ozzy56 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 chci si před první garančkou vyměnit olej v motoru s filtrem sám, v žádném případě ho tam nenechám doporučených 30 tkm, mám to předem konzultovat s přijímacím technikem, nebo prostě vyměnit olej a u garančky nahlásit, že olej je vyměněn...,můžou tam být nějaké sankce atd.? odpovídejte prosím jen znalí problematiky garančních oprav Citovat
skuci Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 já tady teď řešim něco podobnýho... auto je ještě v záruce...? Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 pokud autorizovanému servisu nevěříš pak od něj neočekávej radu tohle platí i obecně, každej tu na ně nadává jak okradají , jak dělají či nedělají tamto či tamto , jak je to tam vše drahé jak tam jsou neumětelové a kluci co vi prd bo jsou po vyučení a jsou to jen vyměňovači dílů... Ale radit by měli? proč? Olej klidně nech vyměnit dřive ale rozhodně to nedělej sám , bud origo nebo neorigo servis a nech si to zanest do servisni knizky , fakturu od servisu uchovej pro moznou reklamaci v záruce čehokoliv. jde o to aby bylo známo jaký byl použitý olej a filtry.Ne že bys neuměl vyměnit olej ale jde o to jestli chces mit auto ještě v zaruce. Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 Pe.Tře nejde mi o radu, jde mi o to,aby byl olej vyměněn na 1000%, nemusím to dělat sám (i když nikdo jiný to lépe neudělá), nejde mi dokonce ani o cenu oleje a filtru--jde mi jen o to, abych mohl být u Tichého přítomen výměně, věřím jen tomu, co moje oči vidí...,samozřejmě je to otázka důvěry a ta prostě nějak chybí... Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 ja vím oco ti jde , kupuješ salam v kramě a víš kdo a jak to balil? odkut to maso je? je to vubec maso? v hospode pokud si objednas jidlo taky kuchařovi musiš duvěřovat... Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 dobře, díky za radu s postupem výměny oleje--chápu, že musí být někde doklad o výměně s razítkem Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 jj a to razitko musi byt i v servisce a ta musi byt i vyplnena jak ma, kdo blokovou vyjimku zna a vozy u sebe děla vi co ma kam napsat , apropo proč to nedáš k chodurovi? Citovat
koblih69 Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Ozzy vím, že jsi mínil, že tě zajímá názor jiných, ale přesto si dovolím napsat jak bych to udělal já. Na výměně oleje nevidím nic tak světoborného, takže bych nechal v předpsaných intervalech měnit olej v autorizáku abych nepřišel o záruku. V intervale mezi tím ( v polovině ) bych vyměnil olej sám ale použil stejný olej a orig filtr jako servis. Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 Choduru mám daleko (Šenov) a Tichý je tři kilometry... jasně že na výměně oleje není nic složitého, možná z toho dělám vědu, na druhé straně jsem třicet let dělal v servisech a vím, jak to tam chodilo--i když to bylo převážně za komančů...,asi jsem na staré roky přecitlivělý Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 tzn že jsi snima držel basu? Pokud něco takového vidím tak mechanik okamžitě ven. Citovat
ozzy56 Odesláno 12. duben 2012 Autor Odesláno 12. duben 2012 právě, že nedržel, měl věčně problémy a měnil střediska--tehdy nebyla doba nakloněná k zákazníkovi,spíše naopak, šlo to dost často i z vedení provozovny, přístup některých lidí byl na kulku do hlavy, jsem rád,že jsem už delší dobu mimo obor, i když samotná práce mě bavila Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 ok to beru. myslim ze tenkrat to bylo snad v kazdem oboru takhle-to mam teda z vypraveni starsich , sam to nepamatuji Citovat
Laďa Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Já si myslím, že ozzymu jde spíš o to aby ten servis tu výměnu opravdu udělal a ne jen zapsal do servisky a naúčtoval. Citovat
Pe.Tr Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Lado to vime , to uz jsme si vysvetlily. Citovat
Qcko Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Servis si nezoberie na triko to ze nevymeni olej a zapise to do knizky... ak by doslo k poskodeniu motora a bolo by dokazane ze to bolo sposobene olejom, mal by servis velky problem, mimo ine Citovat
Laďa Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Výrobce uvádí servisní interval 30000km ale ozzy chce vyměnit v půlce. Jinak co si vezme servis na triko nebo nevezme je na dlouhou diskuzi. Citovat
mmmb Odesláno 12. duben 2012 Odesláno 12. duben 2012 Choduru mám daleko (Šenov) a Tichý je tři kilometry... jasně že na výměně oleje není nic složitého, možná z toho dělám vědu, na druhé straně jsem třicet let dělal v servisech a vím, jak to tam chodilo--i když to bylo převážně za komančů...,asi jsem na staré roky přecitlivělý Já mám k Chodurovi 50km a jezdím k němu Citovat
MirekCC Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Já taky převážně navštěvuju Choduru, ale stejně tam důvěřuju jenom jednomu borcovi, a proto pokud možno jen od něj, někteří taky škoda mluvit Citovat
oddie Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Servis si nezoberie na triko to ze nevymeni olej a zapise to do knizky... ak by doslo k poskodeniu motora a bolo by dokazane ze to bolo sposobene olejom, mal by servis velky problem, mimo ine Servis jako instituce ne, ale řada zaměstnanců úplně klidně. Oblíbený fórek odsát půlku starého, doplnit půlku nového, půlku ušetřit a prodat pod rukou kamarádům není jen záležitostí minulosti. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.