Vítek1 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 meni nekdo olej pomoci odsavacky oleje? vim ze u nekterejch motoru to ani jinak nejde ale jde me o to jestli nezustava v motoru nejakej bordel? Citovat
ozzy56 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 řekl bych, že je to na houno, aspon já to nikdy nepoužil:bojim, určitě je lepší motor dobře zahřát delší jízdou a pak spodem vypustit:myslim Citovat
Vítek1 Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 no jo ale ja treba nemam moznostauto zvednout a moznost odsati se me docela libi. Prohreju pres merku odsaju do stare nadoby vymenim filtr a fouknu novej Citovat
oddie Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Nemáš možnost zvednout auto? To si děláš srandu? Pojízdnej zvedák stojí v hypermarketu ani ne pětikilo. Citovat
Marcel00 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 urcite je niekto v okoli kto ma v garazi aspon jamu... ja chodim ku kamaradovi co ma jamu. ked neni jama tak ako oddie pise, povolit sroub, spustit auto nazad na zem nech vsetko stece aby bolo na rovine... a potom vsetko opacny postupom... uplna pohoda. nikdy by som s odsavanim stareho oleja nesuhlasil... urcite ostava bordel. Citovat
Vítek1 Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 OK takze prohreju auto zvednu nekde na parkovisti zvedakem pak co? strcim hlavu pod auto zvedle zvedakam za 500 a budu oddelavat krat motoru? takhle lezici s autem nakrivo vylevat olej do nejake nadoby pak zpatky sroub a celej dekl motoru pri tom celem doufat ze na me auto nepadne? tak tohle fakt ne! to radeji zaplatim a budu se koukat jak se na me mechanik sklebi ze mam vlastni olej a nechci jeho sudovej. edit: jamu fakt nikdo nema [upravil dne 11/2/12 12:26 od Vítek1] Citovat
čakom Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 OK takze prohreju auto zvednu nekde na parkovisti zvedakem pak co? strcim hlavu pod auto zvedle zvedakam za 500 a budu oddelavat krat motoru? takhle lezici s autem nakrivo vylevat olej do nejake nadoby pak zpatky sroub a celej dekl motoru pri tom celem doufat ze na me auto nepadne? tak tohle fakt ne! to radeji zaplatim a budu se koukat jak se na me mechanik sklebi ze mam vlastni olej a nechci jeho sudovej. přesne tak to delam jen při vypoušteni spustim auto at je rovne a vyteče vše. nevidím v tom jedinej problem;) Citovat
Vítek1 Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 no jo ty takhle tajtrdlikujes aspon na vlastnim pozemku a mas se kde umit a tak do toho ja nejdu Citovat
Marcel00 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 pytal si sa na nazor tak sme ti ho povedali, resp. poradili... takze pre teba jedine odsavacka... Citovat
Vítek1 Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 no chtel jsem vedet jestli se da pouzit odsavacka na to odpovedel akorat marcel ze zustava bordel. pokud je odsavacka na nic tak ji nechci a jedu do servisu! Stacilo napsat odsavacka je OK neni OK Citovat
Marcel00 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 odsavacka je pohodlna a vhodna naozaj pre niekoho kto fakt nema inu moznost. robia to aj niektore dielne.ja si nemyslim ze odsavackou odsajes stopercentne vsetko tak ako ked to vytecie cez vypustny srob... Zas tak tragicke to nieje, ale myslim si ze ked mas co i len troska moznost niekde autom ist na rampu, jamu atd... tak to urcite vyuzi, ale je mi jasne ze tu moznost nemas, ale verim ze mas niekoho znameho co ma jamu alebo zdvihak, aby si platit nemusel v servise. drzim palec Citovat
Vítek1 Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 jak premyslim tak premyslim tak nemam ani zadneho dobreho znameho co ma garaz holt jsem vyrostl na sidlisti ted budu koncit v praci kde jsem mel moznost dilny tak vymyslim co dal. ani nevim kam si dam druhou sadu kol nejde o to ze dam v servise 200kč ale spis o to ze si to radeji delam sam po mich zkusenostech Citovat
Návštěvník Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Mám odsávačku a myslím že není problém s odsáváním oleje. Motor se ohřeje stejně jako když se vypouští šroubem a olej se odsaje. Když má auto vypoušťák, tak vypouštím šroubem, ale myslím že zhruba stejnej bordel zůstane po odsání jako po vypuštění šroubem. Ten vypoušťák je sice na nejnižším bodě vany, ale když se podíváte zevnitř tak závit je navařenej, nebo vyřízlej v nějakym nálitku a stejně nevyteče úplně všechno právě kuli sváru či nálitku. (a těch různejch zákoutí co v tý vaně je). Zatíím jediný auto, který nemělo vypoušťák byl Smart co jsem viděl. Citovat
čakom Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Vítek1: klidne ti poskytnu plac na vymenu oleje neni problem Citovat
Vítek1 Odesláno 11. únor 2012 Autor Odesláno 11. únor 2012 dik za nabidku ale nebudu otravovat teda budu ale s jinejma vecma zase me dosli spuntiky na ty blbe gumy u dveri Citovat
dusan2 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Ja mam k dispozicii dielnu aj s odsavackou ale vzdy to radsej dam na zdvihak. Mam tiez ten pocit ze je to spolahlivejsie. Citovat
Šalda Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Vítku, klidně se stav ke mě A o nějakým otravování nechcu nic slyšet:) Je fakt že na sídlišti bych to asi taky neměnil:myslim [upravil dne 11/2/12 19:18 od Šalda] Citovat
Pe.Tr Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 odsávačka je v klidu , jak píše kirkiz , ale je potřeba si uvědomit že k odsávačce je potřeba i kompresor a to už je větší investice a pokud měníš olej jednou ročně tak si kup ten hever jak píše oddie nebo zajeď do servisu Citovat
koblih69 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Odsávačku jsem chtěl, ale po důkladném zvážení zavrhnul, podle mě není nad vypuštění teplého oleje spodem. Výměnu oleje u stejného auto ( 406, HDI 80 kw ) jsem dělal jen na zvedáku mnohokrát. Nevidím v tom žádný problém. Chce to vhodnou nádobu a je to v pohodě. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.