koblih69 Odesláno 22. březen 2012 Odesláno 22. březen 2012 Občas se tu objeví taková poznámka, která je víc než pravdivá ( i já s tím mám problem ) : pokud něco funguje tak do toho nehrabej Citovat
Vítek1 Odesláno 22. březen 2012 Odesláno 22. březen 2012 no stim ja mam strasnej problem do veci se musi rypat Citovat
Martin 1981 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 vadi to ked mi letne vifko zamrzlo?nic tam nepisu o tom v navode Citovat
Vítek1 Odesláno 7. duben 2012 Odesláno 7. duben 2012 nevadi i zimni zamrza taky jsem mel v aute jak zimni tak letni! Citovat
Agrafik Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Tak jsem dneska náhodou vlezl do AK a koukám, zimní VIF za 193, tak jsem ho i přes to, že jsem nic takového do dneška nepoužíval, koupil. Vzhledem k tomu, že ohledně dávkování je tu mumraj, tak jak ho tam dávkujete, přesně podle návodu, nebo máte svůj poměr. :D:D Co ? Praktici. Citovat
MilanF1 Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Letní dávám dle návodu, zimní podle mrazů, klidně 3x více ... však na plechovce píšou, že předávkování není na závadu. Citovat
fejfarz Odesláno 11. říjen 2012 Odesláno 11. říjen 2012 Já dávám víčko na 20 l nafty a když jsou kruté mrazy tak i 3x tolik.To ještě tankuju vervu naftu :-) Má být 10ml na 10 l nafty a na víčku je půlka 10ml je tam ryska. Jo dneska už jsem ho taky koupil a začínám používat letní už půjde do sklepa na příští jaro. [upravil dne 11/10/12 19:44 od fejfarz] Citovat
John Odesláno 13. říjen 2012 Odesláno 13. říjen 2012 Chci se zeptat má někdo zkušenost s používáním VIFu u benzínu? Přemýšlím,že bych zkusil u svého coupé.Doteď do něj dávám s každým tankováním Castrol TBE.Nebo je to zbytečnost pro benzín. Citovat
MilanF1 Odesláno 13. říjen 2012 Odesláno 13. říjen 2012 http://www.41.cz/vif/katalog_view.php?pid=11&show=list Tady o tom do benzinu nějaké info. Bohužel nevím, jaký to bude mít účinek, osobně si myslím, že V6 sežere všechno, ale na druhou stranu právě na tomto motoru bys mohl poznat rozdíl, třeba že to lépe pojede Nemyslím si, že by to byl šmejd, když do nafty to jsou nejlepší aditiva Citovat
John Odesláno 13. říjen 2012 Odesláno 13. říjen 2012 MilanF1 : koukal jsem a rozdíl u toho Castrolu moc nepoznám jelikož,tankuju jen u Shellu a z 90% jen V-P ale stejnak tam ještě přidávám ten TBE,ale napadlo mě zkusit ten VIF..když to každej chváli. Tak dneska zajdu koupit a zkusim to tam od příštího tankování dávat a uvidím zda se něco bude konat. Citovat
Agrafik Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Tak jsem to tam nalil podle návodu, ujel cca 800km celkem. A nic. Akorát mi stoupla na stejných trasách spotřeba Žádných změn jsem si nevšim. No když už to mám, tak to doliju. Nadruhou stranu jsem nic neočekával, kromě toho to zkusit, když o tom tak všichni básní To autu víc chutnala arktická nafta na Agipu. Citovat
bosslibor Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 vif je super ale do prémiovích naft to je ty nejdraší už by sa lét nemělo už to není rentabilní a samotné drahé nafty už obsahují dostatek aditiv . Tolik z článku diesel konkrétně o aditivu vif , já ho leju co mám auto a nikdy sem nezamrzl ( kupuju normál naftu né tu nejdraší v zimě ) předávkování neškodí ale nemá žádný účinek :/ to aditivum potlačuje srážení parafínu v naftě do velkých krystalů a místo toho je balí do malích kuliček které projdů filtrem , ale to do určité hranice ! když tam teho navalíš moc nemá to už žádný větší význam pouze tím plýtváš Agrafik : ono ti to s autem nic neudělá to není jak reklama na shel Vpover nitro plus :D ( jedna z nejhorších naft na trhu !) ale de o to že vif zvyšuje cetanové číslo , mazivost a chrání vstřiky takže žádné raketové vlastnost nehledaj Citovat
fejfarz Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Tak tak je to hlavně o nemrznutí nafty a ochraně vstřiků aby dlouho vydrželi Citovat
shamann22 Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 akurat mi dnes doslo zimne vif.ko takze na zimu som zabezpeceny....ohladom toho vifka do benzinu,brat to dava a hovoril len ze sa mu zda,ze motor ma kludnejsi chod,ale inak nic......a neposkodilo mu to, Citovat
Agrafik Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Já vím, že se zázraky nekonají. proto jsem to tak napsal. :D:D Naftu jsem bral u LukOilu. Citovat
bosslibor Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 éééééééééé lukoil nebrat !! někde sem kukal rozbor naft co sů na trho jak to najdu hodímto sem je tam detailně vidět co která obsahuje a jaké ma parametry a je to hoooodně zajímavé Citovat
agresssor Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 Chci se zeptat má někdo zkušenost s používáním VIFu u benzínu? Přemýšlím,že bych zkusil u svého coupé.Doteď do něj dávám s každým tankováním Castrol TBE.Nebo je to zbytečnost pro benzín. Johne VIF do benzinu sem parkrat nalil do nasi 306ty, jako lip to startovalo a motor mel klidnejsi chod. JInak tankovalo se obyc benzin.... Citovat
John Odesláno 25. říjen 2012 Odesláno 25. říjen 2012 agresssor : já to zatím testuju do nádrže jsem to nalil jen 2xco jsem tankoval plnou a uvidím po delším čase jestli to přinese třeba i to co píšou snížení spotřeby o 5-7%,ale já s tím rozhodně moc nepočítám. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.