irisek Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 zdravím, včera mi praskla žárovka opět, tak fajn koupila jsem jinou vyměnila jí ale světlo pořád nesvítí. Koukala jsem tam na ty konektory jak se nasunou do tý žárovky a na obou stranách jsou hrozně vytavený. Myslíte že to světlo nesvítí už kvůly tomu. Měnil někdo z vás ty konektorky. nebo stalo se to nekomu z vás nebo jenom mě? Citovat
limar Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Nie, nestalo sa to len Tebe. Neviem či máš H4, alebo 2 krát H7 ale to je jedno. Mne to tak isto roztopilo na H7, kúpil som nové keramické konektory, prerobil, a mám pokoj Citovat
radim.1008 Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Taky to mám už za sebou. Nedocvaknutý konektor na patici žárovky a vznikl přechoďák. Následek roztavený konektor Citovat
koblih69 Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Patice na opravu se běžně prodávají a dají se koupit i keramické. Citovat
irisek Odesláno 16. duben 2012 Autor Odesláno 16. duben 2012 už je to opravené koupila jsem keramické konektory a je po problému Citovat
roura Odesláno 18. duben 2012 Odesláno 18. duben 2012 Také jsem měl neco podobného,ale na předních mlhovkách a palilo mi to rovnou i pojistky Citovat
Medion Odesláno 12. říjen 2013 Odesláno 12. říjen 2013 máme podobnej problém.táta měl na předním P světle vypečenej konektor(světla H4)tak sehnal jinej a po cca 1.5 měsíci vypečenej znova.a když byl vypečenej tak světlo svítí ale o dost míň.nevíte čim by to mohlo být,že se ten konektor zase tak rychle vypekl?jinak by sme dali keramický,ale aby nám pak zase někde neschořeli kabely.díky za info Citovat
limar Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Čím viac sa ten konektor vypeká, tým viac tam vzniká prechodový odpor medzi žiarovkou a paticou. Tým sa to viac a viac hreje, odpor stúpa a žiarovka svieti slabšie. Daj tam kľudne keramiku a bude pokoj. Káble sú na to stavané - pokiaľ tam nemáš nejaké silnejšie žiarovky. Citovat
Medion Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 jasný že tam dáme keramický,ale jde spíš o to proč to je tak rychle vypečený.dali jsme narychlo plastovou a po celkem cca 2-3 hod opět vypečený.jestli třeba neni chyba právě někde v elektrice protože to je pořád pravá strana a potkavačka.tím myslim že se vždycky vypeče jen ten jeden konektor na potkávačky v pravém světle.aby se nedali keramický a pak neschořelo někde něco jinýho Citovat
P607Olda Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Nesvítí ti náhodou naráz potkávací i dálkové? Že by na tom konektoru byl zvýšený ohřev. Nemáš nějak prohozené vodiče? Kup novou patici, vyzkoušej do ní žárovku, jak jde hezky ztuha, pak propoj vodiče (pájet a zaizolovat), a nevložené do světlometu venku kontroluj, i voltmetrem, zda je vše OK. To znamená, zda na potkávací jde 12 V (a na dálkovou ne!) a zda kostra má opravdu 0 V (bude mít asi tak 0,5V). A pak totéž s dálkovou. Opravdu udělej každý elementární krok, i když se zdá, že je vše jasné a zbytečné. Někde je příčina, tak musíš zkontrolovat každou věc zvlášť. Máš H4 60/55W? Nikoli 100/80W? [upravil dne 13.10.2013 18:32 od P607Olda] [upravil dne 13.10.2013 18:33 od P607Olda] Citovat
Medion Odesláno 13. říjen 2013 Odesláno 13. říjen 2013 Nesvítí ti náhodou naráz potkávací i dálkové? Že by na tom konektoru byl zvýšený ohřev. Nemáš nějak prohozené vodiče? Kup novou patici, vyzkoušej do ní žárovku, jak jde hezky ztuha, pak propoj vodiče (pájet a zaizolovat), a nevložené do světlometu venku kontroluj, i voltmetrem, zda je vše OK. To znamená, zda na potkávací jde 12 V (a na dálkovou ne!) a zda kostra má opravdu 0 V (bude mít asi tak 0,5V). A pak totéž s dálkovou. Opravdu udělej každý elementární krok, i když se zdá, že je vše jasné a zbytečné. Někde je příčina, tak musíš zkontrolovat každou věc zvlášť. Máš H4 60/55W? Nikoli 100/80W? [upravil dne 13.10.2013 18:32 od P607Olda] [upravil dne 13.10.2013 18:33 od P607Olda] sou tam 55W svítí jen klopený.tátoj sem řikal ať si sežene keramický konektory a pak to skusíme všechno proměřit.a jako dost často vidim tenhle problém na 306tkách co maj H4 a vždycky pravá strana.no uvidíme jestli na něco příjdem až teda budou ty nový ker.patice Citovat
P607Olda Odesláno 14. říjen 2013 Odesláno 14. říjen 2013 H4 má hodně aut. Je divné, že zrovna u vás jsou s tím problémy. Kup v Mototechně normální patici a připoj to a tu neobvyklost hledej někde u tebe. Čím se tvoje auto a tvoje připojení liší od ostatních, kterých jezdí mraky a bez problémů. Citovat
martincihak Odesláno 12. duben 2016 Odesláno 12. duben 2016 Ahoj, ctu to tady a mohl by mi někdo dát typ, kde sezenu tu keramickou patici? Mě zas nesvítí potkavacky, ale dálkové ano. Odesláno z mého ALE-L21 pomocí Tapatalk Citovat
Roman 2105 Odesláno 19. duben 2016 Odesláno 19. duben 2016 Keramickou patici jsem viděl v OBI nebo v mototechně by snad neměl být problém. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.