Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj!Nemáte náhodou někdo zkušenost se stočením kotoučů na soustruhu v servise?U nás se to v servise objevilo a prý to dělají přímo na vozidlo a že je to rychlé.Ale zajímalo by mě jaká je výdrž a životnost a zda se to vyplatí.Pište zkušenosti.Díky.:papa:papa:papa

Odesláno

Neříká snad výrobce, po jakém vyjetí se mají dát nové? Jedině bych to viděl tak na shození hran ... určitě ne stylem: kotouč má z každé strany vyjetou drážku 1,5 mm a stočím ho, aby byl rovný. :bojim

Odesláno

tak jednou jsme meli v praci setrilka ktery chtel stocit predni kotouce rikali jsme ze se to nedela a ze mu to delat nebudem to si na triko nevemu tak odjel vedle do servisu oni mu ty kotouce za 500 stocili najezdil par kylaku a kotouc praskl a naboural stocili je moc takze se mu to vyplatilo takze muj nazor nedoporucuju

Odesláno

Ak ti toto povedali, že ti to stočia priamo na aute tak utekaj stade preč. Ani žiarovku by som si tam nedal vymeniť.

Náprava má príliš veľké vôle aby to stočili presne. Po čase by sa ti to prejavilo pri brzdení trasením nápravy.

Ak stočiť, tak iba na sústruhu a starý majstry vravia, že najlepšie je to stáčať z rána na studenom sústruhu aby nemal také vôle, ale to som iba počul, neviem čo je na tom pravdy.

Čo sa týka môjho názoru na stočené kotúče, tak za mňa určite nie. Radšej si priplatím za nové.

Odesláno

No neviem, aj tak tomu neverím, tomu prípravku bez zhodenia kotúča, asi som staromódny. Na favorite som dával iba raz stáčať kotúče a za týždeň som utekal po nové. Staré sa mi zvlnili.

[upravil dne 6/3/12 20:50 od marko306]

Odesláno

Pokud je to přímo na autě tak klidně samozřejmě musí být dodržená minimální tloušťka. Pokud je to dělané venku tak to nemá vůbec smysl... nicméně výsledek je tak 50:50.

Odesláno

staceni je v pohode pokud je kotouc tloustkou v dane toleranci + samo nesmi byt poskozeny a zkrouceny, je to kazdopadne jen posunutí vymeny o 10-15000km.

u nas servisujeme jednu znazku aut ktera ma dokonce staceni kotoucu v prohlidce . tzn prvne kotouce stocit a na dalsi prohlidce vymenit . sammo ze za dodrzeni podminek viz vyse.

Odesláno

Stáčení kotoučů při výměně destiček je u některých servisů běžná věc. Dělají to automaticky, destičky pak lépe sedí, a lépe to brzdí. Samozřejmě se musí dodržet minimální předepsaná šířka kotouče. Sám jsem je v mládí pro některé servisy na soustruhu stáčel. Byly to spíše malé soukromé servisy s výbornou pověstí.

Když je kotouč dost široký, ale je od destiček vydřený, tak po výměně destiček brzdí hůře, protože destička nedosedá celou plochou. Časem si sedne, a vydře se podle kotouče. Když se ale kotouč stočí, tak to brzdí hned po výměně tak jak s novým kotoučem.

Já mám kotouče stočené při každé výměně destiček. Nevýhoda je, že kotouče rychleji ubývají, ale zase to brzdí, tak jak má.

Odesláno

Srazit hrany OK, ale jinak to podle mě nemá cenu. Toleranci maj 1mm na každý straně, takže to je stejně většinou na výměnu a nechápu to. Vždyť ten kotouč stojí pár korun a vydrží strašně dlouho, tak proč na těch brzdách chtěj všichni furt tolik šetřit?

Roman Bazi: Odkdy, když se to vymění komplet to brzdí hned? Pořádně až tak po 500km.

Odesláno

Já jsem je nechal stočit při výměně destiček, to bylo někdy kolem 55 000 Km najetých ( na soustruhu ) a až se bude měnit podruhé destičky ( +- 100 000 Km možná dřív ) tak už vyměním rovnou i kotouče :roker

[upravil dne 7.3.2012 08:04 od Honimír]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...