automale Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 mozem jeden blby dotaz? auto mi stoji vonku a vyzera to tak ze snim teraz nikam nepojdem cca 1-2 tyzdne. co snim? nechat ho napospas tym mrazom? nemrzka v chladiacej sustave je ok, parkujem na rovine bez rucnej brzdy, len so zaradenou 1. mozem ho nechat tak alebo by som sa snim mal ist aspon na par km niekam previezt? [upravil dne 15.6.2012 20:32 od automale] Citovat
koblih69 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Taky bych to tak nechal. Ručku nezatahuj a bude to OK. Baterka, pokud bude nabitá, taky vydrží. Citovat
vendelinek Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 tady u nás to řeší jedinci tak,že si vyndavaji baterky,vezmou domu a když chtěji odjet,tak ji zase davaj zpátky samozřejmě u starších aut [upravil dne 30.1.2012 18:21 od vendelinek] Citovat
chuck11 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 od vendelineka je nejistější řešení,vždycky se vysere něco když to nejmíň čekáš a jak nasvyňu nenastartuješ auto ,kvůli vybité baterce to je zákon schválnosti.Být tebou tak to tak řeším Citovat
Pinďa Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Jestli nepojede 14 dní, tak raději v těchto mrazech baterku do sklepa. Jak to máš s naftou (nebo benalem), dal jsi tam nějaké aditivum (do benalu líh, ale více jak 90%)? [upravil dne 30/1/12 20:08 od Pinďa] Citovat
automale Odesláno 30. leden 2012 Autor Odesláno 30. leden 2012 do benzinu som nedal nic - tu viac ako -15 nebude Citovat
georgegg Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 já taky do benzínu nikdy nic nelil a ani v -30 jsem problém neměl Citovat
xpetrix Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Mne stoji auto pred panelakom aj v tychto mrazoch (dnes rano -22°C) aj 2 tyzdne a NO Problem.Baterka je v aute a benzin nemrzne.Rucnu zatiahnutu musim mat,automat. Citovat
ozzy56 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 celkem divný dotaz:), kdybys měl auto kam dát, dáš ho tam...,když máš auto připravené na zimu, není se čeho bát, jestli nepotřebuješ,nikam nejeď, nemá to smysl Citovat
švejk Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 no... vyndana baterka je jeste navic takovy bezpecnostni prvek :D:D kamarad vyndal baterku, aby si ji dal doma nabit a jesteze tak udelal. V podstate jenom diky tomu mu neukradli auto Citovat
DanculD Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 ....Rucnu zatiahnutu musim mat,automat.... Preco by si musel mat na automate zatiahnutu rucnu? Ved ked tam vrazis P-cko, tak je to lepsie ako akakolvek zaradena rychlost. A ovela lepsie ako rucna brzda. Citovat
automale Odesláno 4. únor 2012 Autor Odesláno 4. únor 2012 tak mi dnes po tyzdni statia nenatocilo bolo tu tak okolo -13, dva dni okolo -17a baterka v cudu. nastastie som ho nepotreboval nutne. presiel som peco - cca 10min chodze staci ked ju necham v teple alebo ju musim nabit? nemam ju ani cim premerat ani nabiyt. a nemozem na tej svinuche najst rok vyroby - tie ciselne kody co su tam vyrazene mi ziaden rok vyroby nepripomynaju. netusim jak je stara. Citovat
koblih69 Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Musíš ji nabít, ale to jsi měl udělat spíš předtím... vybité baterii mráz dost škodí. Citovat
automale Odesláno 4. únor 2012 Autor Odesláno 4. únor 2012 ved uz je doma v teple. ale myslim ze je aj dost stara - povodny majitel vravel ze je origo - auto z roku 2003 - ale pochybujem ze do renckov davali ako origo baterku Akumu s ceskym popisom nanej :-D zozeniem nabijacku - dobijem a uvidi sa .... Citovat
Fusion Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 ....Rucnu zatiahnutu musim mat,automat.... Preco by si musel mat na automate zatiahnutu rucnu? Ved ked tam vrazis P-cko, tak je to lepsie ako akakolvek zaradena rychlost. A ovela lepsie ako rucna brzda. Není to dobrý, určitě ne z kopce. Vyglajdá se zamykací kolík. Já ručku zatahuju a nikdy nepřimrzla. Nový auta navíc automaticky na P zatáhnou ručku. Citovat
KapriQ Odesláno 4. únor 2012 Odesláno 4. únor 2012 Teraz mi tak isto stoji dost dlho auto, ale nie je ho kam dat ... Teraz som vytiahol baterku, preistotu ale inak po tychto 2 tyzdnoch co su tu, som natocil,sice len tak tak,ale naskocilo to ... Rucku tiez zatahujem ale preistotu som tam hodil len kvalt, v tvojom pripade by som spravil to iste Jedine co som dost po*ral je ze som slabo nariedil nemrzku,kto vedel ze bude tak mrznut a uz bolo neskoro ked som si to uvedomil a asi to mam komplet zamrznute sa bojim aby nieco nepotrhalo :X ... Citovat
pyrone Odesláno 5. únor 2012 Odesláno 5. únor 2012 automale: kasli an to, priprav si maximalne startovacie kable... iba pre istotu Citovat
automale Odesláno 15. červen 2012 Autor Odesláno 15. červen 2012 noo tak mi auticko stalo 2 mesiace v kuse - zajtra potrebujem niekam ist - tak som ho bol dnes pozriet - a nenaskocilo - vyzera to na baterku. ked boli tie mrazy v zime tak uz nepretocila - dobil som ju, jazdil zvysok zimy - pred 2 mesiacmi auto odstavil a dnes mi uz ani central neodomklo. ma vyznam ju este dobijat alebo uz mam kupit novu? neviem aka je stara nemozem na nej nikde najst ziadne rozumne cisla co by pripominali datum vyroby. a vyzera ze taketo statia budu castejsie - teraz uz tak dlhe nie ale mozno si zasa mesiac postoji. Citovat
Marcel00 Odesláno 15. červen 2012 Odesláno 15. červen 2012 kup si nabijacku napriklad v lidli, ktora po nabiti baterie prejde do udrzovacieho rezimu. ja najradsej odporucam Vasho vyrobcu ASTIP. http://www.astip.cz/nabijecky-autobaterii/ ja ma tu MAC1012 baterku maj na nabijacke stale napojenu, inak takto znicis akykolvek olovenny akumulator aj novy... Jednou z funkcii je aj automaticvky konzervační režim nabíječky autobaterií Konzervační režim probíhá na hodnotě 13,4V (26,8V). Na této hodnotě napětí může být akumulátor připojen nepřetržitě po dobu mnoha měsíců, aniž by došlo k jeho zničení nebo zestárnutí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.