Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Narazili jsme v jedněch stránkach na jistý testy pro autoškoly a je tam jedna křižovatka na který mají zajímavě rožnutý světla. Je takhle řešená křižovatka vůbec možná? :myslim

Podle mě by byla silně kolizní.

post-1073-14109622431199_thumb.jpg

Odesláno

jj jak píše Martinsk žlutý má volno a červený může odbočit vpravo pokud má volno (nikdo tam nejede). Hurvajz nepředbíhej:D

[upravil dne 26/2/12 11:23 od Laďa]

Odesláno

U nas v TT je presne takato krizovatka, ale s tym rozdielom, ze cervene auto ma na svojej strane tabulu \"daj prednost v jazde\" a zlte tam ma tabulu \"hlavná cesta\" ...

Odesláno

toto je úplne bežná križovatka a riešenie je ako napísal Martinsk. Neviem ktorú križovatku v TT myslel Lubk0 ale tu je presne takáto križovatka a sú na nej aj svetlá

Odesláno

co je na ní kolizní? jeden směr má zelenou, druhý červenou s možností odbočit doprava na zelenou šipku--je přece jasné, že volný směr musíš pustit (dát mu přednost)

Odesláno
Zapomínáte na to, že 1. projede motorkář, jak blikne šipka tak to foukne doprava z toho levýho pruhu :papa

motorkář a žlutej ho vezme s sebou:super:D

přesně jak psal ozzy56 na tom neni co špekulovat:D

Odesláno
To nebude stejná když zde jdou semafory a u vás jsou značky.

U nás su AJ značky AJ semafori ... Myslim, ze to je s toho pochopitelne ...

Odesláno

Myslel som krizovatku ktora je pri merkure, je to snad jedina tak sprosta ... Ale je o dost horsia, ako tato :D Vselijake speciality :)

Odesláno

Můj komentář:

pokud jsou instalovány semafory jsou zároveň instalovány i klasické dopravní značky, aby při výpadku semaforů, byla jasně určena přednost v jíždě a nemuselo se jezdit na přednost zprava

Nyní k tomu obrázku: Jedná se situaci, kdy červené vozidlo odbočující doprava může odbočit pokud neohrozí nebo neomezí vozidlo jedoucí na zelený signál. U nás je takového způsobu řízení semaforů využíváno velmi málo, protože jednoduše a zkrátka čeští (i moravští) řidiči na to nejsou zvyklý.

V severských zemí a Německu už je na některých místech instalována \"trvalá zelená\" tudíž vedle klasického semaforu je umístěna plechová zelená šipička.

Můj názor: myšlenka dobrá, ovšem problém je, že je důležité rozlišit zda semafor běží na plné signály, nebo na směrové šipky (kdy je přednost absolutní). Použití této šipky (podmíněná přednost) si řidiči mohou plést se směrovou a tím vznikat nehody...

Odesláno

v ČR docela neobvyklý jev:

Ve spřátelené 3.říši plechové cedulky(odbočení v pravo za jistých předpokladů povoleno) fungují fantasticky!

(sice nemáš přednost, ale pokud jsi v bezkoliziní situaci) máš volno :roker

P.S.: V Noci tohle nikdo neřeší - jen nemít bouračku :D

Odesláno

Já právě znám jen tyhle křižovatky kde se ta šipka umožňující jízdu vpravo rozsvítí až v době kdy ostatní mají červenou, maximálně zelenou dostanou protijedoucí odbočující též doprava. (např. u zimního stadionu v Pardubkách nebo u aut. nádr. tamtéž, křiž. v Brně Husova, Pekařská apod.). Ještě jsem nenarazil na křižovatku aby mi na světlech blikla šipka doprava a zleva měli stále zelenou. :myslim

Odesláno

Dejve,

to, o čem jsem se bavíme, jsou plechové šipky (malované na plechu).

V ČB taky máme \"Jeď z vedlejší doprava\" je to honostně \"clear\" pro 2 auta, Po zmiznutí rozsvícené semaforové šipky ostatní čekají na chodce, i když mají zelenou.

\"Plechovou šipku - opuť křižovatku bezkolizně - v ČR žádný městský uředník nezná\" - tohle je vychytávka anglosaských zemí. :D (stejně jako tohoto EU řidičáku ;) )

Odesláno

tuto křižovatku máme i u nás... jen s jedním rozdílem. Zelená šipka a červené auto můžou jet ale tady je to tak že žluté auto by mělo červenou a naproti němu jak tam není nakreslené auto, tak odbočuje vlevo a během chvilky šipka zhasne a rozjede se i protisměr, tedy žluté auto...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...