Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Nesmíš s tím bourat, když je to jen dojezdovka ;) A na STK bych s tím taky nejezdil :D

Upraveno uživatelem Veverka
Odesláno (upraveno)

A jak staré auto táta má? Dřív to pojišťovny neřešily, dnes se chytají každé příležitosti jak nezeplatit škodu.

Veveruško, když k tomu dojde, vysekáš mě z toho? :D

Na STK jezdím bez rezervy, s opravnou sadou a kompresorem.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Romane,včera jsem se Ti ptal na tu dojezdovku mého "dvorního obuvníka" a ten mi řekl to samé,jak tu píše Pecina.

Dojezdovka je 15" a obvod má jako 16" a pokud jsi ji ještě nesehnal,tak ji má pro Tebe ve skladě (jetou),ale nepoškozenou :super:papa

Odesláno

Díky Pepito, za rezervaci rezervy. Jak zjistím, jestli mohu použít 15", tak se ozvu.

Ví někdo, jestli mohu použít rezervu jiné velikosti, než mám kola na autě?

Odesláno

Dojezdovka je taky jiného rozměru, normálně se to do aut dává, takže jiného rozměru bych se nebál.

Já bych doma rezervu měl, ale v jiném rozměru než potřebuješ (jiný obvod) - 195/55 R15. Jsou na ni šrouby z hliníků ... ale ty máš jinou kategorii auta. :D

Odesláno

Trochu jsem to studoval, a jestli to dobře chápu, tak rezerva je plnohodnotné kolo, které musí být rozměrově shodné s koly na autě, protože nemá omezenou rychlost.

Dojezdové kolo je kolo s omezenou rychlostí, (nejčastěji 80km/h), a může být jiného rozměru.

Odesláno (upraveno)

Tak a když má někdo na autě 17ky a rezervu 16ku tak je v pytli? :D Jako naštěstí ta 16 Arianka vypadá skoro stejně jako 17ka Challenger a rozměr gum je skoro nachlup stejný 205x55/16 kontra 205x50/17. 

Upraveno uživatelem KingSpade
  • O 4 týdny později...
Odesláno

Tak, dojezdové kolo 15" koupeno, je to super, v kufru je hned více místa.

Dnes jsem 307 mu přivezl od mechanika. Začalo se ozývat uložení předních pružin. Občas pružina opravdu nechutně přeskočila.

Vyměnilo se uložení pružin, tlumiče, stabilizační kosti, udělala se geometrie, přezulo se na letní Savy, mají ještě dobrý vzorek, tak ať se využijí.

Stálo mě to:

2x sada uložení - 1260kč

2x tlumič - 3556kč

2x stabilizátor - 1042kč

přezutí - 500kč

geometrie - 500kč

montážní materiál + švajc - 80kč

práce - 800kč

Odesláno

Když se to udělat musí, tak se nedá nic dělat. Tohle se u 307my občas vyměnit musí. Zatím o prodeji nepřemýšlím, tak budu mít alespoň klid. Pružina by prasknout neměla, když uložení funguje.

Dražší servis u 307my se mě kompenzuje ve velmi levném provozu na LPG. Na podzim bych měl udělat rozvody a pak už mě snad nic nepotká, ´tuk ´tuk na dřevo.

Už mám dva kupce :D .

Odesláno

Koukám, že ty tlumiče máš docela drahé. Ale jinak cena za práci je docela dobrá. 

Jen věřím, žes to uložení udělal včas, než se začaly kroutit pružiny. Ale to myslím, že tvůj problém nebude. ;)

Odesláno (upraveno)

Milane, opravu jsem neodkládal a pružina lupala jen krátce, tak snad budou v pořádku.

Tlumiče Bilstein.

Mechanik má dražší díly, ale protože se přesně nevědělo, co se bude měnit, tak objednával on. Pokud vím, co se bude opravovat, objednávám od Badisaka.

Gabrieli, zatím to není rozhodnuto, ale kandidáti jsou 4007 2.4, Nisan Qashqai 2.0, nebo něco od Subaru. 4x4, panorama, benzín bez turba a LPG.

Upraveno uživatelem Roman Bazi
Odesláno

Benzin bez turba, to je dneska docela problém. Ale je pravda, že ty oturbený benzíny mě taky tolik neberou, ale nejezdí se s nimi špatně. Jako služebák by mi to bylo jedno, ale domů asi ne ... i když nikdy neříkej nikdy. ;)

Odesláno

Přesně, nikdy neříkej nikdy.

Pro LPG je lepší motor bez turba, a nic jiného než LPG už nechci. A já turbo moc nemusím. Jde mě o spolehlivost.

4007 je zatím největší kandidát.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...