Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Nejde sice o P,ale v xantušce si můj motůrek (LFY)řekne o 9,18l,největší byla při koupi to se mi okamžitá vyšplhala na 44,84l-po koupi a najetí cca100km natankováno do plna .nejméně 6,32l dálka a nejvíce 11,25 zima a město.

Odesláno

Mam problem s mojou karou som dnes presiel 55km a natankoval som do nej 7,6 litra.Ved to je nenormalna spotreba?Este to nemam odsledovane kolko mam presne na 100km ale zda sa mi ako keby mi tieklo z nadrze-vtip.Mam to kupene teraz,menil som len olej+olejojovy filter.Vzduchovy sa chystam kupit tento tyzden,v com moze byt problem?Co treba skontrolovat alebo prip vymenit?Som z toho nestastny,dakujem pekne:(

Odesláno

to KapriQ na 55km nepoznas spotrebu, chce to najet vic km a pak teprve uvidis.

s 1.8 16V (verze LFY - 81kW, ne s tou novejsi 1.8 85kW, to je uplne jinej motor) se da jezdit za 6, ale to je tak do 80km/h max a co nejvice plynula jizda, tedy co nejmin brzdit, vyuzivat setrvacnost a brzdeni motorem. Da se s ni jezdit i za 14, to kdyz se to vali 190km/h na tempomat po nemecky dalnici :)

Odesláno

Isiel som s lahkou nohou stale 90km/h ... Brzdil motorom, a plynule rozjazdy, rozmyslam ze kupim ten filter a nove sviecky ? Ake sviecky do mojho kočára ? Aby to dobre slapalo a aby to malo aj trosku lepsiu spotrebu ? A pripadne aj rada na filter ? zajtra sa to chystam kupit, citam akurat forum ale cim viac toho citam tym viac neviem co tam dat. Dat tam Bosh ? s akym rozostupom ? 0,8mm alebo ake su predpisane ? Dakujem pekne !

Odesláno

KapriQ pokud je chod pravidlený tak tě svíčky asi nespasí, vzduchový filtr možná ano, podle toho jak ten starý vypadá. Každopádně dělat závěr po 55 km je nesmysl. Z toho nezjistíš naprosto nic. Udělej závěry nejméně po vyjetí jedné nádrže, ale spíš až si na to auto zvykneš. Vzpomínám na Vectru B Caravan - 1. týden 12l, další týden 8l pak jsem jezdil delší tratě za 6,5 ( vše počítáno podle tankování ne z palubního PC ) a ustálil se na průměru lehce přes 7. Můžeš ještě použít nějaký čistič vstříků, to může také pomoct - třeba STP - http://www.oleje-shop.cz/product/stp-cistic-vstrikovaciho-systemu-benzin

Odesláno

Kazdopadne ten filter som ani nepozeral a bude urcite v hroznom stave, ked tam typeq behal na starom oleji este 10tisic km.

Sviecky a filter kupim,aspon pre dobry pocit, len sa mi jedna o to ze ake??

Ten cistic asi kupim a uvidim,teraz pojdem vacsiu vzdialenost cca 200km tam a 200 naspat :)...Tak som zvedavy:X.

Dakujem za typy, a ake sviecky jednoznacne odporucate ?

Odesláno

Dakujem pekne ! Dnes som ich bol kupit a sam predavac mi ich ppnukol :)...Cena za sadu 4x1 10Eur, kupil som hned aj filter,za 9Eur,je tam k tomu aj taky ako keby molitan,to je naco dobre?Diky borci! Zajtra to tam namontejem...

/edit : tak sviecky namontovane + filter tak isto ... Auto taha o trosku (dost) lepsie :)) ... Aj zvuk je krajsi cez vyfuk,mam tam koncovy tlmic REMUS. Som zvedavy aka bude spotreba:).

[Edited on 8/12/10 12:45 KapriQ]

Odesláno

Poslední dva měsíce se trochu děsim spotřeby, která atakuje hranici 10ti litrů.

Jedná se o auto v popisu .. 405 1.8 8V ... Ted tak dva roky do dlabalo kolem tech 8.5L mým stylem jizdy, což znamená o něco ostřejc než ostatní a občas nějaká honička :-), ale teď jezdím delší dobu kvůli přítelkyni víceméně klidnějším stylem a zpozoroval jsem, že teď se zasekla spotřeba už dvě nádrže na +/- 10L ...

Rozdíl ve výkonu je neznatelný, jede to furt skvěle, topení, zahřívání motoru, starty, vše probíhá bez problému jako kdykoliv jindy. Je jasný, že v zimě to bere vždycky o něco víc, ale až 11L? (Teď naposled).

Je fakt, že už jsem to dlouho neprotáh na dálnici.

Když jsem to auto koupil, tak bylo po nějaký mladý holce, co s tím pár let jezdila a to auto žralo hrozivě i v létě, ale to i jelo znatelně hůř. Po tom, co jsem to protáh 180km/h až na Slovensko, tak klesla spotřeba jako blázen a auto zalo jezdit výborně, ale teď jezdí furt výborně, ale zase pod tak po dvou letech začlo zase žrát... Nechápu

Odesláno

tak máme dvě 1.8 16v 85kW město a couračky do 5km 9-10l,dálka do 90km/h 6.5-7,kombinovaná 7,8-8,5l na dálnici nad 130km kolem 9l,ale jezdím na LPG tak to neřeším,a všem doporučuji...:D

Odesláno

Zdravím,

mam krásku z 95týho a nemůžu si celkem stěžovat, denně 2x 40km jednou rano a pak zpátky a držím se kombinovaně mezi 6,5-7,5l/100km :potlesk:potlesk:potlesk

A když to tu tak čtu tak jezdím čistě na benzín :cool: žádny LPG :aut

[upravil dne 16/12/10 18:42 Seekss]

• O 3 týdny později...
Odesláno

Caute borci,tak som menil vzduchovy filter, sviecky, zap. rampu to bolo menene hned po kupe auta, sice som na nom teraz moc nenajazdil, na dlhsiu trasu som mal docela v pohode spotrebu kolo 7,5 litra ... to bolo tam a naspat 400km

Ale teraz sa vozim v meste kratucke trasy 2km tam - vypnem auto, 2km naspat a takto dookola...

Neviem, ale normalne kazdym nasadnutim do auta vidim ako rucicka normalne spadne dole a nic ine nerobim len tankujem. Je sice zima, auto papa urcite viac ako keby bol motor teply, ale aj tak ... Ved teraz som tam dal 8 litrov , a meram to tak ze ekd mi zasvieti rezerva, tak na tych 8 litrov od rezervy co som tankoval som presiel asi 60km ... TO by mi potom zralo skoro 14l/100 , je to mozne ,resp je to normalne ?

Do coho mam investovat aby som aspon nejak ovplivnil spotrebu ? Vymenit palivovy filter ? Co vsetko treba pomenit, som zaciatocnik tak sa takto pytam, dakujem pekne za kazdu uzitocnu radu, som zufaly ...Teraz som tam dal 15 litrov a zatial som presiel 75km a to uz budem mat zachvilku rezervu,nehorzane nieco ...

Odesláno
Caute borci,tak som menil vzduchovy filter, sviecky, zap. rampu to bolo menene hned po kupe auta, sice som na nom teraz moc nenajazdil, na dlhsiu trasu som mal docela v pohode spotrebu kolo 7,5 litra ... to bolo tam a naspat 400km

Ale teraz sa vozim v meste kratucke trasy 2km tam - vypnem auto, 2km naspat a takto dookola...

Neviem, ale normalne kazdym nasadnutim do auta vidim ako rucicka normalne spadne dole a nic ine nerobim len tankujem. Je sice zima, auto papa urcite viac ako keby bol motor teply, ale aj tak ... Ved teraz som tam dal 8 litrov , a meram to tak ze ekd mi zasvieti rezerva, tak na tych 8 litrov od rezervy co som tankoval som presiel asi 60km ... TO by mi potom zralo skoro 14l/100 , je to mozne ,resp je to normalne ?

Do coho mam investovat aby som aspon nejak ovplivnil spotrebu ? Vymenit palivovy filter ? Co vsetko treba pomenit, som zaciatocnik tak sa takto pytam, dakujem pekne za kazdu uzitocnu radu, som zufaly ...Teraz som tam dal 15 litrov a zatial som presiel 75km a to uz budem mat zachvilku rezervu,nehorzane nieco ...

bouchni tam LPG!!:D:D

Odesláno

na 2km jedine pesky nebo busem, na takovyhle trase nedosahnes rozumny spotreby s zadnym autem, motorem nebo palivem

Odesláno
Poslední dva měsíce se trochu děsim spotřeby, která atakuje hranici 10ti litrů.

Jedná se o auto v popisu .. 405 1.8 8V ... Ted tak dva roky do dlabalo kolem tech 8.5L mým stylem jizdy, což znamená o něco ostřejc než ostatní a občas nějaká honička :-), ale teď jezdím delší dobu kvůli přítelkyni víceméně klidnějším stylem a zpozoroval jsem, že teď se zasekla spotřeba už dvě nádrže na +/- 10L ...

Rozdíl ve výkonu je neznatelný, jede to furt skvěle, topení, zahřívání motoru, starty, vše probíhá bez problému jako kdykoliv jindy. Je jasný, že v zimě to bere vždycky o něco víc, ale až 11L? (Teď naposled).

Je fakt, že už jsem to dlouho neprotáh na dálnici.

Když jsem to auto koupil, tak bylo po nějaký mladý holce, co s tím pár let jezdila a to auto žralo hrozivě i v létě, ale to i jelo znatelně hůř. Po tom, co jsem to protáh 180km/h až na Slovensko, tak klesla spotřeba jako blázen a auto zalo jezdit výborně, ale teď jezdí furt výborně, ale zase pod tak po dvou letech začlo zase žrát... Nechápu

co lambda sonda? menila se uz nekdy v zivote u toho auta ?

Odesláno

Změř si tu spotřebu z plné nádrže do plné, to zjistíš nejlépe kolik ti to žere a nedělej to cmrndáním několika litrů do nádrže. Jinak spotřebu tu psalo už spoustu lidí, 8-10 litrů považuj na normální.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...