Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Policisté v Olomouckém kraji začnou měřit světelnou propustnost autoskel

Recommended Posts

Odesláno

Dadadavid: Neboj, oni si tu práci s tím sundání dají nebo Ti auto odstaví a dokud si to neserveš, tak stojíš :). Na kartičce máš napsanou propustnost nebo typ instalované folie, takže % zatemnění z toho lze vyčíst.

Mi říkal, že pokud je na skle napsáno tinted nebo temperated, tak by tam folie být neměli.

hYena: četl si to vůbec? A pán je od klávesnice hrdina a správní řízení tě potěší :D.

Odesláno

Petre : tem bych vyjimku dal, kdo na ty bukvice ma koukat kdyz jedou .. Nic osobniho Stifler & spol :D

Odesláno

dzavel: četl, zběžně... A co jsem tak zpozoroval i jinde, tak se odpovědi držím. Jsem tlama po mamce, nebylo by to poprvé, co bych se dohadoval s PČR. Jsem člověk, co si nenechá srá* na hlavu... Když jsem byl zastaven PČR, začal jsem být otravně šikanován kravinami jako: zkouška světel, důkladná prohlídka lékárničky a povinné výbavy a potom následné obvinění z nepřiměřené rychlosti, kdy jsem nejel ani 40km/h? Když jsem se začal vyptávat na jméno nadřízeného a začal si opisovat číslo placky......to páni policisté změnili názor a nechali mě jet, že dnes to bude jen domluva, ale bacha příště.... Ne fakt, tohle co chystají je kravina. A co když budu mít zrcadlové folie? :D

[upravil dne 6/12/11 20:45 od hYena]

Odesláno

dzavel : vim,ze je to dovoleno jen na bocnich,je to tak ? Predni to je jasny a zadni se snad bere jako unikova cesta z vozu,ne ? Nebo mne opravte.

Odesláno

Zadní boční, tam můžeš mít klidně plech, to je jedno. A sklo kufru? To je snad taky jedno, ne? Když si vezmu třeba dodávku apod., taky tam člověk nevidí, jak který model...

Odesláno

hYena: začínám pochybovat o tvé soudnosti.

Stibto: Dovoleno to je na bočních a na zadním, ale jen folie které mají atest a tedy splňují propustnost.

Citace z článku: ... Podle těchto technických předpisů nesmí být celková propustnost světla čelního skla nižší než 75 % a celková propustnost světla předních bočních skel nižší než 70 %. Požadavky souvisí s bezpečností v silničním provozu.

Odesláno

No o tom, že by Rakušáci strhávali fólie silně pochybuju, mám za sebou pár vyzvedávání \"kamarádů\" v Rakousku protože to mám blízko. Písnička vždycky stejná - pokuta a zákaz jízdy, pokud brání provozu tak odtah a z odstavnýho tě pustí buď na podvalu a nebo když odstraníš problém ( nezapsaný kola, fólie, nehomologovanej vejfuk na moto... ). Takže až někdo z tunerů pojede do Rakous můžete se ozvat, mám v tom praxi :D:D:D

[upravil dne 6/12/11 20:56 od koblih69]

Odesláno

hYena: Hádat se s policajtem? Se nediv, že si tě pak vychutnají. Co po tobě mohou policajti chtít a kontrolovat na cestě bys měl vědět (konkrétně v tvém případě: světla pokud svítí, tak svítí a žádná kontrola atd.) Ani kapotu jim třeba nemusíš otevřít, pokud použiješ vhodná slova.

Odesláno

Jenže, pokud začnou zkoumat kompletní osvětlení, chtějí čučet pod kapotu, to není normální... A jestli mě začnou obviňovat rychlé jízdy, když neměli ani radar, tak kde jsme? Z 80ti % jsou policisté svině. Stačí když skoro každý den vidím nějaké auto PČR stát na přechodu, na místě pro invalidy, na místě kde je zákaz stání, na chodníku apod.... Jsou to hovada a je to jako s romy, proč? Každý rom je hozen do jednoho pytle, protože člověk ví, že drtivá většina to jsou svině, s prominutím, které kradou, nepracují a já nevím co ještě. A policista je stejně hozen do pytle, kdy jen sem tam nějaký má mozek a používá ho,...

Odesláno

Nějaké fotky mám ve foťáku, snad... Ale nikdy mě nenapadlo takhle na někoho házet špínu, já si to párkrát vyfotil jako takovou......zajímavou podívanou, kde by běžný občan byl řádně pokutován. Až budu u babi, kde foťák mám, kouknu se...

Odesláno

Jedna věc je homologovaná folie a druhá věc je propostnost světla u folie. Klidně můžete mít homologovaný folie s homologačním štítkem a budou úplně černý - neprůhledný. Mě když dávali folie na předešlý auto, tak nabízeli tmavý se všema homologacem, štítkama a kartičkou kterou by vyplnili tak jak to žádá zákon - se slovy: stejně na silnici nikdo nic nepozná a homologaci máte.

Takže teď to budou kontrolovat nějakym měřákem a o to tady jde. Jde zase vyloženě o podvodníky a lumpy, kteří si myslí že si na auto budou dávat co chtějí.

[upravil dne 7/12/11 07:03 od kirkiz]

Odesláno

alternativ: neodbornou montáž DRL? Tím myslíš, že si je na auto dám sám a mám za to dostat pokutu? Za špatnou funkci nebo nesprávné umístění to beru, ale to že není na montáž papír ...:bojim

Kirkiz: Tys to přesně vystihl - je to na ty, co mají štítek 70% a mají tam 20% apod. Protože bez měřáku ti nic říct nemohli. Já mám vpředu 70% folie a štítek na toto číslo. Při montáži mi říkal, že mi dopředu dá i 50% i se štítkem na padesát, že s tím problémy nebývají, ale tmavší nedá, že si to na triko nevezme - maximálně bez atestu a kartičky, že to prostě nedělal on. Tento přístup se mi líbil.

K příspěvkům od hyeny se vyjadřovat nebudu, dostal bych banán za neslušné chování ...

[upravil dne 7/12/11 08:12 od MilanF1]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...