Charlie 1 Odesláno 6. listopad 2011 Odesláno 6. listopad 2011 Ahoj chceme koupit máti 106 s benzínovým motorem a chci se zeptat na co si dát při koupi pozor,kde nejvíc hnije a po čem jít a kam se kouknout?Jakou zvolit motorizaci a které se vyhnout?Trpí zadní náprava a jak poznám ,že je před smrtí?Chceme rok 2000 a mladší...Díky za rady 106 moc nerozumím mám 406;) Citovat
Ferry Odesláno 6. listopad 2011 Odesláno 6. listopad 2011 hnije to skoro vsude 106 neni nic moc extra pozinkovana, takze podbehy, zvlast vzadu, nosniky, podlaha kufru atd. Naprava trpi, pokud jsou kola do A, je total KO, pokud vrze pri proruzeni zadku, je tesne pred smrti motory jsou myslim bez problemu vsechny Citovat
Jimmy106 Odesláno 6. listopad 2011 Odesláno 6. listopad 2011 Hele z vlastni zkusenosti: kouknout do kufru treba aby na krajich nebylo videt zkrz na kola ( mel jsem 106ky dve a obe tam mely diry) a pak taky slusne hnijou predni nosniky, tam mam diry jak do p..... potom jak pise ferry kouknout na zadni napravu.. Citovat
MJSytic Odesláno 8. listopad 2011 Odesláno 8. listopad 2011 Já bych ještě doplnil, že na předku by nemělo nic bouchat (ramena, silentbloky na stabilizátoru) rachotit (homokinetický kloub poloosy) a hučet (ložiska). Jinak máme v rodině tu slabší 1.0 a i 1.1 a ta 1.1 je proti 1.0 raketa. Těch 11kW rozdíl je opravdu znát Spolehlivost motoru - u obou bez závad (klep klep ) Citovat
Charlie 1 Odesláno 8. listopad 2011 Autor Odesláno 8. listopad 2011 díky za rady,ale všechny 106 byli shnilý,tak se koupil Ford Ka,1998,1299 obsah 44kW,2pytle,okna v elektrice,klima,centrál,stav slušnej,cena 20000Kč bez eko daně a s novou technickou u který budem,aby to neošulili!Díky za rady! Citovat
MJSytic Odesláno 8. listopad 2011 Odesláno 8. listopad 2011 Tak hlavně, že je mladší než 2000 :aut:D Ne teď vážně, Káčko se né zrovna všem líbí a řekl bych, že je i menší než 106, ale každopádně přeju, ať dobře a dlouho slouží a nejsou s ním žádný komplikace Citovat
Charlie 1 Odesláno 8. listopad 2011 Autor Odesláno 8. listopad 2011 jo 2000 jsou,ale aby to bylo ve slušným stavu tak 30000Kč a výš a to do toho dávat nechtěla!Mě se zdá vepředu větší než 106!bude to na 3km do práce a zpět...a má to rozvod řetěz tak se nemusí hned dělat rozvody...a docela to i jede.... Citovat
T-oma-S Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Zdravim \"pezotaky\", uz delsi dobu prolejzam forum, ale az ted jsem se registroval. Chtel bych koupit auto, predevsim na dojizdeni do prace, skoly. Vaham ale, jestli 106 nebo Favorit. Cenove by to bylo asi tak nastejno (cena tam max do 15 tis, i s EKO, ale radeji od nekoho, kdo nepozaduje prepis,...), ale u toho Facka mam strach z koroze, i kdyz co jsem tady procital, tak ty 106ky taky reznou, ale na prvni pohled to neni alespon videt. Naopak u Peugeota se docela bojim tech uzkych kol. Jasny, je to auto do mesta, ale ja bych ho vyuzival na delsi cesty (cca 60km) a nevim, jaky moc se meni jizdni vlastnosti, treba v porovnani s tim Favoritem, kdyz v aute je jen ridic, nebo treba 3 lidi ?? Nepotrebuju nikde \"zavodit\", ale zase aby se s tim dalo normalne jezdit tech 90 po okreskach. Potom jeste spotreba. Motor 1.0 radeji nechci, to by treba pro 3 lidi uz asi nebylo uplne ok. Casto tady chvalite 1.1, ze to celkem jede, a je dobra spotreba. Ale ktera verze ma tu doboru spotrebu ?? Videl jsem vetsinou 1.0 nebo 1.0i, tak predpokladam, zo to \"icko\" zere min. Takze nejmensi spotreba je u 1.1i ??V inzeratach kazdy pise, super spotreba 5 l, a pritom tam maji treba i obsah 1.4. Libil by se mi treba Sport, ale je mi jasny, ze za ty penize budu rad, kdyz sezenu tu starsi generaci (pred facelift) v nejaky vybave, ktera neni az tak podstatna (kdyby byl alespon otackomer, to by bylo super) v trochu rozumnym stavu. Díky za reakce Citovat
FiFa_cze Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Nejlepší je vícebodovy vstřikování...já mám typ motoru HFX (TU1JP) a každý všední den jezdím v 5ti lidech do školy (20km tam a 20km zpět) Nikdo si zatím nestěžoval na málo místa. Dokonce říkali, že vzadu je víc místa než v 5ti dveřové Fiestě Jinak já mám v létě spotřebu 5 litrů kombinovaně v létě když fakt jedu na spotřebu..Jinak mimo město pod 5 litrů a město tak 5,5 Za mě určitě 106ku a fazola nechat někde dál hnít Citovat
kujon106 Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 V bodech: - porovnávat favorita a 106 je jako srovnávat pramici s jachtou :-) - u fáčka se snad nedá o jízdních vlastnostech ani hovořit, to auto není na převoz z bodu A do B špatné, ale koncepčně je o několik let za 106 - spotřeba 1.1 - 5 až 9, ale nohy - úzká kola no problem na běžný ježdění, v zimě výhoda - za 15 to nebude žádnej zázrak, ale sehnat se dá Citovat
T-oma-S Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Takže ta spotřeba bude třeba 6l (když nepojedu ecorally) u jakékoliv verze 1.1 ?? Ty verze s vicebodovym vstrikem se delali ale pozdeji ne, takze az od faceliftu ?? kujon106: Samozřejmě, jsem na Peugeot forum, takze jsem to cekal, ze budete chvalit Peugeota, ale zase to tak neprehanej. Kdyz v tom Peugeotu pojedou 3 lidi, tak preci na tech koleckach to nemuze byt zadna \"jachta\". Facko jsem myslel az to novejsi, rok 92, 93 a to zase snad tak tragicky neni. I kdyz samozrejme, jak rikas, koncepcne je o nekolik let starsi. U 1.1 ten rozdil urcite nebude tak propastnej, jako treba u S16. Jinak, neocekavam, ze bych sehnal nejaky \"top stav\", fakt neco do max. 15 tis, na bazos.cz jsou obcas i alespon na pohled pekny za 10, 12 tis. A jeste, kdyz by ta 106 mela metalizu, bude tam teoreticky vic vrstev laku nez u normal barvy, takze bude nebude tak reznout ?? Nebo je to uplne nesmyslna uvaha ?? Diky Citovat
gronholmm Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 Vydrž do zítra. Napíšu ti něco k Favoritu Citovat
PAJA106 Odesláno 9. únor 2012 Odesláno 9. únor 2012 MPI(vícebod) byl u 1,4 od faceliftu a 1.1 ho měla od 1999/2000-do konce výroby. Mám 1.0 SPI 37kW, na přesunování to není špatné(jen tak pro představu, odvezla 2 lidi na rok do francie, dovolena v chorvastku, 3 lidi + kola na střeše...), ale MPI a koncepce motorů od 1,1 výše to pousouvá úplně jinám. Ta 1,0 se musí občas točit, protože nemá moc krouťák. Nicméně na spotřebu se s ní taky dá, rekord mám 4,7l/100km, na dálnici se dá jezdit do 5litrů (rychlost +-100). Dlouhodobý průměr mám 6,2l/100km. Pokud bydlíš v Králíkách co jsou na rozhraní Čechy/Morava a chtěl bys 106, tak bych doporučil vyšší objem jak 1.0. Tam bys to auto točil a spotřeba by nebyla dle představ o 1.0;) Citovat
Ducatista Odesláno 10. únor 2012 Odesláno 10. únor 2012 106 mám ropáka, takže co se motoru týče nebudu komentovat, ale zarazilo mě jak tu píšete o tom, jak 106 rezaví. Na mojí 106 není po rzi ani památka, před 2 roky jsem nechal preventivně vystříkat dutiny a chtěl jsem i nástřik spodku a servisák mi řekl, že spodek nastříkal jen vzadu a to hlavně kvůli tažnýmu, jinak že auto 100% stav. Je pravdou že se o něho starám a jsem celkově druhej majitel, mám ho cca 9 let, ale korozi bych těžko zabránil pokud by chtěla začít. Třeba taková 406 kterou jsem koupil v říjnu na pár místech kvete mnohem víc. Citovat
kujon106 Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Nejmladší favorit = nejstarší felicie = žádná výhra. Aby to nevyznělo špatně, tak já měl favorita od svejch 18 do cca 23-24 let a mam na něj jen dobrý vzpomínky, žádná velká krizovka se nekonala. Ale jak sem psal, to auto je koncepčně opravdu zastaralý, zpracování prachbídný, spotřeba žádnej zázrak na takový prdítko a sériový jízdní vlastnosti nula. Nicméně, kup co uznáš za vhodné, jsou to tvoje peníze :-) Citovat
go.play Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Ducatista: koukám na tvojí sbírku co máš v popisu a ta 996 hmmmm fajnšmekr Citovat
Ducatista Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 go.play: dik taky jsem do ní nasypal strašný prachy... jiný brzdy, kotouče, velkej airbox EVR + chip EVR,...... - a když jsem s ní byl na brzdě, tak nám všem spadla brada Ale sám tomu nevěřím, tolik koní to mít nemůže, vzhledem k tomu, že superbikový tovární speciály 996 RS měly okolo 165-170 PS a životnost motoru byla 500 km, pak motory tovární týmy prodávaly netovárním a Jirka Mrkývka mi říkal, že max v 1500 km se motor doslova rozsypal a generálka byla dražší než koupit jinej motor Citovat
Dj. JEFF Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Co se týče toho rezu - schánim taktéž 106, ale v naftě - vyděl jsem do současné doby cca. 8 kousků(v naftě jich moc není) a to jsem sjezdil skoro celou republiku(díky jejich majitelům a zaručeným informacím) Co se týče rezu tak jsou místa kde to je chycené u všech stejmě - podběh pod baterkou a okolí a pak dle údržby majitelů prahy, spodní nosníky, občas lemy. Co mězarazilo, byla loupající se barva z blatníků a praků - zase tam byl vidět pozink. A tady kousky na kterých jsem se byl podívat: http://www.annonce.cz/detail/peugeot-106-1-5d-hatchback-17235751-wsj7qf.html ta byla nejrezatější - dveře za spolujezdcem(spodek), zadní podlaha u kola, díra v podběhu za světlem v předu, a motor jako kdyby do něj někdo vysypal hromadu soli. http://www.annonce.cz/detail/peugeot-106-1-5-d-sedan-17672063-wy7rkj.html díra jako pěst v nosníku(tam co jsou ty tři plastové zátky - tak je jedna velká), hučící ložisko, a nevkusné úpravy vnitřku http://www.eautobazar.com/detail_inzerat.php?id=REKI%2FA3_12%2F13.1.2012&zBazaru= tak trošku vrak - ale dobře vybavený, v současné době nepojízdný, fotku jsem od majitele bazaru tři dni nedostal a ochota personálu - na http://www.eautobazar.com/detail_inzerat.php?id=AUTOPARTNER1%2FAV35_11%2F8.12.2011&zBazaru= taky nic moc - lehce tuknut spodek podlahy - nic hrozného, celkově auto pošefcované. pak jedna v Tachově - mechanicky v pohodě, ale omlácená ze všech stran, zvlněná podlaha a tuna kytu. Bruntál - asi nejlepší ale náprava po repasu- stará dva roky z jiného(bouraného) takže kolo mělo vůli cca. 0,5 cm. Zájímlo by mně jestli byla antikorozní ochrana lepší u modelů po roce 1999. Co jsem viděl tak byly 1997 +- rok a koroze na všech. Citovat
Ducatista Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Dj. JEFF: čoveče to mě fakt překvapuje, to mám snad nějaký výjimečný kus nebo co. Je fakt, že když jsem 106 před cca 9 lety kupoval, tak jsem koupil taky snad až 8ej kus, protože všechny jiný byly vraky a rezavěly, ale to proto, že bylo poznat, že jsou po havárce. Můj je nikdy nebouranej, komplet vše origo stav, opravdu bez koroze - asi taky proto, že ho garážuju. Proto vždycky 106 vychvaluju až do nebe, jak to nerezaví - tak jak podle tvých zkušeností vidím, pěkně kecám. Ale určitě se ti časem podaří natrefit na pěknej kousek. PS: mám rok 98 [upravil dne 11/2/12 14:00 od Ducatista] [upravil dne 11/2/12 14:00 od Ducatista] Citovat
T-oma-S Odesláno 11. únor 2012 Odesláno 11. únor 2012 Díky všem za reakce. K tý korozi, už delší dobu koukám tady na forum a pročetl jsem pár témat, kde se to řešilo, proto jsem psal, že 106 rezne. Ono taky už to jsou třeba 15, 20 let starý auta, nic není věčný. Samozřejmě, v inzerátech každý píše \"POZINK KASTLE !!! - absolutně bez koroze\" Na žádný auto z inzerátu jsem se naživo kouknout ani nebyl, ale když to tak čtu, tak to bude docela boj. Pár týdnů sleduju bazos.cz + annonce.cz, ale hlavně abych měl trošku odhad o cenách atd. Já chci něco hodně levnýho, takže zase až takovej výběr nemám. Určitě pro mě nemá cenu řešit výbavu nebo barvu, to bych vybíral věčně. Když už něco řešit, tak ten motor. 1.0 je teda málo (ano, bydlím v těch Králíkách u PL hranic), takže hledat 1.1, ta 1.4 už se mi zdá zase zbytečná, navíc by tam byla možná i vyšší pojistka. Nafta nepřipadá v úvahu, ty jsou mnohem dražší a na těch pár km co bych najel, se to nevyplatí. A ten Favorit, hlavně je o něco větší než 106ka a taky co jsem koukal, tak třeba na autokelly jsou díly na fáčko občas i za téměř poloviční cenu oproti 106, tak proto jsem o tom mluvil. Ale budu hledat teda 106ku, asi jsem už \"nakaženej\" tímto forem. Když nějaká 106 dopadne, tak pak ukážu foto. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.