Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
ale tak přece jenom starej naftak.. nepotřebuje to?? a když už tak aspon aditiva na vstřikovaci system?

tak tam něco nalej, třeba VIF--teď asi zimní, uvidíš sám...,těch všelijakých čističů je hafo

Odesláno

Leju tam VIF už 11.000 km a zdá se mi, že to je lepší než to bylo když jsem to koupil. Ale taky se mi to třeba jen zdá, přání otcem myšlenky. Ale hlavně mám HDI a tam to k něčemu může být, ale u starý klasiky asi fakt ne :myslim To jezdí na cokoliv.

Odesláno

sorry že sem vleziem, ale nemusim sa teda báť dať aditívum do mojej 2,2hdi? nemá to ako ublížiť? mam origo cca 360000km!

skuste poradit aku značku,niekto kto sa v tom vyznáte.

tankujem vždy plnú nádrž, na jednej pumpe, snažím sa vždy rovnaký stojan:myslim

Odesláno

Do starých komůrkových dieselů to opravdu nemá cenu, maximálně pokud hlásí opravdu velké mrazy -10 a více tak to leju preventivně. Jednou mi totiž při -13 zamrzla nafta.

Do HDI je dobrý dávat VIF anebo brát kvalitní již aditivovanou naftu - např. Verva od Benziny. Pak už další aditiva nemají moc smysl.

Odesláno

Sú na to rôzne názory a tiež rôzna kvalita aditív, určite by som si overil, ako sa pridaním konkrétneho aditíva zmení - zníži oxidačné číslo nafty, prípadne koľko obsahuje zložiek, likvidujúcich FAP. Práve pri common rail motoroch by som bol opatrný. Zatiaľ som do mojich HDI nedával nič a ani sa nechystám, veď je všetko v poriadku, tak načo \"vylepšovať\".

Odesláno

Já to beru jako prevenci, protože výkon motoru nepotřebuji (stejně mi klouže spojka). Věřím tomu, že to trochu rozpustí biosložku, bude lepší filtrovatelnost v nízkých teplotách a pomůže to udržet vstřikovače co nejdéle fit. Dávat aditiva, když jsou vstřiky v háji již nemá smysl :myslim

Odesláno

tak jasne ze do HDI je to skoro nutnost ja beru obyc naftu tam kde maji nalepku SGS a hodne se to tam toci a do toho VIF prijde me to rozumejsi nez brat nejakou odstatou vervu jak uz tu nekdo psal. Ale kdyz jsem mel komukaca tak jsem lil bionaftu a jak si posmakoval akorat pred zimou to chtelo vymenit palivovej filtr a v zime jezdit na normalni naftu

Odesláno

Ja som začal dávať WIF, odjazdil som 4-tu nádrž, zatiaľ som nezbadal žiadne zlepšenie, dokonca mám väčšiu spotrebu, ale možno zima? (1,4HDi)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...