Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
StibTo, 24 Leden 2016 - 10:38, napsal/a:StibTo, 24 Leden 2016 - 10:38, napsal/a:

To je humus, co ? Jak si to dovolují prodávat PHM za šestileté cenové minimum ? (ano, i 28,90 je prakticky šestileté minimum)

Vo co de jako??   :myslim Je to snad vlákno, kde se řeší ceny pohonných hmot, tak proč bych to nemohla napsat?

Mně je úplně u prdele, kolik to stojí, já tam netankuju, jen ukazuju na cenový rozdíly v jednotlivých krajích a různých pump.

Edit: a taky si nemyslím, že by zrovna Vysoký Mýto byla prdel světa, když je to na hlavním tahu, ale pro Pražáka jako ty asi jo...

Upraveno uživatelem Aluška
Odesláno

agresssor - no, a o tom, kolik lidi vydelavaj prumerne v Praze (a ze tady se nema smysl "vztekat" nad cenou benzinu 30/L) a kolik vydelavaj treba v Podebradech uz vubec nema cenu psat .. :) Ja se tady jen posledni dobou neprestavam divit proto, ze kdyz si vzpomenu, ze jsem v roce 2009 do prvniho auta (306) cepoval N95 za 28/L pak to dloouuuho bylo pres 30, dokonce i pres 35 ... a dneska jsme zase na 30, i pod ... Tak fakt nechapu, ze nekdo ma koule na to si ohledne takovych cen stezovat. Rekl bych, ze cepujeme aktualne ZATRACENE levne. Jo a cigara mi zdrazujou prubezne a ano, stejne porad kourim :P

Máte tam vyšší výdělky, tak to tam taky z vás musí dostat zpět do oběhu.

Odesláno

Já mám pár oblibených pump a teď jsme třeba v Morasicich, kouknu na pumpdroid a vím, že tady v Mýtě natankuji u EO za 24,5 oproti jc je to další koruna dolů a o té další slevě pomlčím.

Odesláno

2Milan: Mas pravdu vetsi vydelky, ale taky drazsi bydleni je jedno jestli hypo nebo podnajem, drazsi naftu. Jestli to melo byt poukazany na lepsi zivot v praze tak to bych rekl ze to tak neni

Odesláno

Vo co de jako??   :myslim Je to snad vlákno, kde se řeší ceny pohonných hmot, tak proč bych to nemohla napsat?

Mně je úplně u prdele, kolik to stojí, já tam netankuju, jen ukazuju na cenový rozdíly v jednotlivých krajích a různých pump.

Edit: a taky si nemyslím, že by zrovna Vysoký Mýto byla prdel světa, když je to na hlavním tahu, ale pro Pražáka jako ty asi jo...

Ono i Brno na hlavním tahu má pumpy kde natankuješ levně, ty drahý jsou vyjímky, např Benzina na Kaštanový před odbočkou na Hodonín, kousek dál na dalnici už má OMV cenu uplně jinde, a tech levných je mnohem víc, určitě třeba ONO

Odesláno

Osobně jak je teď už delší dobu i VERVA nafta hodně pod 30kč jsem spokojený a pokud to tak aspoň do jara vydrží budu spokojený.
Jinak i v Brně mimo ONO se dá natankovat vpohodě pod 23kč co jsem dneska koukal když jsem Brno projížděl. Ale prostě radši si natankuju kde to mám vyzkoušený než se snažit uspořit za každou cenu.

Odesláno

oddie: Globus nebo Makro podle okolnosti kde jsem zrovna byl jsem bral skoro pořád dokud neklesla cena jak je teď. Od tý doby jsem přešel na Benzinu a lepší jak ta jejich premiová nafta od Globusu nebo Makra. Až ceny přehoupnou zas 30kč tak Globus a Makro to jistí. 

Odesláno

Máte tam vyšší výdělky, tak to tam taky z vás musí dostat zpět do oběhu.

Tak v tom pripade tohle vlakno zhusta nema valneho smyslu, protoze by se to tu muselo rozdelit podle regionu a pak jeste idealne mesto/malomesto/vesnice ;)  Fakt logika houpaciho kone, tyjo.

Odesláno

Já jsem také nenapsal o Mýtu, že to je prdel světa, ale pokud budeš srovnávat cenu tam s cenou v Brně, je to asi jako kdybych já (dle Tebe "Pražák jako já") porovnával cenu benzínu tady v Praze s cenou třeba v Kolíně. Asi taky nebude úplně stejná, že ne ??..

Odesláno

Tak v tom pripade tohle vlakno zhusta nema valneho smyslu, protoze by se to tu muselo rozdelit podle regionu a pak jeste idealne mesto/malomesto/vesnice ;)  Fakt logika houpaciho kone, tyjo.

Koukám, že tady to někdo nepochopil. No jo no jak tam není smajlík.

Odesláno

To je fakt, pochopil jsem to jako že to bylo myšleno vážně. Takže se Ti tímto omlouvám..

Odesláno (upraveno)

2Milan: Mas pravdu vetsi vydelky, ale taky drazsi bydleni je jedno jestli hypo nebo podnajem, drazsi naftu. Jestli to melo byt poukazany na lepsi zivot v praze tak to bych rekl ze to tak neni

Viz odpověď tomu koni.

Nevím jestli se tam v té Praheee máte lépe, ale ja bych neměnil. Když tam kolikrát ráno jsem a vidim, jak se každý snaží dohrkat ve špičce ráno sám autem do práce a odpo domů,nesedne do mastný tyče, je to pod úroveň. Ne ne zlatý Rumcajs.

Ale je také fakt, že byly doby, že jsem na čerňáku u Agipu tankoval levněji než tady u nás, či někde po cestě.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Pro Prahu se uvádí podíl MHD v osobní dopravě někde okolo 67%, tedy asi dvě třetiny. Čili je samozřejmě možné, že zácpy obsahují nějaké množství duševních mrzáků, co se autem snaží jen ukazovat svůj domnělý "status" a jak je pro ně prý MHD "pod úroveň", leč zdaleka to nejsou "všichni", dokonce to zdaleka není ani "většina", ale výrazná menšina - když pominu, že jim to žerou zase tak akorát podobní duševní mrzáci, prostě svůj k svému. Většina lidí se tedy naopak chová spíš podle toho, co je pragmatičtější - tedy buď použijí MHD, nebo autem jezdí tak, aby v zácpách netvrdli, pokud vyloženě nemusí. Samozřejmě ten, kdo jezdí pracovně a nikoliv jen k dopravě pr*ele do kanclu a zase zpět, na výběr moc nemá, to je zase jiná kapitola. 

Každopádně kouzlo Prahy (a asi i obecně hlavních měst kdekoliv) je především v příležitostech. A je jen a pouze na každém, kdo jak si svou příležitost vybuduje, najde a využije. Těch příležitostí je tu opravdu mraky, jenže vyžadují na druhou stranu i osobní odpovědnost, za svoje rozhodování, za svoje jednání, za svůj výběr. A právě to je zcela zásadně tím největším problémem. Ono totiž kupodivu k životu v Praze vůbec není ani trochu nutné poskakovat v zácpách ve špičce. Je to jen a pouze o tom, co si kdo vybral a jak si to tu zařídil, a co vlastně preferuje.

Odesláno

No a kolik stojí teď palivo u nás na Globusu (otázka na oddieho, zajímá mě benzín)? Já většinou tankuju na Šafránce v Rudné, aktuálně 95ka za 27.60.

Odesláno

Když jsi vezmu, že je to neveřejná pumpa, tudíž nevydělávající, jen pro potřeby dopravce s cenou 22,50,- a porovnám to s cenami na veřejných pumpách, tak mi vychází safra pěkná marže na litru. Teda krom ONO. Ty se vždy k těmto cenám blíží a je jedno kde, vždy po celé republice mají cenu stejnou. :myslim Ale, když ty ostatní ceny na jiných pumpách lidi platí, tak se v daných regionech nic nezmění. A že by byla doprava od distributora tak nákladná? To asi ne. :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...