Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Jaký motor byste volili a proč?  

11 hlasů

1. 1. Jaký motor byste volili a proč?

• 1,6 HDI 112 k
      9
    • 2,0 HDI 150 k
      29

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Známý zvažuje koupi nového auta a volba padla na 5008, kterou má Domanský v zajímavé akci. Jako na pežoťáka se na mně obrátil s dotazem na spolehlivost auta a zda vím či nevím o nějakých zásadních neduzích. Zmínil se též o tom, že váhá mezi 1,6 HDI 112 k (http://www.domansky.cz/prodej-vozu_peugeot_nove-vozy-peugeot?car=24711628-peugeot-5008-active-1-6hdi-112k-man6) a 2,0 HDI 150 k (http://www.domansky.cz/prodej-vozu_peugeot_nove-vozy-peugeot?car=24711511-peugeot-5008-allure-2-0hdi-fap-150k)

Které auto byste spíš doporučili?

Má 5008a nějaké zásadní mínusy?

Odesláno

Za mne urcite 2hdi. Jezdil jsem v predvadecce 1.6 picasso ( myslim ze je to podobnej motor jako v 5008) a byl to des bes. To auto vubec netahlo. 2 litr leti jak strela. Hodne se tady pise o problemech s 1.6 benzin, ale to asi kamos nezvazuje ze? Ja o zadnych vetsich problemech s dieselem nevim. Me osobne jde jen trochu ztuha razeni a spojka. Ale to je mozna jen subjektivni pocit. Jeste tady koukni do sekce spotreba at muzes dat nejaky reference.

Ja bych urcite nedoporucoval kupovat novy auto. Za tuhle cenu muze mit 2 roky stary v mnohem lepsi vybave.

Odesláno

Já mám 1.6HDI, a že by to nejelo je blbost, auto je s tím motorem úplně v pohodě a výkon dostačuje až až, samozřejmě 2.0Hdi bude živější,rychlejší, ale u mě vyhrála hlavně spotřeba kombinovaná 6l/100km a to jezdím teď hlavně po městě mimo město to padá k 5l/100 a pojistné je levnější taky......fakt jsem maximálně spokojen, měl jsem strach, ale po prvním svezení jsem už nic neřešil, mohu doporučit.Mám najeto cca 13000km.:D

[upravil dne 21/5/12 08:07 od Tury14]

Odesláno

1,6 docela stačí.

Je fakt, že je v módě na silnicích závodit, předjíždět v koloně atd. To je jediný důvod pro 2,0.

Další zajímavost je, že pokud jde o rady někomu jinému, vždy se doporučuje nejsilnější motor, nejlepší navigace atd. - v tom případě peníze nehrají roli.

1,6 se montuje také do Partnerů a jede bez problémů.

Odesláno

Taky si myslím, že 1.6HDi bude v pohodě. Už jsem s tím jel a na takové to normální ježdění to úplně stačí. Byl jsem ocela mile překvapen. Dálnice úplně v pohodě... Já bych spíš řešil převodovku :)

Odesláno

ja mam 1,6 66kw v teepem a motor staci pro mesto tady jezdi za 6,5,ale dalnice uz jsou docela trapeni,pokud jedete nad 110 tak se dramaticky zveda spotreba,chorvatsko jsem jel plne obsazeny za 7 a to jsem se drzel kolem 110,kdyby jsem jel ke 130 tak radeji nemyslet:)mam jeste passata,a tam je to uplne opak,mesto 7,5,ale dalnice za 5.je sice pravda,ze se jelo v pohode,ale ten vykon docela casto chybel.5008 ma zase 82kw,takze tam to muze byt jine,ale podle mne je 5008 zase tezsi.taky se rozhoduju,mezi 2,0 a 1,6.podle mne pokud se couras po meste,tak 1,6 ,ale pokud dalnice tak bych sel do 2,0.

Odesláno

já osobně jsem řešil hlavně životnost motoru, protože nechci auto po 150000km dávat z domu. Malý objem a velký výkon=životnost cca těch 150000 a pak do šrotu (osobní zkušenost :roll) Jsem toho názoru, že objem ničím nenahradíš (životnost) a taky 2,0HDI je na trhu už pěknou řádku let a nikde se neobjevují žádné hlášky o chronických problémech. O 1,6 jsem už slyšel i viděl např. zapečené vstřiky, poruchy vstřiků, turba KO už klidně ve 100000km. Asi to není nic šílenýho, ale všeobecně je malý objem a velký výkon na spoustu dílů v motoru moc vražedná kombinace.

Odesláno

1.6 VTI prý nic moc, dříve bývaly problémy podle SM (odkaz níže) s rozvody

1.6 THP vyhnout se velkým obloukem, novináři ho všichni chválili za uživatelské vlastnosti, ale sbírka příběhů v tématu \"Poruchy 5008\" (pozor je tu téma stejného názvu dvakrát) svědčí o velké poruchovosti rozvodů a problémech s karbonováním (bez rozumných řešení; přeprogramování ŘJ, které způsobí že odspodu už motor netáhne za takové neberu).

1.6 HDi trochu kritizovali tady:

http://www.autoweb.cz/nejrizikovejsi-motory-ojetych-i-novych-aut/

Ale zas si říkám, že těch 1.6 HDi se bude prodávat 5x víc než 2.0, takže to že mechanici vidí daleko více rozbitých 1.6 není velké překvapení. Otazka jestli už to není víc vychtané anebo jestli se šetří dál i na špatných místech.

1.6 HDi v SM chválili. Tam chválili ale i kritizovali 2.0 HDi ale jen protože, že do P 308 jim přišel jako moc těžký na přední nápravu.

SM (Svět motorů 15/12 http://svetmotoru.auto.cz/page/67851.autobazar/ ): ofocené je tu (uživatel ozzy1):

Já osobně zkoumám a řeším co za převodovku (1.6 2tronic nebo 2.0 AUT6 a jestli vůbec). Jezdím 80% po městě a zbytek na dálnici. A ještě nevím jestli jít do C4GP (tam by šlo i 2.0 BMP6) nebo 5008 anebo klasického kombíku (asi Octavia s DSG).

Odesláno

Mám 2.0 Hdi a som max. spokojný. Spotreba podľa polub. PC je trvalo na 5,8 litra/100km. Aj keď je motor silnejší, jazdím pomaly, plynule a nevadí mi ani keď ma predbiehajú fábie. Za celý život máým najazdených tisíce km a už sa nepotrebujem v mojom veku ukazovať ako viem rýchle jazdiť. Silnejší motor využívam viac-menej len na bezpečnejšie predbiehanie ešte pomalších vozidiel, ako idem ja. Keď na to dupnem, tak je zretelné veľké zrýchlenie.

Pôvodne som mal objednanú 1,6 hdi ale nedopatrením mi tam dali tú robotickú prevodovku, ktorú mi ponúkali za cenu manuálu a to som odmietol. Tak som preobjednal na 2,0 hdi, manuálnu prevodovku, xenony, sklápacie zrkadlá, vyhrievané sedačky .... a neľutujem. Akurát som dodatočne riešil kožené poťahy.

• O 3 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...