Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ne v německu mělakámoška něco jako wafky na plyn, jen se do toho lil topnej olej alias červená nafta. Měli jsme to na chalupě, ale nepamatuji si, že bysme s tím někdy topili a po revoluci to šlo do sběru

Odesláno

Je to stejný jako ten přimotop, jan to je bezhlučný a jen tak hned od toho něco nechytne jako od klasickyho přimotopu. Spotřeba stejná a výkon asi taky, jen chvilku trvá než se ohřeje ten olej uvnitř, ale není to tak hrozný

[upravil dne 28/1/12 22:55 od Radek Hurvajz]

Odesláno

kdysi ho používal taťka,a nic moc dlouho se ohřívá ale zato pak déle topí,spotřeba přímotop a radiátor bude tak na stejno,jestliže máš nízkou sazbu na topení, tak je určitě lepší přímotop,topí hned

abio:

jde mi o to aby jestli to teplo bude prijemnejsi jak z primotopu...

radiátor sálá jako klasický ústření topení,ale hold za dýl

[upravil dne 29/1/12 00:36 od Haryk]

Odesláno

Topení elektrikou má výhodu v naprosto přesné aktuální regulaci. (jablotron.cz - široké možnosti regulace a nastavení). U radiátoru hodně záleží na tom, zda ho postavíš pod okno. Není tak drahý, kup jeden a vyzkoušej, přinejhorším ti zůstane doma jako záložní topidlo.

Odesláno

narazil jsem prave na toto,

www.olejove-radiatory.cz/olejove-radiatory-ek/

a na infrapanely jsem se byl vcera podivat u znameho a nic moc pripadala mi tam vetsi zima jak u mne doma...

[upravil dne 29/1/12 08:52 od abio]

Odesláno

jo to jsem taky videl ale cena je o něco výše než ty olejové

www.bbelektro.cz/topne-panely-s-akumulaci/c-4265/

[upravil dne 29/1/12 12:40 od abio]

Odesláno
v takonto pripade by som sa na nakupnu cenu moc nepozeral. ale na spotrebu a vykon a efektivnost. predsalen sa ta cena moze po par rokoch pouzivania rychlo otocit.

To bych teda potřeboval vysvětlit, jak se to liší v efektivitě, zvláště u tepelného elektrického spotřebiče.

Odesláno

To bych teda potřeboval vysvětlit, jak se to liší v efektivitě, zvláště u tepelného elektrického spotřebiče.

tak ako si sam pisal - z tych primotopu sa ti moc nepaci ake ide teplo.

dalej - olej aj ten samot treba elektricky zohriat ale potom - otazne je ake z toho ide teplo a co skor vychladne - ktory sa prv zasa zapne a bude papat elektriku.

to su len take laicke napady ktore asi napadli aj teba. treba si to asi skor len vsetko nastudovat a vypocitat .....

a hlavne vybrat velkost radiatorov podla tepelnych strat bytu - nam v kancli vymenili okna za plastove a hned dali aj mensi radiator a ten ucet za plyn nechci vediet aky bol a mame tam stale 19 stupnov - ten radiator proste nestaci - termostat nam je na 2 veci - kotol bezi stale.

Odesláno

Přímotop = rychlost náběhu, bohužel přepalování prachu na topném tělese (čmouhy na stěně...)

Olejový radiátor = trošku pomalejší náběh, příjemnější povrchová teplota, regulace pomocí teploty oleje.

Energeticky vyjdou na stejno.

Ekonomičnost - jak přímotop, tak i akumulačky jedou na nižší sazbu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...