Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj pánové můj táta má 406 sedan a stěžuje si že mu málo svítí zpátečka, když couve do garáže nic nevidí. Vím že je tam žárovka 21w, dá se tam dát třeba halogenová? Neřešili jste to někdo? Nechtěl bych to řešit přídavným....Díky za radu:papa

Odesláno

Tak se na ty žárovky podívej, třeba tam někdo někdy mohl dát slabší watáž.

Odesláno

Mě taky jednou zlobila žárovka...a její svítivost...ačkoli nebyla prasklá,vyměnil jsem ji za jinou,taktéž funkční...A najednou svit jako blázen.Anebo ještě zkus očistit celou patici i spodek žárovky.Určitě ho \"vyškrábeš\" do stříbrna, \"zmenšíš\" odpor a vodivost bude lepší.

Odesláno

Jo to jsme s tátou taky řešili... teď už má po operaci zákazlu i na druhým oku a je to výrazně lepší. ;) No ale k věci. Když posílíš světla hrozí opálení parabol nebo poškození plastových krytů. Přídavný budou asi hnusný, takže i když ti tu příjde postavený na hlavu vyřešil bych to stejně jako já u táty - koupil jsem halogen se senzorem v nějaký akci asi za 300,- a namontoval do garáže a bylo vidět luxusně.

[upravil dne 11/12/11 12:47 od koblih69]

Odesláno

no ta spiatocka na modeloch po facelifte svieti ako by sa jej nechcelo, ja som vycistil aj skla aj som dal new ziarovku 21W a ta svietivost slaba, doma mi to nevadi,doma to poznam, ale ked cuvam niekde inde za tmy tak to je problem, myslim ze tie svetla niesu dobre riesene co sa spiatocky tyka........:(

Odesláno

taky sem nad tim přemejšlel páč o mam úplně stejný s couváním doma - šlo by dát vedle brzdovky za sklem pátejch dvěří reflektor namířenej dolu?

Odesláno

Změř v konektoru žárovky napětí, třeba je tam nákej přechoďák nebo špatná kostra, tak je tam menší napětí, jinak to může být všechno, co se tu píše, od špinavých světel po špatnou žárovku. Silnější žárovky než tech 21W tam nedávej, možná pomůže rozsvitit mlhovky.

Odesláno

nech pri cuvani zapne hmlovky ;) Mne svietia dostatocne, ale ked som mal problem s pozicanym autom,tak som zapol hmlovky a hned vidis vsetko :DLen trocha do cervena.

Inac ak si precistil a vymenil ziarovku,skus este premerat, ci nahodou sa tam nedostava menej napatia a proto to tak dobre nesvieti.

Inac este neviem ako vy,ale dost casto vydavam auta s takymi jak keby led-ky tam mali.Svieti to pekne, len neviem ci pri tom aj neco vidis :D

Odesláno
Benžíku, přechoďák zpravidla zjistí jen pod zátěží. ;-)

Ano, samozřejmě, proto je musí rozsvítit a pak měřit, jaký tam je napětí. A ta žárovka musí být v patici.

Možná by na tohle nemusely být špatný nějaký led žárovky.

:myslim

Odesláno

Mno... jenže jestli má přechoďák v patici, pak se to bude hledat dost blbě. Napružit, očistit... LED je možná praktická, ale nedával bych to na auto. Já bych spíš hledal nějaký řešení přídavnýho světla. Jestli je to ovšem přípustné. Myslím, že za nějakých technických podmínek ano.

Odesláno

No koukam ze zpatecka je v NEW modelech uz jen pro ostatni ridice jako signalizace ze budu couvat :(

Mel jsem starou 405 super pak byl z rady pesku novej model a to uz stalo za prd ted mame 406 a couvam v podstate s varovakem jinak videt nic neni.

Ono to bude i plochou svetla jsou cimdal tim mensi .....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...