pastorek Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Robiť si srandu z nováčikov, to vám ide perfektne. Napadlo vás niekedy že tu otázku položí i človek ktorý nemá šajnu o problematike techniky áut? Stačí mu normálne vysvetliť danú problematiku. ...česť vínimkám ako P607Olda. Hlavne v prvých reakciách nikoho nenapadlo sa spýtať či mu mizne voda, koľko km je to \"kratšie trasy\", aké je množstvo emulzie na víčku, či sa stratí po dlhšej jazde a v akom období tento jav pozoroval. Bez odpovedí na tieto otázky sa nedá zodpovedne povedať či je to iba neškodný jav alebo vážnejšia porucha. Citovat
koblih69 Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Pastorku, a četl sis ten dotaz? To není dotaz typu \"mám emulzi na víčku, poraďte prosím\" to je dotaz \"vím že mi olej váže vodu ze vzduchu tak poraďte jinej kterej to nedělá\" BTW: nováčci mají 90 příspěvků? A je normální psát \" děláte ze mě vola\" Někdy opravdu žasnu... Citovat
pastorek Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Čo je na tej otázke divné? Určite by bolo adekvátnejšie odpovedať že sa tento jav vyskytuje pri všetkých olejoch než odporúčať neotváranie víka a zosmiešňovať poznámkami o rastení trávy. Od odborníka tvojej úrovne by som takúto odpoveď nečakal. Citovat
koblih69 Odesláno 13. duben 2012 Odesláno 13. duben 2012 Chápu tvoji reakci a příjde mi logická, asi bych reagoval stejně kdybych nevěděl, že staina se na totéž ptal v polovině listopadu, pak koncem ledna ... a bylo mu reagováno, že pokud mu nemizí chladící kapalina tak je to na krátkých tratích OK. Patrně takovou odpověď slyšet nechtěl tak se zeptal znovu. A dostal stejnou ano mohl jsem reagovat jinak a proto jsem se v následujících příspěvcích rozepsal. Ale nechci to ještě víc odvádět od tématu. Myslím si totiž, že autor o rady nestojí... [upravil dne 14/4/12 01:48 od koblih69] Citovat
staina Odesláno 14. duben 2012 Autor Odesláno 14. duben 2012 Jak tak vidím tak mi tu stejně nikdo neporadí co používá za olej a nebo tady všichni používají jen TOTAL Ineo. Jinak tak jak píše pastorek by možná bylo dobré si přečíst celý můj dotaz kde jsem se ptal jaký jiný olej doporučíte místo TOTALu tak aby vytvářel co nejmíň emulze pod víčkem a odpovědi nehleď pod víčko, slyšíš trávu růst a pod. Pak jsem to tedy rozvedl o to že trasy jsou 15km a že emulze je z vody která je ve vzduchu jako vlhkost což mi bylo řečeno v servisu a na tohle dostanu odpovědi jestli mám v nádržce ještě nějakou vodu a že musím jezdit trasy delší než 5km tam a 5km zpátky když jsem psal o 15km. Tak jsem z toho usoudil, že si ze mě děláte srandu a tak jsem ji jen opětoval tím, že nádržka je úplně prázdná což by snad skoro každého napadlo, že asi není něco v pořádku když bude dolévat každý měsíc chladící kapalinu a neptal by se tu na olej ale zajel do servisu aby se koukli kde ta voda uniká do motoru když není v garáži na zemi. Toť vše již se na olej raději ptát nebudu (zde všichni stejně používají jen TOTAL Ineo) a testnu nějaký olej dle vlastního výběru. DÍKY VŠEM ZA POMOC A OCHOTU SEM NĚCO NAPSAT. Citovat
BV406 Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 ja pouzivam total quartz na otazku, ktery olej ti bude vytvaret co nejmin emulze pod vickem stejne neni odpoved ... ja uz nejaky cas oleje prodavam a s emulzi pod vickama u zakazniku jsem se setkal nescetnekrat, z mych zkusenosti se vetsinou jednalo o benziny (mozna nahoda) pripadne + lpg ... a nejednalo se vubec jen PSA vozy, naopak, felicie, fabie, octavie, audi a jine a nikdo, koho jsem se ptal, nerikal, ze pred tim pouzil total, vetsinou se jednalo o castrol, shell, mobil, pripadne starline a jiny noname sortiment ... takze na tvou otazku proste neni fundovana a jasna odpoved, tohle proste musis pochopit ... olej samozrejme muzes vymenit, v tom ti nic nebrani, dbej na to, aby splnoval minimalni vykonnove klasifikace od vyrobce motoru a viskozitni tridu a uvidis co se bude dit dal, ja vyzkousel na svych autech hlavne fuchs, liquimoly a stejne jsem skoncil u totalu, protoze v nekterych parametrech mel lepsi hodnoty nez srovnavane oleje, ale to je jedno ... vymen olej a uvidis sam Citovat
Demo Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Používat olej Total Ineo, který \"šetrný\" k filtrům pevných částic v benzínovém motoru je trošku blbost. Na olej spíš polož dotaz zde http://www.oleje.cz/forum/index.php Citovat
bittnerj Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 no dá se jezdit i na olej z friťáku-pak za tebou cejtěj hranolky a řízky:D ale vážně-není tak důležitej výrobce oleje-pokud zachováš předepisovaný parametry-ale podstatnej je interval výměny-tady si myslím že 15000km je maximum a prodloužený intervaly jsou hloupost a ve svým důsledku fígl výrobců pro koblih69-už na to nereaguj-každej dobrej skutek musí bejt po zásluze potrestán:potlesk Citovat
P607Olda Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Tak já jsem jediný naletěl na ten vtip o prázdné nádržce na vodu:mad:. Tak sorry, nemám smysl pro humor:(. Kdoví, jestli je tam nějaký šlem, anebo je celý dotaz jenom žert, který chce vyzkoušet náš smysl pro humor? Citovat
pastorek Odesláno 14. duben 2012 Odesláno 14. duben 2012 Jak tak vidím tak mi tu stejně nikdo neporadí co používá za olej a nebo tady všichni používají jen TOTAL Ineo... Nie je to úplne tak. Ja používam do svojich áut zásadne Castrol a s olejmi Valvoline či Total akurát mažem skrutky. Je to otázka dôvery a skúseností. Tu na fóre je zrejme jediná uznávaná značka Total lebo ju odporúča PSA ale už som toho s autami zažil veľa na to aby ma niekto presvedčil o mylnosti môjho názoru. Nepísal som ti odporúčanie na iný olej lebo pri tejto vlasnosti (vytváranie emulzie) je medzi nimi minimálny rozdiel. Viac závisí na konštrukcii motora, prevádzkových podmienkach a vlhkosti vzduchu, no napriek tomu si myslím že 15 km je dostatočne dlhá trasa aby sa benzínový motor dostatočne zohrial a to i v mrazivom počasí. Možno sa na plyn zohrieva pomalšie ale to neviem posúdiť. Všeobecne pri benzíne platí že sa olej zohreje na prevádzkovú teplotu zhruba za rovnakú dobu ako to trvá vode. Napríklad 10 minút voda a daľších cca 10 olej aby sa začala rozpúšťať emulzia. Na málo zahrievaných miestach to trvá dlhšie. Napríklad, mám Renault Clio a tam som ešte emulziu nevidel no vykompenzuje to P405 kde je snáď stále a pritom olej je v oboch rovnaký. Citovat
Dare Odesláno 8. září 2012 Odesláno 8. září 2012 ORIG. TYPY OLEJŮ pro peugeoty, 1.4vti je EP3, 1.6vti je EP6 Pokud nebude soubor PDF tak si to přejmenujte napr. na OLEJE.PDF oleje pro VTI.pdf Citovat
ozzy56 Odesláno 8. září 2012 Odesláno 8. září 2012 já bych k tomu napsal jen jeden poznatek--ten doporučený TOTAL patří i mezi nejlevnější značkové oleje...,takže tam asi pramení i ochota používat tuto značku ale je na každém z Vás, jaký olej si do motoru naleje, pokud bude splnovat doporučené normy výrobcem kdysi jsem taky používal do škody 120 olej castrol a svíčky bosch a myslel si,co pro svého miláčka dobrého nedělám...,s odstupem doby si myslím, že jsem měl ty prachy (tuzexové bony) radši dát za pivo Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.