Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

prosim o radu,

do rodiny se dne 8.8.2011 koupila Audi A6 2,5TDI Allroad ( samozrejmne nejhorsi kombinace, ale to nehraje roly.. )

a potom to zacalo...

*prestaly fungovat ostrikovace, motorek atd > 2000kc

*potom auto prestalo dobijet, repas alternatoru > 6000kc

*dale se auto zacalo varit, odesla vodni pumpa, takze nova + tesneni pod hlavou + zjisteni spatneho stavu rozvodoveho remenu (vymena za novy) > 8000kc

aby toho nebylo malo, dneska rano se nenafoukly zadni vzduchovy mechy, takze s autem se neda jezdit.. a todle uz neni levna sranda..

a mame toho akorad tak dost.. pri brzdeni se klepe cele auto, v plnem rejdu to cvaka a kde si cosi.. auto je jen velka nespolehliva kasicka na penize..

rad bych vedel z praxe, jak funguje odstoupeni od smlouvy :myslim

studoval sem kupni smlouvu..

-jsou tu body, ze kupujici je seznamen se stavem vozidla, a prodavajici si neni vedom jinych zavad, nez uvedene v kupni smlouve

-dale tu je zminena lhuta 12mesicu pro uplatneni prava z odpovednosti za vady..

-a taky je tu veta, ze koupi, se veskera rizika spojena s nebezpecim nahodile zkazy a zhorseni automobilu prechazi na kupujiciho..

-posledni bod kupni smlouvy je technicky zaznam auta.. samozrejmne u kazdeho bodu je fraze : stav umerny provoznimu stari vozidla, doporucena kontrola

no, ted bych byl rad za nazory, zkusenosti o odstoupeni ze smlouvy.. nevidim to moc ruzove.. :blicismajlik

[upravil dne 31/1/12 17:03 od v.mira]

Odesláno

To jsou všechno závady, které nastaly v době tvého užívání. Protože se jednalo o použité auto, tak podle mě nemáš šanci. Ale uvidíš třeba se někdo najde, kdo Ti poradí lépe.

Odesláno

Když to zjednoduším tak celé je to to tom, že prodávající je zodpovědný za vady které vozidlo mělo v době prodeje a o kterých věděl. Důkazní břemeno bude na tobě... takže znalecký posudek...

Výsledek nebude asi moc lichotivý, takže doporučuju tam zajít začít sumou za dosavadní opravy a zádost o odstoupení. Následně bych se domluvil na nějaké finanční kompenzaci a pokud se to povede byl bych rád, že to takto dopadlo.

Každopádně - motorek za 2000,- se mi zdá drahý, repas alternátoru není taky z nejlevnějších a nad zmínkou o vodní pumpě kroutím hlavou - u koupeného ojetého auta je snad samozřejmostí, že vyměníš rozvody ne? :myslim

Jinak alternátor, měchy, přední náprava ... to je u tohohle auta klasika.

[upravil dne 31/1/12 18:11 od koblih69]

Odesláno

Jestli si dobře pamatuju, tak do 6 měsíců je dokazování na straně prodávajícího - při reklamaci by měl dokázat, že na vozidle v době prodeje nebyly skryté závady.

Po této lhůtě je důkazní břemeno již na tobě, takže máš asi týden..

Jinak teda z toho co čtu vidím, že všechny závady se projevily až nějakou dobu po koupi, takže to budeš mít dost těžký..

Další věc, rozvodový řemen včetně pumpy se většinou mění automaticky po koupi ojetého auta pokud není jistá servisní historie, s tím jsi měl snad počítat..

No a taky ta věta ve smlouvě o nebezpečí nahodilé zkázy a zhoršení automobilu.. myslím, že s tou větou jsi na sebe převzal veškerou zodpovědnost, podle mě se s tebou nikdo nebude bavit, ale zkusit to můžeš..

Kdysi se používala věta, že kupující přebírá vozidlo tak jak stojí a pak byl problém, protože ikdyby tam nebyl motor tak měl člověk smolíka..:bacha

[upravil dne 31/1/12 18:19 od Sagic]

Odesláno

Je potřeba tam zajet a zkusit se domluvit. Ideální by bylo kdyby na některou z těchto závad už něco poukazovalo při prodeji a prodejce tvrdil, že je to OK, nebo že je to jiná závada. Stejně tak je dobré pokud by bylo průkazné přetočení tachometru - dalo b yse na tom stavět, že byl předpokládaný stav který odpovídá km na tachometru a ne o X tisíc víc. Všechno jsou to ale spíš jen argumenty k vyjednávání ...

Odesláno

:myslim Nikoho nechcem urazit, ale ludia kupujete ojazdene auta! Pouzivane!Bez zaruky,ako mozte cakat zaruku na 10-15 rocne auta,ktore uz to co prezili?Moja odpoved? Zavisi akeho mas pravnika ;)

Predal som motorku za ubohych 700 eur s tym, ze nejazdi a ma vady,o ktorych kupujuci aj vedel.... a co ted? sa s nim sudim uz pol roka... kvoli posranym 700 euram....

hocikedy som kupil auto prezrel som, ked sa to pokazilo o 2 tyzdne neriesil som, je to stare auto na ktorom hocico hocikedy sa moze pokazit a to ani predavajuci o tom nemusel vediet ;) Inac keby sa jednalo o 3-4-5 rocne auto, by to bolo o nieco lepsie, ale tak min 10 rocne auticko.....

Odesláno

Jelikož jsou tohle běžný závady u ojetiny, tak s nějakou \"reklamací\" těžko uspěješ. Ono koupit ojetinu, která stála nová milion a půl a pak brečet, že je na to drahej servis, nad tim už jste měli přemejšlet předtim.

Odesláno

*dale se auto zacalo varit, odesla vodni pumpa, takze nova + tesneni pod hlavou + zjisteni spatneho stavu rozvodoveho remenu (vymena za novy) > 8000kc

[upravil dne 31/1/12 17:03 od v.mira]

no, tak jestli to je jak pises, tak osm litru za toto u tohoto motoru je za hubicku ... :myslim

Odesláno

Sorry, ale podle me to je maximalni vychcanost, snazit se pul roku po koupi auta resit nejake bezne zavady, proste je to stare auto, navic vseobecne znama hrozna kombinace motoru + podvozku a spol., na kterou na netu nenajdes nic pozitivniho napsano...

Prodavajici taky do motoru nevidi a nejspis nemel tuseni, ze za mesic odejde alternator, ostrikovace a po pul roce prasknou mechy. Proste bezne zavady.

Pokud chcete zaruku, kupujte nove.

[upravil dne 31/1/12 19:41 od MACI]

Odesláno

To aby se clovek bal neco prodat :D zaklad je mit udelanou dobrou smlouvu.

Ale jako koupit 10let stary auto a pak reklamovat altik...tomu rikam vychcanost. Doufam, ze se tenhle trend nerozsiri. Chudak pak prodejce aby mel pul roku po prodeji nervy kdy mu zazvoni kupujici u baraku, ze chce odstoupit od smlouvy, ze mu prodal sunku ktery praskla zarovka...

Samozrejme rozdil je kdyz tejden po koupi odejde motor. Ale jinak...

Odesláno

mathas..

nejakou vychcanost si nech prosimte od cesty..

nikdo nic nepsal o reklamaci altiku..

mezi kupujicim a prodejcem se deli taky veci , ktery nemam potrebu tady sdelovat, od neproplaceni veci na kterych byli dohodnuti, po nekomunikaci atd..

uplne normalne se tady ptam.. samozrejmne nejsem tak naivni, abych si myslel ze bude vraceni penez atd.. a nazor na vec mam stejnou jako tady ma vetsina lidi..

Odesláno

chlapi co máte z toho, po mě chtěl maník co jsem mu prodal 405TD vrátit prachy že mu praskla hlava a 2 měsíce mě vyhrožoval že mě dá k soudu. auto jsem prodal za 15 tisíc:roll a lidi si asi opravdu myslí že dostanou nějakou záruku............

když kupuju auto tak prodávajicímu vždy řeknu že když dojedu domů tak o mě už nikdy neusliší.

doufat v tom že koupím ojeté auto a ještě si myslet že mám na auto rok záruku podle nějakého zákona je k smíchu

Odesláno

Ja sem mel horši skušenost z koupi ojeteho auta, mel sem tady i prispevek koupil sem p607 ujel 300Km auto chciplo odtahla me odtahovka v servisu zjistili vzvarenou hlavu,pokus o amatersku vyměnu svicek spusobil ze jedna upadla do motoru a znicila jej. Oprava me stala 45 tisic. Samozrejme ze moje zlost na predchoziho majitele nemela konce a mozna bych sudni spor vyhral ale nemel sem uz naladu nic resit, rekl sem si ze auto sem koupil za pomerne slusny penize a i z vymenou motoru jsem se dostal na cenu za kterou se tohle auto ze stejnou vybavu prodava. Rozdil je jen v tom ze ted mam jistotu ze mam motor kterej ma nalitano 85 tis a nekolik let mam pokoj. Resil bych to asi v takovem pripade kdyz bych za auto dal tolik za kolik se skutecne prodava a jeste do toho vrazil dalsich 45 tis. ;)

Odesláno

Jak môže sviečka padnúť do motoru ? Veď sa nezmestí !!!! A aj keby, takby si s tym neujel ani kilometer . To sa mi zda pritiahnute za vlasy ...

Inak ja len, že ked chce niekto zaruku, treba kupovat nove auta ... Taketo zavady su casto problem uplatnit aj u 2 rocneho auta v zaruke, by si sa cudoval, co vsetko odmietaju vziať na reklamaciu ...

U stareho nemas sancu ... Predajca je zodpovedny za skryte vady. Pokial raz altik ide, tak ide, a ked sa posere, nie je to skryta vada. Pokial raz mechy idu, tiez idu, neuhras to na skrytu zavadu ...

Ine je, ked je motor naodpis pri predaji, a ty to zistis neskor, alebo ze auto bolo riadne burane, zlepene, predane, a problemi s tym suvisiace sa ukazu casom. Ale toto neuhráš ..

Odesláno

To mi připomnělo kamarádovu historku. Nedávno mu psala paní, co od něj před rokem kupovala telefon, že přestal fungovat a jak to spolu vyřeší :-) :-) Takže asi tak.

Odesláno

Vmira: 1. Nikde si tyhle problemy s prodavajicim nenapsal- tak sem to nemohl vedet.

2. Napsal si to proste nestastne, tak ze si vypadal jako vychcan.

3. Me si to resit driv, ted s tim nejspis nenadelas vubec nic.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...