Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

naletěli... aneb výhodná hypotéka

Recommended Posts

Guest Džůny
Odesláno

Mám pocit, že se vůbec nechápeme. Respektive, ty vůbec nechápeš mě.

Platím-li něco, splácím-li něco, nepovažuji to za své (tedy nájem, hypotéku, družstevní byt,...). Rodinu chci přivést do vlastního, ale protože to je s mými současnými možnostmi nemožné, je mým jediným východiskem družstevní byt, protože v tuto formu nájmu, tedy bydlení \"v cizím\", mám největší důvěru. Proto jsem taky psal, že jsem v tomhle směru celkem zoufalý. Jenže to je mojí povahou, to prosím nerozebírej.

Tak. Už jasné?

Guest Džůny
Odesláno

Já vím. A to není to jediné. I mně to vadí, ale nic s tím nezmůžu. To by bylo nadlouho. Každopádně, teď začínám na vysoké škole v Olomouci a doufám, že se mi časem zhodnotí i investice, takže třeba se jednoho dne dočkám i toho domku...

Odesláno

Jo, to já taky... I když v tom tě potěším, pokud jsi ochoten se odstěhovat na vesnici, tam ceny letí dolů volným pádem a leckde jsou rádi, když se přistěhují nějací mladí a vychází jim všemožně vstříc. Známí takhle mají na vesnici pronajatý barák od obce za cenu, kterou já platím za garáž - v podstatě za symbolický nájem, ta obec je ráda, že tam jsou a že v tom baráku někdo bydlí a aspoň trochu jej udržuje. Podle mě kdyby chtěli, nechali by je tam snad i za korunu, furt je to pro tu obec plus. Podobně by se dalo asi i něco odkoupit. Horší bude samozřejmě najít aspoň trochu perspektivní vesnici, kde to takhle je, ale ta šance je podle mě větší než najít levný pěkný perspektivní byt ve městě.

Odesláno

Na vesnici to má své kouzlo - pořád jednou nohou na dovolené - procházky se psem, běžky, koupání.

A taky \"farmářská\" činnost - nasekat dřevo, sekat trávník, řezat stromy...

Odesláno

Nedělej mi chutě, v Praze už jsem jen kvůli práci, jakmile bude možnost aspoň částečně dělat doma nebo o tuhle práci přijdu, půjdem někam ven.

Odesláno

Jojo, já jsem se taky octnul na vsi, plánovitě a jsem moc rád. Mimochodem ještě nedávno se tu prodávaly zasíťované pozemky za 50,- metr a jedinou podmínkou bylo aby byla do 2 let kolaudace. Školka, škola do 9, Obvoďák, Dětskej, Gynekolog, zubař, lékárna, pekárna, Market, 2 hospody, pošta, knihovna, děti vypustíš na hřiště anikdo ti je nepřejede... co chcete víc na malou vesničku ;)

[upravil dne 24/2/12 17:33 od koblih69]

Odesláno

Jo to máte pravdu koblih 69 a P607Olda,taky bydlím na jedný vsi:D a neměnil bych,mám rád klid a není nad to vyjít pěkně v létě ráno na zahradu a dát si kávu a když něco potřebuju ve městě zajedu si tam,ale stačí mi to když jezdím do práce,jinak město nevyhledávám,to si radši sednu a relaxuji na zahradě,kterou budu dělat ještě tak 10let:bojim

Odesláno

Akorát tam nesmí být idioti pálící odpadky, topící uhlím atd., to pak zlatý pražský smog, ten je proti tomu čajíček. Když takhle v zimě jedu přes vesnice, leckdy se hodně divím.

Odesláno

Dnes se na vesnici opět běžně topí uhlím. Ze všech domů, na které vidím (7) topí plynem jenom jeden (a já - tzn. 2:6). Dát v zimě ven schnout prádlo znamená, že můžeš znova prát :(

Odesláno
Akorát tam nesmí být idioti pálící odpadky, topící uhlím atd., to pak zlatý pražský smog, ten je proti tomu čajíček. Když takhle v zimě jedu přes vesnice, leckdy se hodně divím.

Jojo to je hnus u nás je podstatná část připojená na centrální vytápení kotelnou. Což taky není ideální - viz moje vlákno kousek níž, ale aspoň to tu nesmrdí. ;)

Odesláno

a na prohlídku okolí DOPORUČUJI chodit o víkendu. My koupili byt na vsi v pěkným cihláku. Vedle nás řada rodinnejch domů. Vše se zdálo být v pohodě. Dokud nepřišel víkend.

Ty svině v tejdnu topili plynem a o víkendu gumovkama.

Odesláno
Jo, to já taky... I když v tom tě potěším, pokud jsi ochoten se odstěhovat na vesnici, tam ceny letí dolů volným pádem a leckde jsou rádi, když se přistěhují nějací mladí a vychází jim všemožně vstříc. Známí takhle mají na vesnici pronajatý barák od obce za cenu, kterou já platím za garáž - v podstatě za symbolický nájem, ta obec je ráda, že tam jsou a že v tom baráku někdo bydlí a aspoň trochu jej udržuje. Podle mě kdyby chtěli, nechali by je tam snad i za korunu, furt je to pro tu obec plus. Podobně by se dalo asi i něco odkoupit. Horší bude samozřejmě najít aspoň trochu perspektivní vesnici, kde to takhle je, ale ta šance je podle mě větší než najít levný pěkný perspektivní byt ve městě.

Co to je za obec? Tady kolem Jc je to samá vesnice,ale neznam,nevím a ani jsem nikdy neslyšel,že by obec takhle vyšla vstříct.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...