koroner Odesláno 24. březen 2012 Odesláno 24. březen 2012 Zdravím, tak jsem přivezl auto opět ze servisu měnili spojku jak mi nešlo řadit a objevil se asi nový problém. Jelikož je auto za poslední dva měsíce bylo už 9x v servisu pokaždé jiná závada . Teď jsem si všimnul když zařadím zpátečku a stojím na místě tak se mi začnou zvedat otáčky až na 900-1000.Když se pak rozjedu a vycouvám zmáčknu spojku a zastavím tak otáčky vyběhnou na 1200. Další věc ještě když jedu a vyřadím třeba z kopce tak otáčky padají tak že spadnou na 1000 tam se zastaví a asi po 2 až3 vteřinách spadnou na těch 850. Dělá to taky někomu je to tak normální nebo tomu zase něco je? Díky Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. březen 2012 Odesláno 24. březen 2012 Da se říct že je to normální, otáčky padají pomaleji, na 1000 se nachvilku zastaví a pak klesnou na normal. to zvyšení po vyšlápnutí spojky je normální taky, právě kvuli pomalému poklesu. ale když stojíš na místě tak by se samovolně zvedat neměli, pokud to ale kolísá takhle málo tak to nejspíš nic nebude. [upravil dne 24/3/12 09:07 od Radek Hurvajz] Citovat
koroner Odesláno 24. březen 2012 Autor Odesláno 24. březen 2012 No já už jsem z toho auta úplně na nervy. U té zpátečky to 100% nedělalo ani zvedání když stojí a ani to když vycouvám. Když couvám tak tam mám tak max 1000 (couvám max 3 m z garáže) a právě jak zastavím tak to poklesne z 1000 na 9000 a pak to hned vyběhne na 1200. U toho klesání si nejsem už jistý jak to chodilo, ale zdá se mi že to spadlo rychle např. z 2500 na 1000 a pak to padalo pomalu ale plynule až na těch 850 bez té 3vtřinové přestávky. Přemýšlel jsem jestli to nemůže dělat ta nová spojka než se třeba usadí. Po výměně má najeto asi 250km. Právě si říkám po těch problémech co stím autem mám jestli to už není nějaká paranoja a nehledám je závady. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 24. březen 2012 Odesláno 24. březen 2012 Nová spojka na to vliv mít nebude, spíš čidlo otáček, teplotní čidlo, krokový motorek volnoběhu, klapka sání a věci okolo Citovat
jojo_benco Odesláno 24. březen 2012 Odesláno 24. březen 2012 otacky by stupat urcite same nemali, mne to zatial nerobi. 2koroner: A uprimne, ak si mal auto uz xx krat v servise a vzdy ina zavada, pokial by to este bolo v zaruke asi by som sa chcel toho zbavit... Citovat
koroner Odesláno 26. březen 2012 Autor Odesláno 26. březen 2012 Auto je ještě v záruce dokonce mi záruku prodloužily o 2 roky a to už jsem na to neměl nárok. Auto mám teď 22měsíců. Dnes se chystám že jim ho půjdu vrátit, ale růžově to moc nevidím že to půjde lehce. Jinak v servisu dělá skoro soused známe se dost dlouho a 306ku tam servisuji od začátku a neměl jsem sní žádný problém vždy co udělali bylo v pohodě. Citovat
haasa Odesláno 5. duben 2012 Odesláno 5. duben 2012 tak jsem si dnes všimnul, že když dám zpátečku, tak se mi také zvednou o něco otáčky divné, nemůže na to mít vliv třeba parkovací senzory? že potřebují jako více šťávy, tak se zvýši (o trošku) otáčky, aby altík více dobíjel??? Citovat
koroner Odesláno 6. duben 2012 Autor Odesláno 6. duben 2012 Já senzory nemám v servisu mi tvrdili že je to normální. Je mi ale divné že jsem si toho dříve za celé 2 roky nevšiml. Citovat
haasa Odesláno 6. duben 2012 Odesláno 6. duben 2012 Já ti můžu říct, že jsem si toho za 4 měsíce také nevšiml, jako jsem si nevšímal vrzání vnitřního madla u řidiče, prostě jak se jednou začneš zajímat o auto zda dělá to či ono správně či nesprávně, tak si začneš všímat i věcí, kterých by sis před tím také nevšimnul. Já jsem si ještě třeba všiml, že když otočím volantem, tak mi mírně, opravdu jen lehce pozhasnou světla (jako kdyby měli málo šťávy), je to vidět v noci, když se otáčím na místě a točím volantem, při jízdě to vidět není. Dobíjení ok, baterka ok, takže můj verdikt-nevšímám si toho anebo ví někdo čím by to mohlo být???? Citovat
koblih69 Odesláno 6. duben 2012 Odesláno 6. duben 2012 Předpokládám, že ma elektrohydraulický posilovač, takže zatěžuje alternátor. Na místě poměrně hodně, takže se to projeví na intenzitě světel. To bych neřešil. S tou zpátečkou se mi to moc nezdá, odběr ŘJ a čidel budou desítky mA a kvůli tomu asi zvedat otáčky netřeba, ale asi to má jinej důvod. Citovat
martinakyp Odesláno 14. květen 2012 Odesláno 14. květen 2012 Nová spojka na to vliv mít nebude, spíš čidlo otáček, teplotní čidlo, krokový motorek volnoběhu, klapka sání a věci okolo Citovat
martinakyp Odesláno 14. květen 2012 Odesláno 14. květen 2012 Ahoj. je to teplotní čidlo. Objednej nové a vyměn. Není to labůžo,ale i já jako ženská jsem si ho vyměnila sama.Také mi ty otáčky lítaly nahoru,dolů. Citovat
Ajap Odesláno 19. květen 2012 Odesláno 19. květen 2012 Já ti můžu říct, že jsem si toho za 4 měsíce také nevšiml, jako jsem si nevšímal vrzání vnitřního madla u řidiče, prostě jak se jednou začneš zajímat o auto zda dělá to či ono správně či nesprávně, tak si začneš všímat i věcí, kterých by sis před tím také nevšimnul. Já jsem si ještě třeba všiml, že když otočím volantem, tak mi mírně, opravdu jen lehce pozhasnou světla (jako kdyby měli málo šťávy), je to vidět v noci, když se otáčím na místě a točím volantem, při jízdě to vidět není. Dobíjení ok, baterka ok, takže můj verdikt-nevšímám si toho anebo ví někdo čím by to mohlo být???? Servo má velký odběr a výkon alternátoru a příkon spotřebičů není konstantní, když přidáš plyn, tak se ti taky světla rozsvítí víc. To je vlastnost, dělá to u všech aut. Citovat
Ajap Odesláno 19. květen 2012 Odesláno 19. květen 2012 K tomu lítání otáček - jestli opravdu lítají, tak to bude tím čidlem teploty. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.