Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Policisté v Olomouckém kraji začnou měřit světelnou propustnost autoskel

Recommended Posts

Odesláno

Hmm dvojte sklo a jeste stahovaci .....

No tak to je fakt trefa do cerneho. :D

A co STK?

Z ceho to asi tak bude myslim ze klasicke sklo ne,jak se to bude chovat pri nehode?

/Tady je pravda ze sklo s folii je na tom asi stejne byt ma atest/

Dne 27.Ledna - Novinky :

http://www.novinky.cz/domaci/257484-folie-na-sklech-snizuji-viditelnost-vetsina-aut-neprosla.html?ref=boxE

[upravil dne 27/1/12 21:49 od Lihous]

Odesláno

Čekal jsem, kdo sem ten odkaz dá jako první. :D Není to však žádná novinka, už se tady o tom diskutuje pár stránek zpět. Ano, lze mít fólie i na předních bočních oknech, ale nesmí být fólie nalepená na těchto oknech, která jsou již z výroby zatmavená (\"tepmered\", \"tinted\" apod.), tak by propustnost klesla pod stanovenou mez asi vždycky. ;)

Odesláno

no jajsem zvedav jak intenzivně se bude měřit za pul roku , budou měřáky zaprašene v policich na služebnách nebo budou nefunkční. co muže stat taková kalibrace tohoto zařízení ? oprava , kolik nas ta kalibrace bude stat?:D

Guest Scratch
Odesláno

asi jako s xenonama, vesele si jezdim dal a par kontrol uz za sebou, a bez pokuty :)

tedy za ty xeny :D

• O 2 týdny později...
Odesláno
Jen pro informaci, v Hradci Králové je také jeden přístroj na měření propustnosti skel. Takže i na území Královéhradeckého kraje se vám může stát, že budete měřeni. Pokusím se ho půjčit na zimní klouzání, ale protože to je novinka, tak asi neuspěji :(

Tak jsem se dnes snažil a dle předpokladu neuspěl. Prý, když budu chtít, tak mi tam na určitou hodinu pošlou dopraváky s měřičem ;) To jsem odmítl, nechtěl jsem prozradit, kde se akce koná, aby nás zase nehlídali, jako tenkrát v Kostelci :(

• O 2 týdny později...
Odesláno

dnes zmeřeno

moje 406 ma propustnost 15% takže folie pujdou dolu

nechal jsem zmeřit i otcovu 406 r.v. 99 ta ma z vyroby propustnost 67%

Odesláno

To je divne, uz si druhej clovek co mi rika ze tam nic nemel, a tedy se nekde psalo, ze kdyz je sklo tonovane od vyroby tak by to tam melo byt. Ale to je jedno a diky.

Odesláno

No nevím. Nemá sklo tónované z výroby vlastní schvalovací protokol? By stálo za to skouknout schvalovací značky na stejných autech s různým továrním tónováním...

Odesláno

ja mam jinýho vyrobce oken než otec

on ma propustnost 67% on ty okna ma opravdu hodne do zelena. pokud nekdo chce mužu z oken opsat všechny udaje.

ja mam propustnost 15% když odečtu zatmaveni ktery ma 80% tedy 20% propustnost tak mi to vychazi tak že moje okna z vyroby maji propustnost 95%. ale zaleží na tom o kolik vybledla folie za tech 5 let co je mam na aute:myslim

tak jsem koukal že objednaci čisla oken jsou všude stejny. podle me by melo byt zatmaveni oken stejny jak novej tak starej model. doufam že neni možny aby v roce 95 zatmavovali okna 5% a v roce 99 je zamavovali 33%. jak by pak auto vypadalo kdyby mi nekdo rozbil okno a ja si pak koupil nový s uplně jiným zatmavenim.

takže by ty moje folie za tech 5 let mely vyblednout o 28%

[upravil dne 22.2.2012 08:45 od čakom]

Odesláno

no jo ale proč maji pak na objednani jen jeden typ oken?

to je pak pekne blby.

moje i otcovo auto je z nemecka

[upravil dne 22.2.2012 11:13 od čakom]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...