Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Asi nerozumím tvojí odpovědi... ano čidlo má nahoře konektor a dole šestihran za který to vytočíš.

Změřit se to v podstatě nedá. Resp. musel bys vytvořit tlak a přitom to měřit. Ale čidlo samotné vadné nebývá. Někdy se prorazí a uniká přes něj klima, ale že by nefungovalo to se mi moc nezdá.

Odesláno

Teraz ma rak napadlo, ten vysúčač vzduchu by to nemohol byť? Systém som mal minulý rok dosť dlho otvorený. A okrem toho je to ten večší nerozoberateľný valec ktorý je súčasťou trubky, alebo je to ten valec hneď vedľa chladiča klími?

[upravil dne 1/5/13 08:30 od marko306]

Odesláno
No takhle já myslím, že tam žádné jiné čidlo tlaku v systému klimatizace není. Netrvdím, že se nemůžu plést ale jiná poloha dalšího čidla by mi ani nedávala smysl.

Dovolím si poznamenať,že ja mám na C8 to čidlo tlaku na trubke pred vstupom do kabíny ,za motorom stieračov.Na chladiči nie je,aj ked podlaservisboxu by malo byť práve tam.

Chladič som menil predvčerom,systém natlakovaný starou R22,únik další nezistený,výmena R22 za R134a.

Hodnoty cez diag som meral včera večer:

tlak bez kompresora-6 bar

tlak pri zapnutí-14 bar , otáčky ventilátorov 50%

tlak stúpa na 18 bar

pri 18 baroch sa ventilátory pustia na 100%

tlak klesá na 14 bar....vetilátory na 50%

tak sa to cyklicky opakuje.

Pri dosiahnutí požadovanej teploty v kabíne vypína kompresor,tlak klesá na 6 barov.

Po čase sa kompresor zapne zas a všetko ide dookola.:roker

[upravil dne 1/5/13 17:04 od ferinko2]

Odesláno
Teraz ma rak napadlo, ten vysúčač vzduchu by to nemohol byť? Systém som mal minulý rok dosť dlho otvorený. A okrem toho je to ten večší nerozoberateľný valec ktorý je súčasťou trubky, alebo je to ten valec hneď vedľa chladiča klími?

[upravil dne 1/5/13 08:30 od marko306]

Vysúšač je to na tej trubke,to velké pri chladiči je zásobník.

Odesláno

Takže pánové, jak píše ferinko2. Teď jsem se byl schválně podívat kde to čidlo je a našel jsem ho do cca 1 minuty. Když se postavím před auto čelem, tak vlevo je nádržka na chladící kapalinu a za ní to čidlo je na trubce od klimy. Musel jsem si položit hlavu až skoro na motor a podívat se mírně dovrchu a pak jsem ho viděl.

Odesláno

Tak tak. Minulý rok som už ku koncu leta poriadne neriešil, bol som z toho už unavený, cez zimu sa to vyskúšať nedalo a už je zas leto, tak som zatiaľ plný optimizmu a elánu do klími.

Odesláno

Som si myslel, že toto je vysúšač, niekto to tu aj dávnejšie tak prezentoval, preto som to hneď zavrhol ako na výmenu, lebo celú trubku až k výparníku meniť, by bol pôrod.

post-19160-14109631024525_thumb.jpg

Odesláno

A ja tvrdím.že to velké na chladič je zásobník a kompenzátor:roker

Ináč na 2.0 HDi RHR je sučasťou chladiča -nedemontovateľný.

[upravil dne 2/5/13 12:14 od ferinko2]

Odesláno

Chlapi ako zistim ci mi funguje klima??? Od kedy som kupil auto, tak mi asi nejde vobec :myslim

Ked stlacim gombik klimi tak sa nic nedeje.... Ani nic nepocut a ani nefuka...

Odesláno

Bavíme sa o 307?

Musia ti ísť obe sahary, keď ti zopne kompresor, tak by si mal počuť cvaknutie. Či ide kompresor zbadáš tak, že sa ti musí točiť nakomplet jeho remenica, to znamená aj tie nity alebo šróby čo sú z boku remenice klimakompresoru. Z výduchov ti musí ísť vzduch ako z chladničky.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Teraz mi cestou do práce išla zas klíma asi dva km a potom nič. Nebude tam dačo v elekrike? Čidlá, ovládací panel alebo také niečo? Dá sa cez dia na mojom ročníku zistiť stav čidiel?

Odesláno

Kdyz uz jsme u klimatizace, mel bych dotaz (doufam ze nejsem slepej a odpoved jiz nekde je) - docela by mne zajimalo jaky je obsah klimacky. Nechaval sem si ji doplnit a tvrdili mne ze je tam 540g media - coz se mne zda dost malo ???(BestDrive Praha Strasnice)

Druhy dotaz - pri pohledu zepredu (stojim pred otevrenou kapotou) na sahary ktera je vlastne ktera, a dale jak funguje sled chlazeni, ono se totiz netoci nic anebo obe dve, a je jedno zda mam zapnutou klimu nebo ji necham vypnutou a sahary zapnou diky teplote (samozrejme obe dve naraz) je fakt ze leva sahara se dost flaka - otacky oproti prave sahare

V techto parnych dnech mne teplota leze mimochodem v pohode pres 100 az ke 110 bez zapnute klimacky trochu mne zacvakalo, pry by to nemelo byt, ale v manualu k C8 je zase napsan (zakreslen) pracovni rozsah 80-120°C !!!!! coz mne dost desi :aut

[upravil dne 20/6/13 20:40 od cari]

Odesláno
Kdyz uz jsme u klimatizace, mel bych dotaz (doufam ze nejsem slepej a odpoved jiz nekde je) - docela by mne zajimalo jaky je obsah klimacky. Nechaval sem si ji doplnit a tvrdili mne ze je tam 540g media - coz se mne zda dost malo ???(BestDrive Praha Strasnice)

Druhy dotaz - pri pohledu zepredu (stojim pred otevrenou kapotou) na sahary ktera je vlastne ktera, a dale jak funguje sled chlazeni, ono se totiz netoci nic anebo obe dve, a je jedno zda mam zapnutou klimu nebo ji necham vypnutou a sahary zapnou diky teplote (samozrejme obe dve naraz) je fakt ze leva sahara se dost flaka - otacky oproti prave sahare

V techto parnych dnech mne teplota leze mimochodem v pohode pres 100 az ke 110 bez zapnute klimacky trochu mne zacvakalo, pry by to nemelo byt, ale v manualu k C8 je zase napsan (zakreslen) pracovni rozsah 80-120°C !! coz mne dost desi :aut

ten obsah klimy cca asi soulasí mě tam taky dávaly kolem 550g.

[upravil dne 20/6/13 20:40 od cari]

Odesláno

Obsah média v klimatizaci netuším, když do doplňovali mně tak tam nacvakal Citroen C8 a ono si to všechno udělalo samo.

Jak jsem tu už několikrát psal, tak mně drží teplota na nějakých odhadem 83°C a to jak v létě tak v zimě, při popojíždění po městě mi to vyleze na 90. Když jsem jezdil v těchto vedrech po ucpaným městě, tak to vylezlo na asi 93 a vejš to nešlo. Jezdím v létě v zimě se zapnutou klimou na autorežim.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...