Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 3 týdny později...
  • O 6 měsíců později...
Odesláno

Tak jsem dneska náhodou vlezl do AK a koukám, zimní VIF za 193, tak jsem ho i přes to, že jsem nic takového do dneška nepoužíval, koupil. :D

Vzhledem k tomu, že ohledně dávkování je tu mumraj, tak jak ho tam dávkujete, přesně podle návodu, nebo máte svůj poměr. :D:D:D

Co ? Praktici.:aut

Odesláno

Letní dávám dle návodu, zimní podle mrazů, klidně 3x více ... však na plechovce píšou, že předávkování není na závadu.

Odesláno

Já dávám víčko na 20 l nafty a když jsou kruté mrazy tak i 3x tolik.To ještě tankuju vervu naftu :-)

Má být 10ml na 10 l nafty a na víčku je půlka 10ml je tam ryska.

Jo dneska už jsem ho taky koupil a začínám používat letní už půjde do sklepa na příští jaro.

[upravil dne 11/10/12 19:44 od fejfarz]

Odesláno

Chci se zeptat má někdo zkušenost s používáním VIFu u benzínu? Přemýšlím,že bych zkusil u svého coupé.Doteď do něj dávám s každým tankováním Castrol TBE.Nebo je to zbytečnost pro benzín.

Odesláno

http://www.41.cz/vif/katalog_view.php?pid=11&show=list

Tady o tom do benzinu nějaké info. Bohužel nevím, jaký to bude mít účinek, osobně si myslím, že V6 sežere všechno, ale na druhou stranu právě na tomto motoru bys mohl poznat rozdíl, třeba že to lépe pojede :myslim Nemyslím si, že by to byl šmejd, když do nafty to jsou nejlepší aditiva ;)

Odesláno

MilanF1 : koukal jsem a rozdíl u toho Castrolu moc nepoznám jelikož,tankuju jen u Shellu a z 90% jen V-P ale stejnak tam ještě přidávám ten TBE,ale napadlo mě zkusit ten VIF..když to každej chváli.

Tak dneska zajdu koupit a zkusim to tam od příštího tankování dávat a uvidím zda se něco bude konat.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak jsem to tam nalil podle návodu, ujel cca 800km celkem. A nic. Akorát mi stoupla na stejných trasách spotřeba :myslim

Žádných změn jsem si nevšim. No když už to mám, tak to doliju. Nadruhou stranu jsem nic neočekával, kromě toho to zkusit, když o tom tak všichni básní :D

To autu víc chutnala arktická nafta na Agipu.

Odesláno

vif je super ale do prémiovích naft to je ty nejdraší už by sa lét nemělo už to není rentabilní a samotné drahé nafty už obsahují dostatek aditiv . Tolik z článku diesel konkrétně o aditivu vif , já ho leju co mám auto a nikdy sem nezamrzl ( kupuju normál naftu né tu nejdraší v zimě ) předávkování neškodí ale nemá žádný účinek :/ to aditivum potlačuje srážení parafínu v naftě do velkých krystalů a místo toho je balí do malích kuliček které projdů filtrem , ale to do určité hranice ! když tam teho navalíš moc nemá to už žádný větší význam :papa pouze tím plýtváš :)

Agrafik : :D ono ti to s autem nic neudělá to není jak reklama na shel Vpover nitro plus :D :D ( jedna z nejhorších naft na trhu !) ale de o to že vif zvyšuje cetanové číslo , mazivost a chrání vstřiky takže žádné raketové vlastnost nehledaj :D

Odesláno

akurat mi dnes doslo zimne vif.ko takze na zimu som zabezpeceny....ohladom toho vifka do benzinu,brat to dava a hovoril len ze sa mu zda,ze motor ma kludnejsi chod,ale inak nic......a neposkodilo mu to, :papa

Odesláno

éééééééééé lukoil nebrat !! :D někde sem kukal rozbor naft co sů na trho jak to najdu hodímto sem :) je tam detailně vidět co která obsahuje a jaké ma parametry a je to hoooodně zajímavé

Odesláno
Chci se zeptat má někdo zkušenost s používáním VIFu u benzínu? Přemýšlím,že bych zkusil u svého coupé.Doteď do něj dávám s každým tankováním Castrol TBE.Nebo je to zbytečnost pro benzín.

Johne VIF do benzinu sem parkrat nalil do nasi 306ty, jako lip to startovalo a motor mel klidnejsi chod. JInak tankovalo se obyc benzin....

Odesláno

agresssor : já to zatím testuju do nádrže jsem to nalil jen 2xco jsem tankoval plnou a uvidím po delším čase jestli to přinese třeba i to co píšou snížení spotřeby o 5-7%,ale já s tím rozhodně moc nepočítám.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...