Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

před dvěma měsící jsem koupil 106ku v autobazaru, vypadala fajn, žádná rez, prostě dobrá koupě, za 32 000.

Problémy začaly zanedlouho, už po cestě z Prahy domů, přestalo auto téměr brzdit.... ale s výměnou brzd jsem počítal.

Udělal jsem na něm servis za 15000, vyměna brzd, oleju, filtrů, přednich tlumičů.

Poté mi z neznámé příčiny skořily rozvody, takže halava dolu, srovnání, ventily.... dalších 6000.

Teď jsem na něm měnil sedačky za kožené, co jsem zjistil, když jsem oddělal záslepku u palivového čerpadla mě dost šokovalo, auto, nebo alespon část nebo podlaha je vařená z jiného auta, ještě k tomu křivě.

S tím prvním servisem jsem počítal, u druhého jsem si řekl, že hlava by se stejně rovnala, ale ted když jsem zjistil, co to je zač....

Na spz mám na rámečku auto domanský, nepracujete někdo zde, že byste mi koukl, jestli se s tim něco nedělalo přimo v Peugeotu, vin mám v podpisu.

Co teď, auto vracet po takové investici nebudu, je nějaká možnost se dohodnout s (/1 autobazarem /2 puvodnim majitelem) nebo se mám obrátit na policii ?

Děkuji za rady, já už jsem z toho uplně zničenej...

post-23766-14109622871821_thumb.jpg

Odesláno

mas 6 mesiacov zo zakona...

zalezi aku mas zmluvu, ale za mna jednoznacne auto vratit a ztiadat kompenzaciu oprav, alebo dat do povodneho stavu co mozu po tebe pozadovat... tvoje investicie vyjdu tak nazvys v tvoju stratu a pochybujem ze ti to budu kompenzovat.

jedine sud by mohol o tom rozhodnut.

[upravil dne 19/3/12 11:56 od Marcel00]

Odesláno

Jednoznačně reklamovat:bachaa trvat na snížení kupní ceny:grrvrácení by byla fin.ztráta

nebo tu je ještě finta přes ten bazar to prodej dál:D

[upravil dne 19/3/12 12:23 od Holland]

Odesláno

no pokud nemas napsano ze auto bylo nebourane a na technicke s tim nemaji problem tak asi moc neuspejes. Zbytek co jsi popsal je udrzba - vetsinou je i ve smlouve napsano u vseho jako tlumice brzdy atd ze je nutna kontrola

Odesláno

Tak vzhledem k tomu, že to kupoval jako soukromá osoba tak přichází v úvahu jen občanský. Nicméně uplatnění trochu problematické. Co se týká brzd a tlumičů za 15 tis. tak to se mi zdá hodně přemrštěné, ale to je tvoje věc. Výměna rozvodů je samozřejmostí při koupi, takže to bych vůbec nezmiňoval. U podlahy je to jezdnoznačně vada, kterou věc měla při koupi a žádal bych přiměřenou slevu. Nejdříve bych se pokusil rozumně domluvit a pak teprve přitvrdil.

Odesláno

Ještě jsi zapomněl napsat o jaký autobazar se jedná, pokud je to AAA tak bych bral reklamaci jako ztrátu času,mají smlouvy tak ošetřené že se nechytáš. Pokud to nemá vliv na jízdní vlastnosti tak bych se s tím asi smířil. Takových aut tu jezdí co jsou svařený ze dvou kusů.

Odesláno

Větší bazary mají dobré právníky... U většiny bazarových smluv, po podrobném přečtení i těch nejdrobnějších písmenek nakonec stejně zjistíš, že jsi vlastně koupil vrak. Na ně platí snad jen media... Jestli půjdeš do sporu, musíš mít něco v ruce, znalecký posudek a tak. Zase investice s nejistým úspěchem vrácení vložených peněz.

Zkusit to můžeš ale nedávám Ti velkou naději.

Odesláno

Jooo.. já jsem to kapku popletl... Jde o to, jestli bazar je prodejce, nebo zprostředkovatel, tedy jestli smlouva je o prodeji nebo o zprostředkování prodeje.. Tam mohou být pro nás podstatné rozdíly.

Odesláno

Pokud jsou vady, na které jsi nebyl výslovně upozorněn, tak auto odstavit, neopravovat a reklamovat. Pokud prodávající reklamaci uzná, tak oprava na účet prodávajícího nebo vrácení části kupní ceny. Takto je to asi správně, ale úplně k ničemu.

Nejezdíš, prodávající nic neuzná, posudky, právníci, soud.

Jedině zkusit dohodu.

Odesláno

Ahoj, samozřejmě, tlumiče, brzdy atd s tím jsem počítal. V těch 15 jsou rozvody, náplně, zadní komplet brzdy, olej v převodovce atd...

Jediné, co bych chtěl \"reklamovat\" jsou ty skočené rozvody, a samozřejmě tu podlahu.

Najel jsem 200km z Prahy, udelal jsem evidencku, auto slo hned do servisu, viz servis za 15 000, projeli se brzdy a behem zkušební jizdy s brzdami skočily rozvody, podle mechanika již byly o jeden zub špatně ty puvodní?....

Ve smlouvě je karoserie jako myslím jako nebouraná.

Auto zezpoda ani z venku neni vidět, že by bylo opravované, svár vede pod zadní sedačkou do kufru a zpet k zadnímu malému okýnku, ale vypadá to, jako by byl vařený jen ten vnitřní plech?

Bazar to je Auto labuť.

Když bych to vrátil, přijdu o 20 000, za opravy.

Rád bych vrácení poloviny kupní ceny. Mám to žádat po bazaru nebo po puvodním majiteli (nemam na nej kontakt jen adresu v TP), mám vubec nějakou šanci uspět ?

Odesláno

Původního majitele do toho vůbec netahej a rozvody taky ne. Ty se mají udělat hned po koupení. Jsou důležitější než filtry a oleje, víc důležité jsou už snad jenom brzdy.

Jestli máš šanci uspět zjistíš jenom tak, že tam zajedeš a zeptáš se. My ti na tohle těžko odpovíme. :papa

Každopádně hodně štěstí.

Odesláno

Divil bych se kdyby ve smlouvě byla kastle jako nebouraná, to by tam napsal asi jen úplný bazarník-naivka.

Reklamovat musíš tam kde jsi ve smluvním vztahu - mrkni do smlouvy jeslti je bazar prodávající nebo jen zprostředkovatel. Tak jako tak bych začal v bazaru. Pokud bude reklmamace uznaná tak jsou 2 možnosti - narovnání závazků - tedy vrácení věci proti kupní ceně + vynaložené náklady za opravy, které jsi provedl ( musíš doložit fakturou, nebo třeba znaleckým mposudkem pokud jsi to dělal sám... ) . Druhá možnost je dohoda na přiměřeném snížení ceny. Přiměřenost je dost ošemetný pojem, takže jedině se domluvit nebo to určí soud.

Odesláno

za take prachy nemozes cakat nic skveleho ... podla mna uz pri hintakej cene je ta zmluva len na to aby si mal dokaz ze si to neukradol ... myslim ze bude zbytocne to aj zacat riesit .. narobis si zbytocne starosti

+ ak neni nejake krive tak by som kaslal na to .. vidno ze sa o to auto pekne staras urcite ti este nejaky ten piatok vydrzi :)

[Edited on 19/3/12 22:09 by Durii]

Odesláno

No na tomhle, bazary vydělávaj, oblafnou člověka, kterej nemá na nový, a, myslim, že, se dobře bavěj, věděj, že, zákony jsou tu na hounou, a, hlavně, že, je nikdo žalovat nebude. Ale, tohle není jediný svinstvo, který se tu děje, a, prostý lid, jen čučí, a, platí.

Odesláno
Původního majitele do toho vůbec netahej a rozvody taky ne. Ty se mají udělat hned po koupení.

A to sem si měl koupit řemen a vyměnit to v bazaru či co?

Vzdyt píšu, že se s autem dojelo 200km ke mě domů a tam se vše vyměnilo, než přišly rozvody, udělaly se ostatní věci, jelo se to projet 10km a rozvody skočily...

Zitra zkusim zavolat to bazaru a uvidím, pro někoho to je možná málo peněz, ale pro mě jako studenta je to dost peněz....

Odesláno

Právě proto se mění co nejdřív. Šel jsi to projet místo abys počkal až příjdou nové a ono to skočilo. Holt smůla. Zkusit to můžeš, ale všichni víme předem jak to dopadne. Řeknou ti, že při koupi byly OK a dají od toho ruce pryč.

A jestli jsi student, nebo ředitel ČEZu nikoho zajímat nebude, na auto prostě buď máš, nebo nemáš...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...