abio Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 máte někdo s tímto zkušenosti??? chtěl bych to povyměňovat v bytě místo přímotopů Citovat
punkac Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 hodně se tím topí v německu, příjde mi to aletakový špinavý tahat naftu po bytě Citovat
straki007 Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 Ty jo. Ja tim topil v garazi a nic moc...... Prijde mi to drahy.......... Pokud ovsem myslis to ze se ohrejva olej v radiatoru elektricky. Citovat
punkac Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 ne v německu mělakámoška něco jako wafky na plyn, jen se do toho lil topnej olej alias červená nafta. Měli jsme to na chalupě, ale nepamatuji si, že bysme s tím někdy topili a po revoluci to šlo do sběru Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 Je to stejný jako ten přimotop, jan to je bezhlučný a jen tak hned od toho něco nechytne jako od klasickyho přimotopu. Spotřeba stejná a výkon asi taky, jen chvilku trvá než se ohřeje ten olej uvnitř, ale není to tak hrozný [upravil dne 28/1/12 22:55 od Radek Hurvajz] Citovat
abio Odesláno 28. leden 2012 Autor Odesláno 28. leden 2012 ten olej se ohriva ne spaluje... jde mi o to aby jestli to teplo bude prijemnejsi jak z primotopu... Citovat
Haryk Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 kdysi ho používal taťka,a nic moc dlouho se ohřívá ale zato pak déle topí,spotřeba přímotop a radiátor bude tak na stejno,jestliže máš nízkou sazbu na topení, tak je určitě lepší přímotop,topí hned abio: jde mi o to aby jestli to teplo bude prijemnejsi jak z primotopu... radiátor sálá jako klasický ústření topení,ale hold za dýl [upravil dne 29/1/12 00:36 od Haryk] Citovat
koblih69 Odesláno 28. leden 2012 Odesláno 28. leden 2012 Nemyslím si, že by výměna přímotopů za olejový radiátory měla nějaký větší smysl. To bych spíš uvažoval o nějakých infra panelech a pod. Citovat
Mildík Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Asi spíš tohle http://tn.nova.cz/magazin/hobby/dum/usetrete-za-topeni-i-zkuste-topit-olejem.html Citovat
P607Olda Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Topení elektrikou má výhodu v naprosto přesné aktuální regulaci. (jablotron.cz - široké možnosti regulace a nastavení). U radiátoru hodně záleží na tom, zda ho postavíš pod okno. Není tak drahý, kup jeden a vyzkoušej, přinejhorším ti zůstane doma jako záložní topidlo. Citovat
abio Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 narazil jsem prave na toto, www.olejove-radiatory.cz/olejove-radiatory-ek/ a na infrapanely jsem se byl vcera podivat u znameho a nic moc pripadala mi tam vetsi zima jak u mne doma... [upravil dne 29/1/12 08:52 od abio] Citovat
abio Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 a nízkou sazbu máme ,rodiče mají ústředni topení a tam je příjemné teplo Citovat
automale Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 skus este popatrat po šamotových radiatoroch. elektrika zorieva šamotove tvarovky v radiatore. donedavna som o tom ani nevedel. ale kolega o tom teraz uvazuje ze to da do domu. Citovat
abio Odesláno 29. leden 2012 Autor Odesláno 29. leden 2012 jo to jsem taky videl ale cena je o něco výše než ty olejové www.bbelektro.cz/topne-panely-s-akumulaci/c-4265/ [upravil dne 29/1/12 12:40 od abio] Citovat
automale Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 v takonto pripade by som sa na nakupnu cenu moc nepozeral. ale na spotrebu a vykon a efektivnost. predsalen sa ta cena moze po par rokoch pouzivania rychlo otocit. Citovat
Agrafik Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 v takonto pripade by som sa na nakupnu cenu moc nepozeral. ale na spotrebu a vykon a efektivnost. predsalen sa ta cena moze po par rokoch pouzivania rychlo otocit. To bych teda potřeboval vysvětlit, jak se to liší v efektivitě, zvláště u tepelného elektrického spotřebiče. Citovat
koblih69 Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 Účinnost bude samozřejmě velmi podobná, ale pokud je možnost využít akumulaci za levnější proud tak je to asi ekonomičtější než přímotop. Citovat
automale Odesláno 29. leden 2012 Odesláno 29. leden 2012 To bych teda potřeboval vysvětlit, jak se to liší v efektivitě, zvláště u tepelného elektrického spotřebiče. tak ako si sam pisal - z tych primotopu sa ti moc nepaci ake ide teplo. dalej - olej aj ten samot treba elektricky zohriat ale potom - otazne je ake z toho ide teplo a co skor vychladne - ktory sa prv zasa zapne a bude papat elektriku. to su len take laicke napady ktore asi napadli aj teba. treba si to asi skor len vsetko nastudovat a vypocitat ..... a hlavne vybrat velkost radiatorov podla tepelnych strat bytu - nam v kancli vymenili okna za plastove a hned dali aj mensi radiator a ten ucet za plyn nechci vediet aky bol a mame tam stale 19 stupnov - ten radiator proste nestaci - termostat nam je na 2 veci - kotol bezi stale. Citovat
Agrafik Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Přímotop = rychlost náběhu, bohužel přepalování prachu na topném tělese (čmouhy na stěně...) Olejový radiátor = trošku pomalejší náběh, příjemnější povrchová teplota, regulace pomocí teploty oleje. Energeticky vyjdou na stejno. Ekonomičnost - jak přímotop, tak i akumulačky jedou na nižší sazbu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.