Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

nechcípne motor po vytažení klíče-Peugeot 406 2.0 HDI r.v.2001

Recommended Posts

Odesláno

Záleží kde měl ten turbo timer zapojenej, pokud vypl klíček a poté motor běžel jen na ten turbo timer a poté ho odpojil od zdroje tak auto chcíplo.....jinak jestli nevěříš tomu, že když odpojíš baterku tak ti auto nechcípne a jede dál tak si to zkus a uvidíš sám že nechcípne;)

Odesláno

To bezesporu, Kobližku.

Dančák, jedině odpojení toho timeru od zdroje (rozuměj sítě) by to vyplo. Ale ne odpojení baterky od sítě. Protože síť má v daný moment dva zdroje, kde se uplatňuje altik jako dominantní zdroj a baterka jako zátěž a filtr.

Odesláno

Neřikám odpojit a jezdit s tím, jen když jsem potřeboval třeba nastartovat auto když v něm byla vybitá baterka tak jsem tam dal jinou, nastartoval, vyndal jí a za chodu motoru tam dal tu původní, aby se dobila:) když je nouze tak pohoda.....jinak třeba některé motorky nemají baterku vůbec (krosky i na silniční použití), prostě našlápnout a světla atd. pak běžely s motorem, ale to už jsme trochu odběhli od tématu:D

Odesláno

nechtěl sem vás odvést od řešení realného problému svou poznámkou. Nevím schéma zapojení co tam měl, ale když vytáhl klíč, auto běželo, když odepnul tu sponu na baterce, vyresetoval se ten timer a zhasnul i motor, byl tam nějakej bypass kolem řj motoru či co. Víc nevim a nechytejte mě zas za slovo.:papa

Odesláno

dobra sranda tady zase, odpojovat za chodu! tim muzes zlikvidovat altik a vsechnu EL. v aute :D jasne ze nejake motorky nemaji baterku ale taky jim ju po startu nikdo neodpojuje

Odesláno

Edisone Koblížku mi můžeš říkat, ale jen když jsme sami ;)

Odpojení baterky za chodu motoru na připojení jiné považuju za šílený hazard, člověk který to udělá by zasloužil posadit nahej do mraveniště. Od toho jsou startovací kabely.

Odesláno

Zoso, pochop, že odpojením baterky za chodu auta se nezmění nic jiného, než že se zaruší síť, může začít blbnout regulátor nabíjení a malinko povylézt napětí v síti... Nechytám Tě za slovo. Jen popisuji (ne jen já) principy fungování elektriky v autě... :-) Takže pohoda... :-))

Odesláno

Na mraveniště? Vy mě teda přejete, jinak kabely byli, ale nějak nafachčily a nic jinýho v tu chvíly nebylo, jinak to běžně samozřejmě nedělám, ale jako nouzovka to v nouzi pomůže, auto jezdí bez problému už asi 3 roky dál....

Odesláno
Zoso, pochop, že odpojením baterky za chodu auta se nezmění nic jiného, než že se zaruší síť, může začít blbnout regulátor nabíjení a malinko povylézt napětí v síti... Nechytám Tě za slovo. Jen popisuji (ne jen já) principy fungování elektriky v autě... :-) Takže pohoda... :-))

jojo, to je mi jasný (při jedný cestě z francie nám v 405 zdechla baterka definitivně a nesměli sme až do první benzínky v čechách, kde sme koupili novou, chcípnout motor, takže vim že to jede i bez ní) ale pokud tam ten timer byl na tvrdo a byl tím jediným co drželo motor v chodu, tak se to nmuselo po odpojení chcípnout...ne proto že tam není elektrika, ale protože se \"rozpojil okruh\" víc mě nenapadá a hlavně víc nevim...

Odesláno

Joo taky nám jednou odešla baterka, bylo to v noci a potřebovali sme nutně jet, tak se to natočilo doma přes nabíječku a pak sme s nastartovanym motorem i tankovali:D a bylo to zrovna před dvouma tejdnama....

Odesláno

Muselo by se rozebrat spojení na tý svorce, přesněji odpojit kabel vedoucí od tý objímky dál do vozu. A ten tam taky není osamocen. Kdysi to dokonce takhle udělat nešlo, protože elektrika do auta byla natažená až od startéru (od baterky šel jeden kabel jak ruka ke starteru, odtud slabší na altik a další slabé pro síť auta). Tady (nezkoumal jsem vedení podrobně, to budou vědět jiní) to bude nejspíš tak, že jde z objímky jeden silný ke startéru, další o něco slabší k altiku a další drůty do sítě auta. Ale to je už opravdu jen můj odhad, mohlo by to bát asitak dalšími deseti způsoby.

Odesláno

Hezky se to tu rozjelo, ale dohady fungování elektriky při odpojování baterky nebo výměně za chodu Hildasovi od problému asi nepomůže.

Odesláno
Hezky se to tu rozjelo, ale dohady fungování elektriky při odpojování baterky nebo výměně za chodu Hildasovi od problému asi nepomůže.

No a co jiného tu chčeš dělat než kvákat o blbostech. Pravděpodobná vada byla zmíněná tak co bys chtěl psát jiného. To můžeme až někdo napíše, že to nepomohlo.

Odesláno
Joo taky nám jednou odešla baterka, bylo to v noci a potřebovali sme nutně jet, tak se to natočilo doma přes nabíječku a pak sme s nastartovanym motorem i tankovali:D a bylo to zrovna před dvouma tejdnama....

To jsi tam ale určitě baterku musel mít, protože pouze na nabíječku bez baterky nikdo nenastartuje. U tý benzínky jsi podle mne mohl klidně motor vypnout, protože když jsi nastartoval na baterku oživenou nabíječkou tak se Ti po cestě dobila a nejspíš by jsi nastartoval znovu.

Mimochodem baterie v autě slouží jako velký kondenzátor pro uhlazení napětí z alternátoru a tak její odpojení za chodu motoru je velké riziko (jak tu již pár lidí napsalo).

Odesláno
Odpojoval baterku? Tim motor stejně nechcípneš, protože nastartovaný auto baterku nepotřebuje, tu má jen na nastartování, potom už ji jen dobíjí a motor běží sám. Jinak když ti to nejde chcípnout, zkus kouknout na elmag. ventil co chcípá motor a jeho podtakový hadičky, je umístěnej za motorem nahoře.

Tak to je mizérie, dnes zase problémy. Tak jsem se chtěl kouknout na ten elmag.ventil co chcípá motor, ale jsem ho nenašel. V zadu za motorem jsou tři ventily od egr atd... ale žádný jiný jsem nenašel. Kde teda přesněji hledat ?? Jinak další poznatek: když je vše ok. tak po vypnutí zapalování zhasne motor avše. Po zapnutí klíče bez startování se vše rozsvítí a po vypnutí okamžitě zhasne. Když ale nestane to že nejde chcípnout a zastavím motor přes rychlost a brzdu, tak po zapnutí klíče bez startování se vše rosvítí , ale po vypnutí zhasne vše až po 4 vteřinách. Děkuji moc za další případnou pomoc.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...