Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim ja si tam daval misto klasicke zarovky rovnou LED.

Postup jak na to tady urcite je.

Vyndat popelnik a pak celej panel opatrne vypacit nahoru u radici paky tim se dostanete k zarovce.

Mnoho mista tam neni ale pro jistotu bych tuto operaci nechal na jaro-plasty jsou proste v zime krehke :(

Asi neni problem dat foto.

Odesláno

Tak ze tady je jiz zverejneny navod za ktery osobne dekuji a uz jsem ho i pouzil.

/\"Dle vybavy\"/ se trosku odlisoval v detailech ale 100% splnil svou fci DEKUJI ;)

Tady to vidite na prvnich fotkach a ja misto zarovky dal malou na plosnem spoji napajenou SMD bilou Led.

Odesláno

Tak to je super dokumentace, tak se pokusim vyměnit žárovku i u zapalovače, enem nevim, zda ta žárovka je na boku zapalovače a nebo je vsunutá nějako do těla zapalovače? Nevíte pánové jak to tam přesně je? Žárovku u popelníku už jsem dle návodu dostal ven, super a teď už jen zapalovač, je k němu přístup jak k penězum:)

Odesláno

Ja u zapalovace vysedel mlade :grr

ale zarovicku jsem demontoval a potom zase nasazoval po hmatu prez prostor vytazene manzety radici paky- ted tam mam uz led a snad bude svitit do konce zivota auticka.

Nekomu sel zapalovac vytahnout jinemu ne ja mel smulu :(

Odesláno

Souhlas s Krtek2 s tim navodem to neni tak zvlast velky problem.

Kdyz me kamos predelaval lana na rucni brzde tak jsem si pri te prilezitosti dodelal zasuvku i vzadu.

Nekde jsem to i popsal.

Odesláno

Zapalovač jde celkem dobře vyndat, jen to chce vědět jak. Já jsem se s tím tenkrát také docela natrápil a když jsem to měl potom rozebrané, tak jsem si říkal, že mě to nenapadlo hned. Celé \"kouzlo\" spočívá v tom, že se nejprve uvolní a vytáhne nahoru jen ten kovový vnitřek i s konektorem. Kablík je dost dlouhý, takže to jde docela dobře a není nutné ho ani odpojovat. No a potom se teprve vytáhne ten plast se žárovkou. Bez toho vnitřní dílu jde totiž naklonit a tím pádem projde otvorem i žárovka, která jinak překáží, protože je na boku.;)

Takhle to jde rozebrat:

http://img201.imageshack.us/img201/3950/p8032179.jpg

http://img855.imageshack.us/img855/9963/p8032183.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/5919/p8032184.jpg

[upravil dne 22/2/12 20:01 od Mike407]

Odesláno

Fotky pekne ale jak protahnu zarovku tou dirkou....?

V mem pripade 100% objimka \"upadla\" a bylo vymalovano :D

Proste prstiky dostali co proto ale jak jsem napsal je tam LED a snad uz nebude treby dalsi vymeny.

Odesláno

To je jednoduché. Když vytáhneš ten kovový vnitřek, tak stačí ten plastový kroužek i se žárovkou trochu povytáhnout, aby se celá válcová plocha (až po to zkosení) dostala nad úroveň okolního plastu a potom už jde posunout ke straně a naklonit, takže tím otvorem v pohodě projde i žárovka.;) Je to vážně jednoduché.:) Také mně to trvalo docela dlouho, než jsem na to přišel. :roker

[upravil dne 28/2/12 05:46 od Mike407]

Odesláno

Jo to jsem pochopil :D ale me se odloupla prave ta zarovka/objimka a bylo to v :bojim

Pak jsem si oddelal popelnik nasledne manzetu a pohmatem za nekolik dlouhych desitek min jsem objimku nasadil ale ne na prvni pokus az na nekolikaty aby drzela a predevsim svitila ....

:myslim

100% pokud to nejde jako Vam jak popisujete je jednoduzsi odmontovat tunel. :papa

Odesláno

Mně se také podařilo ten černý držák žárovky nalomit a musel jsem ho lepit. Naštěstí se mi to ale podařilo až poté, co jsem měl zapalovač vyndaný. Každopádně pokud tam ta žárovka zůstane, tak existují takové různé uchopovače (teď marně přemýšlím, jak to lépe pojmenovat). Prostě je to něco jako bowden na jehož jednom konci jsou 3 pružné plíšky (čelisti) a na straně druhé je plastové tlačítko s pružinou, které čelisti pomocí táhla procházejícího bowdenem ovládá. Celé je to dlouhé nějakých 30cm, lehce ohebné a maximální průměr je tak do 1cm. Výborná věc, když někam něco zapadne.;)

Odesláno

Tak po včerejšku mám taky zkušenost i s výměnou žárovky u zapalovače. Ten kovový vnitřek tam poměrně dobře držel. Pomáhal jsem si rukou, kterou sem měl strčenou u řadící páky až k zapalovači. Nakonec se mi to povedlo vydělat, ale jak jsem to dával zpět, už byla trochu tma, a podařilo se mi ulomit zobáčky na té plastové objímce.

Takže souhlas s krtek 2.

Odesláno
Mně se také podařilo ten černý držák žárovky nalomit a musel jsem ho lepit. Naštěstí se mi to ale podařilo až poté, co jsem měl zapalovač vyndaný. Každopádně pokud tam ta žárovka zůstane, tak existují takové různé uchopovače (teď marně přemýšlím, jak to lépe pojmenovat). Prostě je to něco jako bowden na jehož jednom konci jsou 3 pružné plíšky (čelisti) a na straně druhé je plastové tlačítko s pružinou, které čelisti pomocí táhla procházejícího bowdenem ovládá. Celé je to dlouhé nějakých 30cm, lehce ohebné a maximální průměr je tak do 1cm. Výborná věc, když někam něco zapadne.;)

No taky ho mám čistil jsem s ním listí zapadané pod motorek stěračů u 306-stky aby odtékala voda tím kanálkem.Je to výborná věc koupil jsem to v Baumaxu za pár kaček :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...