Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dámy a pánové-což takhle se dohodnout a vytvořit pravidlo pro výměnu oleje v autě-né po 5 tis.,né po 10tis.,né po 15tis.......ale což takhle po každé jízdě?!?:roker Výrobce také uvádí že je v normě spotřeba oleje 1L/1000km.........;)

Odesláno

Mám 2.0i a spotřeba oleje je tak 0.7 - 1l na 10000km. Olej měním po 10000km a někdy i po 7000km. Jak mě to popadne, tak ho vyměním. Vím, že tato spotřeba je u tohoto motoru v normě.

Odesláno

Mne na 308ke s 1.6 vti pytal olej po cca 16000 km.. dolial som liter. A dolieval som uz aj na sucastnej 407 1.8i tiez liter. Pindal mi palubny PC ze ho uz chce.. aj ked ryska bola este nad zarezom tesne. Dolial som a mam pokoj.. neni to nejaka velka investicia. A pri benzinoch je to uplne normalne ze treba obcas doliat.

• O 2 roky později...
Odesláno

Ahoj chlapi. Prosím Vás, potřeboval bych poradit ohledně spotřeby oleje u mého peugeotu 407... Mám 407 2.0i (2004) spotřeba kolem 6-7 litrů...všiml jsem si, že zhruba po 8tis. musím dolevat litr oleje.. Je to normální ci v toleranci?? Případně co s tím? Díkes :super

Mam to same 2,0i benzin ,taky jsem musel dolejt po 8tis ale jen pul litru

Odesláno

407 2.2 1L mezi výměnami = 10.000km, 306 1.4 1,5L na stejný nájezd.

Odesláno

to je normální spotřeba oleje (průměr), nedá se říct, že je to nadspostřeba :bojim , jsou tu lidi co píšou, že jim to nežere nic ;) , ale takový motor ještě nevyrobili :)

jak nahoře píše kolega, výrobci udávají spotřebu 0.8 až litr na 1000 KM, čímž se ovšem tak trochu kryjí...,zpravidla žádný motor tolik oleje nežere, resp. jiná situace je, když z motoru teče... ;)

Odesláno

Ahoj, já mám 2,2i 116kW a měl jsem spotřebu 1l/1000 km. Olej měním po 10tis. Nikde nic neteče... Při poslední výměně jsem přidal do oleje nějakou přísadu a spotřebu snížil na necelý půl litr na tisíc km.

Odesláno

Nemám to spočítaný, ale mě teda 2.2i žere oleje dost :-) Určitě ale nemám v plánu přidávat nějaký čističe oleje atd., udělal jsem to kdysi na 406 (1.8 16V), a tím, jak to vyčistilo ty starý usazeniny, tak to tomu starýmu motoru vůbec neudělalo dobře. Žral pak olej jako vzteklej a trvalo nějakou dobu, než se zase obalil a krásně utěsnil.

Odesláno

No je to skutečně tragické :-) dávám 5w40, před tím jsem měl P605 2,5td a olej jsem nikdy nedoleval, jen měnil. U tohoto motoru to byl šok. Zkusím dát ten omv, jestli se to nezlepší. Jinak ta přísada, kterou jsem použil, je čirá a má velmi hustou konzistenci,takže spíše posloužila k utěsnění než vyčištění, jak jste psali výše.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Já u 2.2i 120kw měním po 10tkm a zatím vždy stačil 1L Total 5W40 na dolévání mezi dvěma výměnami. 1L na 1.000km spotřeba mi teda přijde dost :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...