Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

dlhe statie auta v mrazoch - zasa dlksie stojime a nestartujeme

Recommended Posts

Odesláno

mozem jeden blby dotaz?

auto mi stoji vonku a vyzera to tak ze snim teraz nikam nepojdem cca 1-2 tyzdne. co snim? nechat ho napospas tym mrazom?

nemrzka v chladiacej sustave je ok, parkujem na rovine bez rucnej brzdy, len so zaradenou 1.

mozem ho nechat tak alebo by som sa snim mal ist aspon na par km niekam previezt?

[upravil dne 15.6.2012 20:32 od automale]

Odesláno

tady u nás to řeší jedinci tak,že si vyndavaji baterky,vezmou domu a když chtěji odjet,tak ji zase davaj zpátky

samozřejmě u starších aut :)

[upravil dne 30.1.2012 18:21 od vendelinek]

Odesláno

od vendelineka je nejistější řešení,vždycky se vysere něco když to nejmíň čekáš a jak nasvyňu nenastartuješ auto ,kvůli vybité baterce to je zákon schválnosti.Být tebou tak to tak řeším

Odesláno

Jestli nepojede 14 dní, tak raději v těchto mrazech baterku do sklepa.

Jak to máš s naftou (nebo benalem), dal jsi tam nějaké aditivum (do benalu líh, ale více jak 90%)?

[upravil dne 30/1/12 20:08 od Pinďa]

Odesláno

Mne stoji auto pred panelakom aj v tychto mrazoch (dnes rano -22°C) aj 2 tyzdne a NO Problem.Baterka je v aute a benzin nemrzne.Rucnu zatiahnutu musim mat,automat. :roker

Odesláno

celkem divný dotaz:), kdybys měl auto kam dát, dáš ho tam...,když máš auto připravené na zimu, není se čeho bát, jestli nepotřebuješ,nikam nejeď, nemá to smysl

Odesláno

no... vyndana baterka je jeste navic takovy bezpecnostni prvek :D:D:D kamarad vyndal baterku, aby si ji dal doma nabit a jesteze tak udelal. V podstate jenom diky tomu mu neukradli auto :D

Odesláno
....Rucnu zatiahnutu musim mat,automat....

Preco by si musel mat na automate zatiahnutu rucnu? Ved ked tam vrazis P-cko, tak je to lepsie ako akakolvek zaradena rychlost. A ovela lepsie ako rucna brzda.

Odesláno

tak mi dnes po tyzdni statia nenatocilo :D bolo tu tak okolo -13, dva dni okolo -17a baterka v cudu. nastastie som ho nepotreboval nutne. presiel som peco - cca 10min chodze :D

staci ked ju necham v teple alebo ju musim nabit? nemam ju ani cim premerat ani nabiyt.

a nemozem na tej svinuche najst rok vyroby - tie ciselne kody co su tam vyrazene mi ziaden rok vyroby nepripomynaju. netusim jak je stara.

Odesláno

ved uz je doma v teple.

ale myslim ze je aj dost stara - povodny majitel vravel ze je origo - auto z roku 2003 - ale pochybujem ze do renckov davali ako origo baterku Akumu s ceskym popisom nanej :-D

zozeniem nabijacku - dobijem a uvidi sa ....

Odesláno
....Rucnu zatiahnutu musim mat,automat....

Preco by si musel mat na automate zatiahnutu rucnu? Ved ked tam vrazis P-cko, tak je to lepsie ako akakolvek zaradena rychlost. A ovela lepsie ako rucna brzda.

Není to dobrý, určitě ne z kopce. Vyglajdá se zamykací kolík.

Já ručku zatahuju a nikdy nepřimrzla. Nový auta navíc automaticky na P zatáhnou ručku.

Odesláno

Teraz mi tak isto stoji dost dlho auto, ale nie je ho kam dat ... Teraz som vytiahol baterku, preistotu ale inak po tychto 2 tyzdnoch co su tu, som natocil,sice len tak tak,ale naskocilo to :D ...

Rucku tiez zatahujem ale preistotu som tam hodil len kvalt, v tvojom pripade by som spravil to iste :)

Jedine co som dost po*ral je ze som slabo nariedil nemrzku,kto vedel ze bude tak mrznut a uz bolo neskoro ked som si to uvedomil a asi to mam komplet zamrznute sa bojim aby nieco nepotrhalo :X ...

• O 4 měsíce později...
Odesláno

noo tak mi auticko stalo 2 mesiace v kuse - zajtra potrebujem niekam ist - tak som ho bol dnes pozriet - a nenaskocilo - vyzera to na baterku.

ked boli tie mrazy v zime tak uz nepretocila - dobil som ju, jazdil zvysok zimy - pred 2 mesiacmi auto odstavil a dnes mi uz ani central neodomklo.

ma vyznam ju este dobijat alebo uz mam kupit novu? neviem aka je stara nemozem na nej nikde najst ziadne rozumne cisla co by pripominali datum vyroby.

a vyzera ze taketo statia budu castejsie - teraz uz tak dlhe nie ale mozno si zasa mesiac postoji.

Odesláno

kup si nabijacku napriklad v lidli, ktora po nabiti baterie prejde do udrzovacieho rezimu.

ja najradsej odporucam Vasho vyrobcu ASTIP. http://www.astip.cz/nabijecky-autobaterii/

ja ma tu MAC1012 :super

baterku maj na nabijacke stale napojenu, inak takto znicis akykolvek olovenny akumulator aj novy... :bojim

Jednou z funkcii je aj automaticvky konzervační režim nabíječky autobaterií

Konzervační režim probíhá na hodnotě 13,4V (26,8V). Na této hodnotě napětí může být akumulátor připojen

nepřetržitě po dobu mnoha měsíců, aniž by došlo k jeho zničení nebo zestárnutí.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...