ozzy56 Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 těch případů, kdy je ještě vhodné kotouče stočit je velmi málo , doba stáčení odešla s komárama...,dnes kotouče nestojí majland a jsou vlastě na roky taky si myslím, že po výměně kotoučů a desek si musejí sednout,nebrzdí to hned--aspon 200-300 km to trvá,než brzdí pořádně, néé nemyslím si to--jsem o tom přesvědčen Citovat
307rg Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 sa tu chytáte za slovíčka, samozrejme že nesadnú hneď ale oproti nestočeným kotúčom kedy by to sadalo oveľa dlhšie je to akoby hneď Citovat
Matuzalem401 Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 Stáčat kotuče určite neodporučam !Kotuče maju mat určitu hrubku aby dobre odvadzali teplo pri brzdení.Akonahle su tensie začnu sa prehrievat a vlnit a vtedy hrozí roztrhnutie.Možno pri šesdesiatke to necítit ale auto ma svoju váhu a taka 307SW na dialnici pri 130-140 km/hod ked ma zaflekovat tak si ani neviem predstavit čo všetko sa može stat !!! Citovat
Roman Bazi Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 307rg - přesně tak. Pe.Tr - přesně tak, dodržet šířku a je to v poho. Metuzalem401 - píšeme, že se musí dodržet šířka. Když dám na auto nové kotouče a desky, a desky sjedu, proč bych měnil kotouče, když můžu vyměnit jen desky. Kotouč je dost silný, ale má vyjeté drážky. Tak se stočí, a desky lépe sednou. Citovat
Matuzalem401 Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 A z akeho dovodu sa ti spravia drážky ? Je jasne že ked zoderieš platničky tak spravíš výmenu bez toho že musíš osustružit kotuče,maksimalne zrazíš ihlu na kraji kotúča ale akonahle ho osustružiš tak začne bit tenký a tým pádom slabšie odvádza teplo aj ked dosadacia plocha brzdových dostičiek može bit OK.Viem očom píšem lebo mne jeden maník robil predné brzdy z osustružením kotúčov a pri vjazde do Bánoviec nad/Bebravou som musel riadne nato slapnut a skoro mi to urvalo volant z ruki,lebo sa mi začali vlnit kotuče.V servise mi to hned menili za nove lebo podla nejakej hranicnej normi co maju na hrubku kotuča som tam mal vraj žiletky. A možem bit rad ze mi ho neroztrhlo !!! Citovat
Dančák Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 Kotouče soustružit, proč ne....ale jen z důvodu lehkého zarovnání plochy nebo sražení hranky (když je hranka velká, už má kotouč stejně pod minimum hodnotou) nikoliv po rovnání a za dodržení minimální povolené tloušťky. Ale před opravou bych zvážil jestli se to vyplatí nechat to stáčet nebo rovnou koupit nový a mít na x desítek tisíc km pokoj a klid, že je to v pořádku.....je to na každém jak se má rád:D Citovat
307rg Odesláno 7. březen 2012 Odesláno 7. březen 2012 matuzalem: prepáč ale asi nevieš čítať! - stočiť samozrejme len ak to dovolí hrúbka kotúča, keď to dáš urobiť dementom (\"ako žiletky\") no tak sa potom nečuduj, takému exprtovi by som nedovolil ani dostičky vymeniť, ba vlastne ani sa k môjmu autu priblížiť!!! Citovat
Bejcek Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Možná opověd pozdě. Nechal jsem si je stočít v roce 2009 a vydržely dodnes.Právě o víkendu jsem je měnil.Měl jsem je ale dole a dělal mi to jeden šikovný kluk v dílně. Citovat
backorak3 Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Zdravím všechny.Mám dotaz,jaká je tedy minimální šířka kotoučů zadních a předních?Díky:papa Citovat
Lví-ček Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 přední 24 mm zadní 7 mm Neumím určit co máš za auto (obsah) takže jednoduchá rada minimum je o 2 mm od tloušky nových kotoučů. Tloušku nových kotoučů najdeš např na str. autokelly v informacích. [upravil dne 15/4/12 15:26 od Lví-ček] Citovat
rootsky Odesláno 15. duben 2012 Odesláno 15. duben 2012 Vím že ti co k tomu mají přístup to nejspíš vědí, ale v Serviceboxu je v servisních úkonech okolo brzd i ta stáčecí mašina na kotouč na těhlici, nijak jsem to nestudoval, jen dodávám že u PSA je taková věc ofiko umožněna... Je známo že nejsem odpůrce podobných alternativ a např. levných a bazarových dílů, ale čím víc se v autech hrabu tím kvalitnější (a novější) díly používám, někdy se úspora dokáže prodražit a když se to dělá pořádně, tak by měly být pořádné (kvalitní, nové, zrepasované) i díly... Mám se stáčením dobré zkušenosti (mám souseda \"Pana\" nástrojáře), ale v poslední době jsem to nevyužil a koupil vše nové a kvalitní... Citovat
hpavel Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 Zdravím,mužu se zeptat kolik je minimální tloušťka kotouče na zadku 307SW,1.6.děkuji. Citovat
hpavel Odesláno 14. listopad 2012 Odesláno 14. listopad 2012 Zdravím,mužu se zeptat kolik je minimální tloušťka kotouče na zadku 307SW,1.6.děkuji.tak jsem to našel ,pardon díky. Citovat
306-Kubik-S16 Odesláno 12. červen 2013 Odesláno 12. červen 2013 Mam dotaz mam na 306ce kotouce brembo max ( http://www.tuning-automaterialen.nl/images/brembomax.jpg ) a chystam se na vymenu desticek ale na kotouci je trosku od desticky vydrena drazka je mozne tenhle typ ( drazkovanej) nechat liznout na soustruhu nebudou tomu ty drazky vadit? Citovat
Roman Bazi Odesláno 12. červen 2013 Odesláno 12. červen 2013 Drážky vadit nebudou. Pokud se ale použije méně kvalitní soustružnický nůž, tak by se o drážky mohl rychleji otupit. Dobrý soustružník si s tím bez problémů poradí. Citovat
Medvěd Odesláno 12. červen 2013 Odesláno 12. červen 2013 Po té, co jsem během jednoho (možná dvou?) měsíců (cca 20 000 km) dokázal zvlnit nové kotouče na novém autě (dodávka Mazda E 2200), bych si jejich sílu dobrovolně soustruhem ubírat nenechal. Šetřit se má jinde než na brzdách a gumách [upravil dne 12/6/2013 22:17 od Medvěd] Citovat
Roman Bazi Odesláno 13. červen 2013 Odesláno 13. červen 2013 Při přetáčení brzdových kotoučů se šíře zmenší jen o 0.2 až 0.3mm, což je naprosto zanedbatelné. Odstraní se přečnívající materiál a nové brzdové destičky si krásně sednou na rovnou plochu. Nedokážu si představit, že bych dal nové destičky na kotouč, který je nerovný od starých destiček. Citovat
silver849 Odesláno 16. červen 2013 Odesláno 16. červen 2013 Takisto som teraz stáčal kotúče.Kúpil som nové Bosch aj platničky a za mesiac statia v servise prihrdzaveli a už to hadže.A určite by som znova nekupoval druhé.Stiahol som ich o 0.2 mm z každej strany a pohoda. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.