Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

No zbraň.....mít u sebe zbraň vidím jako velký průser...... proč bych si špinil ruce za které mi skoro nic nehrozí , když mám po ruce 9tku....... okamžitě nepřiměřená obrana.....to si raději nechám dát do držky....

Odesláno
.......... Ale pořád lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti....

Už moje babička říkala: \"Kdo se bojí, se*e v síni\" nebo \"nejhorší smrt je z vyděšení\". Současnou módu v nošení zbraní civilisty chápu jako pouhopouhé posilování sebevědomí, řeči o obraně jsou pro mne jen kecy, které mají zdůvodnit tuto potřebu pro okolí. Když máte takovej strach, že Vás někdo napadne - seďte doma a nebo aspoň nevyhledávejte rizikové situace. Já jsem za 43 let života zbraň nepotřeboval, věřím, že ani nikdy potřebovat nebudu a hele - normálně žiju.

Jo - a souhlasím s Přemou, mít u sebe zbraň je spíš přitěžující skutečnost

[upravil dne 13/11/2011 22:51 od Medvěd]

Odesláno

Medvěd: to, že jsi ji nikdy nepotřeboval přece neznamená, že jí nemůže potřebovat někdo jiný. Tohle je přece každého volba. Nerozhoduj za ostatní a oni nebudou rozhodovat za tebe. ;)

Odesláno

Kdyby si zbraň nemohl koupit kdekterý vohnout (ať už legálně či nelegálně), žilo by se nejen mně bezesporu klidněji. Ale zbrojní průmysl je mocný, točí se v něm velké prachy a tak je lidem nutnost zbraně zdůrazňována a samozřejmě i cesta ke zbrani je díky jejich masovému rozšíření bez zásadnější překážky. A jinak máš pravdu - platím si za to, abych mohl jít v klidu a pohodě tam, kam potřebuju, nemalé daně, určitě ale neočekávám, že bys na mou obranu někde použil svou zbraň (byť v případě, že by tomu tak náhodou bylo, Ti určitě nebudu bránit).

Odesláno

Medvěde, tady se dostáváme do situace, kdy jedna strana zbraně vlastní a druhá je chce zakázat...

Proč mi chceš zakázat zbraně, že bych jimi mohl někoho zabít? To je stejně jako mi vyříznout jazyk, protože s ním mohu někoho urazit.. (toto není z mojí hlavy, jen upraveno, aby to sedlo do kontextu)...

Zde je téma, které se jmenuje \"Jakou máte zbraň\" a ne \"Polemika na téma držení zbraní\"...

A mohu Tě ujistit, že získat dnes zbrojní průkaz a následně zbraň není jednoduché.... Stojí to docela dost času a taky peněz. A sítem zkoušek a testů neprojde každý \"vohnout\"... Letos jsem to viděl na vlastní oči...

Odesláno

Presne tak ... Toto neni tema, ci ano, alebo nie, a ako bolo napisane, to ze si ty zbran nepotreboval, predsa neznamena, ze ju nebude potrebovat niekto iny ... A rizikovym situacim se ne vzdy da zarucene vyhnut ...

Stací, ze bývaš v \"zlej\" štvrti mesta, a rizikova situacia moze byt kazdy den ako sa zotmie ...

Inak ostrou nemam, mám je plynovku, model presne nevim, viem ze je to CZ a neco :D Takova akurat do ruky ... Plynovku nenosim casto, do mesta, do baru nebo na diskoteku urcite ne ... Bravam ju skorej na chaty, a na ruzny akce, pri kterych jdu do neznameho prostredi ... Za bezni den ji nenosim ani v aute, a je pekne doma :)

Odesláno
A mohu Tě ujistit, že získat dnes zbrojní průkaz a následně zbraň není jednoduché.... Stojí to docela dost času a taky peněz. A sítem zkoušek a testů neprojde každý \"vohnout\"... Letos jsem to viděl na vlastní oči...
No tu by sa dalo tiež o tom polemizovať. Toto je postup pre normálne uvažujúcich ľudí a legálny a tak isto všetci dobre vieme, že existuje aj postup pre debilov a nelegálny ;)
Odesláno

revolver kora Brno, 38spec. 2,5 palce hlaveň, používana na střelnici, občas nošená do práce, ( hlídání les. strojů v noci, sám v lese) + brokovnice 12/12/76, střelnice, asfaltové terče,:super

Odesláno

CZ 75 Compakt - služební (mám v ní plochou pružinu (zelená švícar) a nosím svoje zásobníky 2 x 18 ran), zbraň mohu vřele doporučit, jako služební a na střílení i obranu je dokonalá - menší účinek ráže bych vůbec neřešil, střelivo je dostupné. Dál by se doma našla Beretta 70 ráže .22 (Mossad), CZ CZ 97 ráže .45 ACP s.n. A0022 (afrika), TT33 Tokarev ráže 7.62 (válečná výroba). Nosím .22, ne že bych věřil že s tím někoho sundám, ale na obranu mi to stačí (dokážu se o sebe postarat i bez zbraně, jsem drobnější, používám teleskop), nosím s náboj .22 remington s expanzní střelou a zesílenou náplní (nevím jak se jmenuje, na krabičce byla vosa), nejraději střílím z Tokareva armádním střelivem - to je výzva, zbytek jsou ultra spolehlivé prskavky :D Není na to moc času, ale občas si radost udělám, teď nějakého lepšího Makarova...

Odesláno

Momentálně s sebou nosím (a zcela bez skrupulí a viditelně) CZ 75 SP-01 Phantom a SA-58 V, ale doma \"zatím\" nemám nic. Jednak z toho důvodu, že nevlastním zbroják a také kvůli tomu, že vlastnictví jakékoliv zbraně je kategoricky omítáno mou drahou polovičkou:( Ale už pracuju na tom pořídit domů alespoň flobertku...

Odesláno
... že vlastnictví jakékoliv zbraně je kategoricky omítáno mou drahou polovičkou:(

Tak to máš kliku, že tě pouští do pouští. ;)

Odesláno

Dundee: ja myslel, ze vsichni prislusnici ozbrojenych slozek maji \"automaticky\" zbrojni pas..., zvlast kdyz prichazeji do styku se zbranemi kategorie A. Takze pro mne to zni jako dobry joke :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...