Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

pokial je vsetko v poriadku nieje dovod aby hdi nenastartovalo na prvy pokus... jedine kedy som startoval dlhsie (bola to v podstate len otrava, nie problem, pretoze mi to trvalo vzdy par minut a nie hned) bolo ked boli vsetky zhavicky v cudu... to bolo -15 motor RHZ, inak vzdy na tuk...a to ma nabehnute 300+tis.. druha skusenost peugeot partner 1.9D min teploty byvali podobne, start vzdy na prve otocenie, pri nizsich teplotach len na 3 valce, 4ty sa chytil po par sekundach... bola tam jedna zhavicka v cudu podla merania... v oboch pripadoch aditiva ziadne, nafta vzdy z overenej benzinky tolko moja skusenost ;)

[upravil dne 1.11.12 20:02 od Parc]

Odesláno

niekto uz nieco vyriesil co sa tyka startov? na skoda fore som cital ze si upravovali zimne starty.. ze im to robil nejaky chiptuner.. :D ma s tym niekto skusenosti? myslite ze by to slo aj na HDI nie len na TDI.. moje auto ma menene vse co sa tyka zimy..pal. filter znovu novy na zimu aditiva v nafte.. zhavice nove a uz ked bolo okolo -2 tocil som motorom asi na 6 prevaleni kym chytil... ked bude -20 tak uz budem tocit 2 minuty.. co mame doma dalsie dve 406ky HDI chytaju v poho na 2-3 prevalenia motorta.. ale ten moj spaniel nie a nie chytit..cidlo teploty motora pre Rj ukazuje na diag normalne.. ziadne bludy.. tak uz neviem

[upravil dne 5.11.2012 17:46 od banan1987]

Odesláno

prostě některe motory tak chytaj a nevěm si to vysvetlit, s tim čipem by mě to taky zajmalo :myslim

No žhaviče mam nove tak sem zvědav ale už i při te podzimni teplotě mi to chyta na 5-6 otočeni motora:(

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak mam za sebou repas statrera.. toci lepsie ako pred tym.. ale chcem vediet ktore cidlo teploty motora dava signal do RJ? nasiel som iba jedno ktore je na zo strany vzduchoveho filtra take zelene.. to dava signal aj do RJ?

ps. auto stale chyta zle.. uz ma napada iba toto cidlo ze by dalo zly signal o teplote

Odesláno

me taky motalo jak blbe zhaveni OK baterka OK a proste motalo motalo a pak chytlo bohuzel ja uz nezjistim proc jinak i na diagnostice teplota byla OK. Spis si myslim ze bude problem v tlaku nafty a vstrikovace nepusti! Tak ze bud prepady nebo DRV.

• O 3 týdny později...
  • O 3 týdny později...
Odesláno

poradí niekto?mám problém zo štartovaním p-406 2,0 HDI-2xotočí zhasne potom 2x otočí a beží bez problémov menil som hadičku od palivového filtra za prisvitnú či nepadá nafta-bez vzduchu,vymenený palivový filter ,vymenené žhaviče-odskúšané na druhej baterií-ok,može to byt kvalitou nafty?napetie na žhavičoch 12,5 V potom 10V,palivové čerpadlo v nádrži tlačí ok,inak bolo -10.dík

Odesláno

Jak jsi zjistil že jsou žhaviče úplně v pořádku ? Na druhé baterii jenom vidíš že žhaví. Je ale rozdíl žhavit a žhavit. Nová žhaví daleko dřív a tím i déle a stará než se rozžhaví tak jí to chvilku trvá a o to žhaví kratší dobu a nestačí ten válec tak ohřát. Je možné že když nastartuješ po druhé tak už se to nažhaví správně a pak běží. Co to udělá kdyby jsi nažhavil 2 x za sebou před startováním ?

• O 10 měsíců později...
Odesláno

Ahoj, poprosím o váš názor/radu.

307 rok 2003 2,0HDI RHY vstřikování Bosch

Všiml jsem si s klesající teplotou horších startů, kolem -3°C a - 5°C bylo vidět zhoršení. Včera jsem vyměnil žhaviče, jeden byl vadný, výměna všech 4ks Bosch. Dnes - 7°C a zas o kousek horší. Baterie nová. Filtry vyměněny, aditivum VIF v naftě. Na co se zaměřit? Vychází mi z toho že bych se měl zaměřit na:

- teplotní čidlo

- relé žhavení

- ventil regulace tlaku

Jen dodám: za teplot okolo nuly a výše starty teplý/studený bez problému, v těchto mínusových teplotách co momentálně panují po startu auto nekouří, klidný chod.

U 1,9TD jsem i za teplot -20°C startoval úplně bez problému, proto mám podezření na závadu. Auto budu ještě zkoušet napichnout na Bosch KTS 340 - pokud bude závada v regulaci tlaku v railu tak by se měla ukázat.

Jak tedy postupovat? Jsou moje předpoklady správné? Díky moc za rady. :papa

Odesláno

Pokud to po výměně žhavičů /když byl jeden špatný/ startuje hůře, tak to prostě nebude žhavit :myslim Poté nám z toho vypadává DRV ventil.

Bohužel více neporadím. Ale na druhou stranu je snad jasné, že jakmile je větší zima, bude se autu chtít hůře a hůře ...

Odesláno

čekal jsem kdy tohle vlakno vyleze :D ja jsem to resil a nevyresil. Zhavice me zhavily, baterka jak nova, nafta OK, tlaky OK, starter se zdal taky OK. a motal jsem ho vzdycky dlouho.

U HDI v tehle mrazech zhaveni ani nepoznas.

jak uz z toho vyplinulo:

- vyzkouset starter na stolici jestli jede OK i kdyz toci rychlost muze byt mala

- zmerit tlaky v motoru

- novou baterku

- poslat vstrikovace na kontrolu

- poslat CR cerpadlo na kontrolu

- vymenit podavaci cerpadlo.

nesrovnavej to s TD tady prvne musi byt splneny podminky pro start a pak vstriky teprve pustí

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...