radim.1008 Odesláno 27. leden 2018 Autor Odesláno 27. leden 2018 Zima se tu drží. Stejná obec jen o 150m.n.m výš. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Roman Bazi Odesláno 27. leden 2018 Odesláno 27. leden 2018 Buď rád, že si můžete užít zimu se vším, co k ní patří. Tady u nás jsme bez sněhu. Citovat
radim.1008 Odesláno 19. březen 2018 Autor Odesláno 19. březen 2018 (upraveno) Dnes je tomu 20let, co byl Pažout uveden do provozu. Tehdy někde v Německu. Za ty roky se začínají objevovat puchýře na pátých dveřích tradičně pod oknem, v motorovém prostoru kolem uchycení podběhů a světla už nesvítí jako dříve. Ale ty nejsou původní. Doma už čekají jiná starší v mnohem lepší stavu. Kilometry už tak nepřibývají a tak kamaráde, přeji ti na silnicích ještě pár let. Fotka z víkendu, kdy měl Pažout nového souseda. Upraveno 20. březen 2018 uživatelem radim.1008 Zůza, MilanF1 a Béďa ohodnotil 3 Citovat
Zůza Odesláno 19. březen 2018 Odesláno 19. březen 2018 Všechno nejlepší k narozeninám náš malý kamaráde A do dalších let hlavně málo koroze a stále stejně pečlivého a starostlivého páníka, jakého teď máš MilanF1 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
Béďa Odesláno 19. březen 2018 Odesláno 19. březen 2018 jj, doba kdy jsem měl šestiletou 306ku už je dávno pryč, tak ať dále slouží, ještě deset let a můžeš na veteránský.. MilanF1 a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
radim.1008 Odesláno 26. březen 2018 Autor Odesláno 26. březen 2018 (upraveno) V 5. 1. 2018 at 6:48, radim.1008 napsal: Po čtyřech letech a 14dnech máme o 35tis.km víc. Dnes ráno cestou do práce. Zajímalo mě, za jak dlouho najedu 1000km. Teď už to vím. Od 5.1. Upraveno 8. duben 2018 uživatelem radim.1008 Citovat
radim.1008 Odesláno 8. duben 2018 Autor Odesláno 8. duben 2018 Až vyměním olej, tak ho smažu. Dnes po zimě vykoupáno, přezuto, trochu barvičky na brzdiče a uvnitř uklizeno. Ale hlavně vyměněny světla. Před PoKonečně zase čistý. MJSytic, Rikic339, Béďa a 6 další ohodnotil 9 Citovat
Béďa Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 konečně zase něco uvidíš, prokouklo radim.1008 a MilanF1 ohodnotil 2 Citovat
Guest StibTo Odesláno 8. duben 2018 Odesláno 8. duben 2018 Fajné hlavně ty kola a brzdiče pod nimi Citovat
radim.1008 Odesláno 9. duben 2018 Autor Odesláno 9. duben 2018 Díky, kola by potřebovali péči a brzdiče jsou pouze obnoveny. konečně zase něco uvidíš, prokouklo A musím říci, že to svítí. Ráno se již sice rozednívalo, ale rozdíl je markantní. Péťa ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 15. duben 2018 Autor Odesláno 15. duben 2018 (upraveno) Asi byl dlouho klid. Teče no spíše sákne voda z chladiče a pod autem se tvoří loužička. V autě je chladič od března 2012 a cca 51tis.km Tenkrát se měnil za nějaký v servise, ale není údajně pro motor 1.6, má dva vývody navíc propojený mezi sebou hadicí. Tenkrát šlo o nejlacinější řešení. Zkusil jsem fotku odkud to teče. Zajímalo by mě co je ten "šroub" zač. Vypadá že je lepený. Napadlo mě, že by mohlo jít o mrazovou zátku. Ale to mě mate ten šestihran. Zátka přece nemůže být se závitem. Upraveno 15. duben 2018 uživatelem radim.1008 Citovat
MilanF1 Odesláno 15. duben 2018 Odesláno 15. duben 2018 Ty blaho, to je místa v motorovém prostoru, to u HDi neznám. Vypousteci šroub to nebude, to je moc vysoko ... že by na odvzdusneni? Pokud je tam opravdu zavit, dát tam těsnění. Ja mam ale původní chladič Valeo Made in Poland. ale mám divné auto, zadni náprava taky vydržela 400 tkm. Citovat
radim.1008 Odesláno 16. duben 2018 Autor Odesláno 16. duben 2018 Místa tam je dost. Pro představu jedna starší fotka. Citovat
Ferry Odesláno 20. duben 2018 Odesláno 20. duben 2018 (upraveno) ta zatka je tam misto teplotniho cidla pro verzi auta bez klimatizace, kde se sahara ridi cidlem nasroubovanym do chladice prave v tomhle miste, u verze s klimatizaci se sahary ridi cidlem nasroubovanym do domecku termostatu a je k tomu jeste ridici jednotka v podbehu leveho kola kdyztak mam peknej chladic z 1,6 k mani, znackovej, Behr ale tady asi bude stacit tu zatku vysroubovat, ocistit, napakovat teflonovou paskou a zasroubovat zpet, horsi, kdyby byla ta mosazna zavitova vlozka z toho plastu uvolnena, to pak asi tezko neco vymejslet Upraveno 20. duben 2018 uživatelem Ferry Citovat
radim.1008 Odesláno 20. duben 2018 Autor Odesláno 20. duben 2018 Aha, díky za vysvětlení. Mám to tak v plánu. V neděli na to chci kouknout. Díky za nabídku. Třeba hi využiju. Citovat
radim.1008 Odesláno 29. duben 2018 Autor Odesláno 29. duben 2018 (upraveno) Chtěl jsem přepakovat tekoucí zátku na chladiči, ale zjistil jsem, že nemám tak velký imbus klíč. Zítra ho seženu. Upraveno 29. duben 2018 uživatelem radim.1008 Citovat
radim.1008 Odesláno 1. květen 2018 Autor Odesláno 1. květen 2018 (upraveno) Imbus nástrčák 12mm se zátkou hnul, ani nebylo potřeba moc síly. Jenomže zátka se točí a nejde ven. Byla přetažena silokonem, tak jsem ho očistil a nanesl znova. Uvidíme, jestli to bude držet. A když jsem čučel do motoru, tak jsem si tak řekl, že o dovolený by to chtělo něco udělat se začínající korozí ve stylu @Ferry a jeho cabria. Jen jak vyndat jednotku ABS, aby se nemuselo nic rozpojovat, to asi nepůjde, co? Nádržka posilovače je na hadici, ta půjde odklonit. Barva jde přepsat za kolik? Upraveno 1. květen 2018 uživatelem radim.1008 Citovat
Ferry Odesláno 1. květen 2018 Odesláno 1. květen 2018 hmm, tak to skoro vypada, ze se fakt uvolnila ta mosazna zavitova vlozka zalita v plastu telesa chladice no uvidis, jak to pomuze, dal jsi obyc silikon nebo aspon neco stylu cervenej silikon na motory? ke rzi pod jednotkou ABS se fakt bohuzel nejlip dostanes az po jeji demontazi. I kdyz teda taky se s ni da trochu hybat i kdyz je stale na trubkach, je treba ale odsroubovat plech zavesu prevodovky, aby mely trubky kam jit, vedou pod tim plechem. Ja letoa zacnu na druhe strane, pod servonadobkou. Dnes jsem prevezl cabrio ze zimoviste, tak jak trochu splachne dest ten pyl ze vzduchu, pustim se do toho. Je to hruza, v nedeli tu u nas sly uplne zluty mracna, vypadalo to jak pisecna boure Citovat
radim.1008 Odesláno 2. květen 2018 Autor Odesláno 2. květen 2018 Tak nedrží. Po příjezdu do práce pod autem loužička. Silikon jsem našel nějaký černý na karoserie. Byl tam obyč průhledný. Jsou dvě možnosti, buď odpustit vodu a nějakým dvousložkovým lepidlem to zalepit nebo chladič vyměnit. Ještě, že mám druhý, v neděli jedu do Prahy. Koukal jsem na ten držák. Až mě to popadne, tak to zkusím. Něco s tím udělat musím, ať to není za dva roky skrz. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.