klími. našiel som ho aj ako náhradný diel, stojí 38 eur. http://www.autochladice.com/katalog.php?sel_druh=7&sel_znacka=PEUGEOT&sel_typ=807&sel_typ2=&sel_palivo=&sel_prevodovka=&sel_klima=&sel_rok_vyroby= Ja na trubkách už iné čidlá nemám, asi je to individuálne. Citovat
Milan+ Odesláno 1. květen 2013 Odesláno 1. květen 2013 To jako od lon ského června řešíš opravu klimy? Citovat
marko306 Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 Tak tak. Minulý rok som už ku koncu leta poriadne neriešil, bol som z toho už unavený, cez zimu sa to vyskúšať nedalo a už je zas leto, tak som zatiaľ plný optimizmu a elánu do klími. Citovat
marko306 Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 Som si myslel, že toto je vysúšač, niekto to tu aj dávnejšie tak prezentoval, preto som to hneď zavrhol ako na výmenu, lebo celú trubku až k výparníku meniť, by bol pôrod. Citovat
marko306 Odesláno 1. květen 2013 Autor Odesláno 1. květen 2013 Ale nakoniec je to tento šulec hneď vedľa chladiča a ten by sa tak ťažko vymieňať nemal. Má to okolo 30cm. Citovat
ferinko2 Odesláno 2. květen 2013 Odesláno 2. květen 2013 A ja tvrdím.že to velké na chladič je zásobník a kompenzátor:roker Ináč na 2.0 HDi RHR je sučasťou chladiča -nedemontovateľný. [upravil dne 2/5/13 12:14 od ferinko2] Citovat
Dark69 Odesláno 4. květen 2013 Odesláno 4. květen 2013 Chlapi ako zistim ci mi funguje klima??? Od kedy som kupil auto, tak mi asi nejde vobec Ked stlacim gombik klimi tak sa nic nedeje.... Ani nic nepocut a ani nefuka... Citovat
marko306 Odesláno 4. květen 2013 Autor Odesláno 4. květen 2013 Bavíme sa o 307? Musia ti ísť obe sahary, keď ti zopne kompresor, tak by si mal počuť cvaknutie. Či ide kompresor zbadáš tak, že sa ti musí točiť nakomplet jeho remenica, to znamená aj tie nity alebo šróby čo sú z boku remenice klimakompresoru. Z výduchov ti musí ísť vzduch ako z chladničky. Citovat
marko306 Odesláno 15. červen 2013 Autor Odesláno 15. červen 2013 Chcel by som objednať vysúšač Valeo http://www.autodielymt.sk/peugeot/807/807-e-06-02/2-2-2230ccm-116kw-158hp-06-02/vysusace-a-filtre-chladiva_45_67_271 Tie dva vysúšače čo sú v odkaze nad tým Valeom sú prečo také lacné? Je to nejaká čína alebo tam dačo chýba? Citovat
marko306 Odesláno 15. červen 2013 Autor Odesláno 15. červen 2013 Teraz mi cestou do práce išla zas klíma asi dva km a potom nič. Nebude tam dačo v elekrike? Čidlá, ovládací panel alebo také niečo? Dá sa cez dia na mojom ročníku zistiť stav čidiel? Citovat
cari Odesláno 20. červen 2013 Odesláno 20. červen 2013 Kdyz uz jsme u klimatizace, mel bych dotaz (doufam ze nejsem slepej a odpoved jiz nekde je) - docela by mne zajimalo jaky je obsah klimacky. Nechaval sem si ji doplnit a tvrdili mne ze je tam 540g media - coz se mne zda dost malo ???(BestDrive Praha Strasnice) Druhy dotaz - pri pohledu zepredu (stojim pred otevrenou kapotou) na sahary ktera je vlastne ktera, a dale jak funguje sled chlazeni, ono se totiz netoci nic anebo obe dve, a je jedno zda mam zapnutou klimu nebo ji necham vypnutou a sahary zapnou diky teplote (samozrejme obe dve naraz) je fakt ze leva sahara se dost flaka - otacky oproti prave sahare V techto parnych dnech mne teplota leze mimochodem v pohode pres 100 az ke 110 bez zapnute klimacky trochu mne zacvakalo, pry by to nemelo byt, ale v manualu k C8 je zase napsan (zakreslen) pracovni rozsah 80-120°C !!!!! coz mne dost desi [upravil dne 20/6/13 20:40 od cari] Citovat
Macin7777 Odesláno 20. červen 2013 Odesláno 20. červen 2013 Kdyz uz jsme u klimatizace, mel bych dotaz (doufam ze nejsem slepej a odpoved jiz nekde je) - docela by mne zajimalo jaky je obsah klimacky. Nechaval sem si ji doplnit a tvrdili mne ze je tam 540g media - coz se mne zda dost malo ???(BestDrive Praha Strasnice) Druhy dotaz - pri pohledu zepredu (stojim pred otevrenou kapotou) na sahary ktera je vlastne ktera, a dale jak funguje sled chlazeni, ono se totiz netoci nic anebo obe dve, a je jedno zda mam zapnutou klimu nebo ji necham vypnutou a sahary zapnou diky teplote (samozrejme obe dve naraz) je fakt ze leva sahara se dost flaka - otacky oproti prave sahare V techto parnych dnech mne teplota leze mimochodem v pohode pres 100 az ke 110 bez zapnute klimacky trochu mne zacvakalo, pry by to nemelo byt, ale v manualu k C8 je zase napsan (zakreslen) pracovni rozsah 80-120°C !! coz mne dost desi ten obsah klimy cca asi soulasí mě tam taky dávaly kolem 550g. [upravil dne 20/6/13 20:40 od cari] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 21. červen 2013 Odesláno 21. červen 2013 Obsah média v klimatizaci netuším, když do doplňovali mně tak tam nacvakal Citroen C8 a ono si to všechno udělalo samo. Jak jsem tu už několikrát psal, tak mně drží teplota na nějakých odhadem 83°C a to jak v létě tak v zimě, při popojíždění po městě mi to vyleze na 90. Když jsem jezdil v těchto vedrech po ucpaným městě, tak to vylezlo na asi 93 a vejš to nešlo. Jezdím v létě v zimě se zapnutou klimou na autorežim. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.