Marselus Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Ahoj,mám 306 rv. 1993,1,9D 51kw, najeto 70 000 km (mám ho po dědovi). Při startování za studena motor kucká cuká a nadměrně kouří (bílej kouř),cca po 30 sec. přestane kouřit a motor jde normálně. Skusil jsem vyměnit svíčky,ale problém zůstal. Předem děkuji za radu [upravil dne 17/12/11 10:46 od Marselus] [upravil dne 17/12/11 10:49 od Marselus] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Zdravim, nejdřiv si prosím změň název vlákna na něco smysluplného, takhle nikdo neví o co jde. K věci, vypadá to že jde voda do válce, tzn že bude asi v háji těsnění pod hlavou. Neztrácí se chladící kapalina?? Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 :)sakra chlape bílej kouř,bílej:) těsněním to nebude,když pak jede OK, zkus takové ty základní věci jako filtry vzduchu a nafty, pak kontrola (fyzická) žhavení, udělá to i když před startem napumpuješ ručně?? jako by bylo při prvním startu málo nafty... jako poslední z posledních bych viděl seřízení ventilů joo,a vítej v klubu:papa [upravil dne 17/12/11 11:15 od ozzy56] Citovat
Marselus Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Těsnění pod hlavou je nové,jinak když to nechám nažhavit dvakrát po sobě tak to nastartuje normálně. Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 tak to potom není žádná porucha,v chladu se žhaví vícekrát normálně... Citovat
Marselus Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Já se hlavně lekl,protože nikdy před tím to ten můj dědeček nedělal:) a ten kouř se mě taky nezdál nikdy před tím to tak hle při startu nekouřilo Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 určitě si teď po té opravě hlídej vodu a olej, jinak jestli má motor opravdu jen 70tisíc km, tak tě přežije Citovat
Marselus Odesláno 17. prosinec 2011 Autor Odesláno 17. prosinec 2011 Jo jo má děda moc nejezdil a kupoval ho nového v Peugotu, jinak jezdí perfektně a spotřebu mám tak kolem 5 l nafty takže pohoda. Citovat
masterjj Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Jinak tohle dělají obecně střiky když jsou špatný resp. načnutý ... Než se to profoukne poohřeje tak to takle škube a kouří třeba 5 vteřin. Zkusil bych prozatím aditiva do nafty. Jinak ti to samozřehmě může i blbě žhavit a jestli už dvakrát žhavit při téhle teplotě, tak nic moc. Jestli bude zase -20, tak to bude o dost horší Citovat
ozzy56 Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 to určitě, kontrola a seřízení vstřikovačů na předepsaný tlak by neuškodila... Citovat
Fusion Odesláno 17. prosinec 2011 Odesláno 17. prosinec 2011 Nový špičky nejsou drahý. Ale mě pomáhá nechat auto žhavit ještě 5-10s po vypnutí kontrolky. Citovat
Marselus Odesláno 18. prosinec 2011 Autor Odesláno 18. prosinec 2011 Jinak Vám moc děkuji za rady a postřehy hned po vánocích nechám zkontrolovat střiky,jinak dám ještě novej naft. filtr ten už tam bude taky pěkně dlouho. Citovat
robo27 Odesláno 20. prosinec 2011 Odesláno 20. prosinec 2011 70 tkm by za normálnych okolností nemalo byť na tento motor nič. samozrejme iné je keď to motor spraví za dva roky ako za 20..... Nerozumiem prečo po 70tkm je nové tesnenie pod hlavou? Citovat
bak65 Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Mám ten samý motor, ten samý problém. Do + 5C žhavím 1, +5C až až -5C, 2krát a pod -5C i vícekrát. Žhavičky nové, ventily seřízeny, filtr nový, nafta nepadá. Po zhasnutí kontrolky to dožhavuje, poznáš to podle poklesu svítivosti kontrolek, tak startuju tak po třech vteřinách po zhasnutí kontrolky. Jinak motor za studena i tepla chytne na \"drcnutí\" [upravil dne 21/12/11 13:18 od bak65] Citovat
Kupca Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Zkontroluj žhaviče, při tak málo najetých km by jinde problém být neměl. Oni tyto motory reagují špatně už na jeden špatný žhavič. A poud mrzne tak je to velký problém. I v létě pokud jeden nežhaí tak motor bude kuckat než se trochu prohřeje hlava. Citovat
miroja Odesláno 21. prosinec 2011 Odesláno 21. prosinec 2011 Presne pred rokom som mal problem so startovanim pri mrazoch cca pod -10. Startovanie trvalo dlhsie a ked nabehol motor, tak po 3-5 sekundach akoby na chvilu vynechaval jeden valec. Podozrievane bolo vselico, no nakoniec to boli zeraviace sviecky,aj ked predchdzajuci majitel ich menil 10 mesiacov pred tym. Jedna bola prerusena, dalsia nezeravila na konci. Skus ich este raz vybrat a postupne kazdu pripojit na par sekund k batreke a pozoruj ako rychlo a kde sa rozeravia. Tieto motory zeravia este desiatky sekund az minuty aj po zhasnuti kontrolky a nastartovani, samozrejme v zavislosti od teploty motora. Ak mas niektoru sviecku vadnu, moze sa ti to aj koli tomu po nastartovani \"zakuckavat\" Citovat
bak65 Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Tak mě napadlo změřit proud při žhavení na liště žhaviček. Na baterce pokles asi z 12,8V na 11,9V, na liště žhaviček bylo 9,8V. Zkontroloval jsem kabely, do relátka skoro 12V a z relátka o 2 V méně. Tak jsem se rozhodl, vzhledem k ceně auta, to řešit následovně: Natáhl jsem si od baterky přes svoji pojistku řádně silný dkabel do kabiny, spínač žhavení z Pragy V3S a zpět přímo na lištu a ty ztracené 2 V jsou na světě. To původní jsem samozřejmě odpojil. Spínač jsem dal k dosahu levé ruky takže žhavím ještě chvilku po nastartování. Délka žhavení odhadem. Řešení sice humpolácké, nicméně to startuje bezva, nekouří a nekoktá a bylo to bez investic. [upravil dne 2/1/12 13:08 od bak65] [upravil dne 2/1/12 13:09 od bak65] [upravil dne 2/1/12 13:11 od bak65] Citovat
miroja Odesláno 2. leden 2012 Odesláno 2. leden 2012 Uf.... uzaj drasticke. . Ja byt tvojim autom, tak nenastartujem ked to budes najviac potrebovat. Neskusil si hladat pricinu toho ubytku? Mozno mas len zoxidovane svorky na relatku zeravenia, alebo opalene kontakty rele. Skusil si zmerat aj prud, meranie napatia je pri zeraveni len informativne. Ale bacha, nezabudni, ze tam tecu desiatky amper, takze treba zvolit spravny merak. Najlepsie kliestovy ampermeter. Citovat
bak65 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 Proč bys nechtěl být mojím autem? Zůstatková cena Pežotka je zhruba 8000Kč. Ceny na S-bazar, jsou realita... Koupit relé na vrakovišti za 500Kč? To si asi moc nepomůžu. Koupit nové relé za 1300kč (Hella), tedy za jednu 6tinu ceny auta? A popravdě na tom ani nevidím nic drsného, či nebezpečného, obvod je jišten 50A pojistkou hned u + polu na akumulátoru, kabel má dostatečný průřez, spínač (tam byl omyl, nebyl z Pragy V3S) ale nový značky PAL, který se používal u starých typů Avií když ještě neměly relé žhavení. Určitě to snižuje uživatelskou pohodu, to souhlasím. Třeba u mého druhého auta Mazdy MPV 2.0 MRZ CD při startu ani nepostřehnu že žhavím, strčím a otočím klíčkem jako u benzínu. Konrolka žhavení jen problikne. [upravil dne 3/1/12 08:49 od bak65] Citovat
ozzy56 Odesláno 3. leden 2012 Odesláno 3. leden 2012 hned jsem si říkal, že VéESka nemá žhavení jinak si myslím, že u staršího auta je rozumné si určitý problém vyřešit po svém--(člověk tomu musí samozřejmě rozumnět)--, nahradit většinou drahý díl něčím co je po ruce a za pakatel...,hlavně když s autem jezdí člověk sám a nemusí tak nikomu složitě vysvětlovat, co má všechno udělat, než nastartuje, je to svým způsobem i určité zabezpečení auta..., něco podobného jsem měl na 205 D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.