Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak se tu chci zeptat s jakým olejem máte dobré zkušenosti a doporučily by jste mi ho do 308 1.4 VTi?

Jedná se mi hlavně o to, aby při kratších trasách co nejmíň vázal vodu a vytvářel co nejmenší množství hnědé emulze na víčku.

Zatím tam mám TOTAL Ineo ale v tomto ohledu není moc dobrý a tak bych jej teď při výměně vyměnil za nějaký jiný.

Předem díky za názory a doporučení.

Odesláno

total ineo ze neni v tomto ohledu moc dobry ??? dobry for :D, promin, ale i kdyz tam nalijes jakykoliv olej, tak pri tvem stylu uzivani vozu tam tu emulzi budes mit furt ...

Odesláno

Tak to jste mi opravdu poradily. Žádnou trávu růst neslyším, kvůli tomuto problému jsem již několikrát měl problémy s čidly na motoru. Fór to taky není a ani stylem jízdy je zajímavé, že dvě auta co jsem měl dříve tak jsem s nimi jezdil i daleko kratší trasy než 15km a mikdy tam žádný problém nebyl i když jsem do nich dával jen obyčejný olej Castrol GTX3.

Jinak olej, který na sebe váže vodu a to jenom tu co je jako vlhkost ve vzduchu mi zrovna nepřijde dost dobrý.

Taky vidím, že tady mi asi nikdo neporadí co používá za olej a je s ním spokojený, takže to asi budu muset testnout sám a nějaký si vybrat sám.

fakt díky :(

Odesláno

Total ineo patří mezi velmi kvalitní oleje. Píšeš, že váže olej ze vzduchu - ty otevíráš víčko oleje přes noc nebo jak to dokáže? Nemůžeš přeci porovnávat naprosto odlišné motory podle šlemu na víčku. Někdy se koukni na to jak jsou motory pod víčkem udělané, někdy je tam takový plíšek aby víčko nebylo zasříkané a tím pádem tam šlem nebude zádný. Upnul si se na věc, která podle mě vůbec problém není a jeslti ti někdo tvrdil, že poškodila čidla tak by mě vcelku zajímalo jaká čidla a jakým způsobem.

Šlem je normální, na tak krátkých tratích tím spíš. A vzniká kondenzací vody při přechodu přes rosný bod, která pak steče do oleje a ne tím, že by olej vlhkost absorboval.

Jen těžko budeš hledat vhodnější olej pro tvoje auto, takže pokud můžu doporučit neexperimentuj a dávej dál autu tenhle kvalitní olej.

Poslechni rady které tu dostáváš, místo urážení a pokud ti například neubývá voda tak si s tím nedělej hlavu :papa

Odesláno

Tak Vám dík vidím, že si z toho děláte srandu. Teď jsem se koukal a nádržka na vodu je úplně prázdná to asi nebude OK

[upravil dne 5/4/12 15:51 od staina]

Odesláno

Nevím co vidíš, ale nikdo si z tebe srandu nedělá. Jedna věc je \"vázání vlhkosti ze vzduchu\" a tam jsi odpověď dostal.

Pokud je ale poškozená hlava, těsnění nebo něoc podobného a auto \"žere\" vodu tak je to samozřejmě něco jiného, ale to nemá souvislost ani s typem olej ani s tvým dotazem.

Vodu dolej, po rysku (pro zatím stačí destilovanou vodou) a sleduj případný úbytek. Pokud vody chybí výrazně víc bude potřeba odvzdušnit, ale to už by bylo jistě znát na teploměru.

Odesláno
Tak se tu chci zeptat s jakým olejem máte dobré zkušenosti a doporučily by jste mi ho do 308 1.4 VTi?

Jedná se mi hlavně o to, aby při kratších trasách co nejmíň vázal vodu a vytvářel co nejmenší množství hnědé emulze na víčku.

Zatím tam mám TOTAL Ineo ale v tomto ohledu není moc dobrý a tak bych jej teď při výměně vyměnil za nějaký jiný.

abys tam neměl emulzi musíš jezdit delší tratě a ne jenom 5km tam a 5km zpátky...ale neboj je to normální u toho motoru..:P
Odesláno

abys tam neměl emulzi musíš jezdit delší tratě a ne jenom 5km tam a 5km zpátky...ale neboj je to normální u toho motoru..:P

Není to žádných 5km tam a 5km zpátky, ale 15km tam a 15km zpátky což si myslím je celkem slušná vzdálenost aby vše šlapalo jak má.

Pak mi vysvětli jak to, že felicie s olejem Castrol GTX3 a jízdě 2km tam a 2km zpět nikdy žádnou emulzi neměla???

Já tu chtěl hlavně vědět nějaké alternativy k oleji TOTAL, které by se tam daly použít, ale to jsem se nedozvěděl :(

[upravil dne 13/4/12 13:17 od staina]

Odesláno

Felicie má dělané jinak ventilové víko, nevím o jakém motoru se bavíme, ale já měl přímo pod víčkem plech, který zabraňoval stříkání při otevření zátky. Jinými slovy se tam neměla emulze jak vytvořit ;)

15 km nestačí na ohřátí motoru tak aby se odpařila kondenzovaná voda. Zdůrazňuju KONDENZOVANÁ, né nachytaná ze vzduchu, protože olej vodu ze vzduchu neabsorbuje

Informaci o tom, který olej to nebude dělat se nedozvíš, taková informace není.

Hledejme problémy tam kde jsou. Máš-li únik chladící kapaliny do oleje OK, ale řešením jistě není jiný olej. A jde-li jen o kondenzovanou vodu pak jediné co můžeš udělat je zkrátit interval výměny olej. Pokud tedy pominu delší tratě nebo parkování v místě kde je teplota nad rosným bodem.

[upravil dne 13/4/12 14:32 od koblih69]

Odesláno
nádržka na vodu je úplně prázdná to asi nebude OK[upravil dne 5/4/12 15:51 od staina]

Tak neřeš šlem ani krátké jízdy a zjisti \"kam se ztratila voda?\"

Nikdo si srandu nedělá. Samotný šlem by tak nevadil, ale úbytek vody vadí značně - musí se to najít.

[upravil dne 13.4.2012 14:35 od P607Olda]

Odesláno

Tak, že asi tak voda se nikde neztrácí to jsem psal jen na ty reakce, které tu ze mě dělali vola že se mám podívat jestli se mi neztrácí voda kdyby se ztrácela tak nejsem padlej na hlavu a zjištuji kam se poděla.

Felicie má motor 1.3MPi a žádný plech pod víčkem není a na celkem zastaralou technologii je zajímavé, že se tam nic neusazovalo a v takovém motoru dle posledních špičkových technologií jak mi bylo sděleno při koupi vozidla se tohle děje. Nikdo při koupi neříkal, že do Prahy musím přes Košice aby auto fungovalo jak má. Taky je zajímavé, že známý se nechal přemluvit a do feldy dal syntetický olej a pak se jen divil co mu to dělá za bordel na víčku při příští výměně tam dal zase původní olej co zával vždy a ejhle bordel na víčku se nevytvářel, jen nějak neví čím to bylo.

Jak se kondenzovaná voda do motoru dostane a když se jednou odpaří tak jak se tam dostane znovu zřejmě to bude vlhkost ve vzduchu ne.

No nic asi si budu muset poradit sám a zřejmě ještě vyzkouším syntetiku od jiného výrobce zatím mám v merku Shell Helix Ultra Extra 5W-30 a nebo Castrol Edge 5W-30 případně ještě tyhle Total Quartz Energy 9000 5W-40 a TOTAL Quartz Ineo 504/507 5W-30.

Odesláno

Prosímtě kup si co chceš třeba Vegetol :D:D:D. Pokud myslíš, že tě měl prodejce poučit o takové samozřejmosti tak mu příště prosím řekni, že ti kape voda z výfuku a že ti nikdo neřekl, že se musí do auta lejt palivo.

BTW proč auto nereklamuješ, to je přece jasné klamání spotřebitele :papa

[upravil dne 13/4/12 17:39 od koblih69]

Odesláno

Nepřijde ti divné, že je nádržka na vodu prázdná? Starám se o dost aut, abych věděl, a jasně ti říkám, že prázdná nádržka = závada nebo průser.

Zkus tam třebas zlatý olej, když máš tvrdou hlavu. Srandu si opravdu nedělám, snažím se ti poradit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...