Sawoy Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 Řekne mi pls někdo co je taková ta černá \"hadička - trubička\" nasazená zboku u horního okraje do baterie a vedoucí kamsi do hloubi kastlíku směrem k pojistkám? Citovat
Bigbadjohn Odesláno 15. listopad 2013 Odesláno 15. listopad 2013 Ta hadička odvádí výpary z akumulátoru (které vznikají při nabíjení) mimo kabinu. Citovat
Milan+ Odesláno 17. listopad 2013 Odesláno 17. listopad 2013 Já jezím ještě s původní Fiamm co je v autě z výroby,takže 10/2004,ale letos to bude asi jeji poslední,uvidíme až přijdou mrazy. Stále jedeme. Je fakt ,že jsem loni koupil nabíječku Cetek a použil jeji rekondiční program. Tak o té Exide žadná,hodně slušný baterie a slušná cena,myslím,že ani v kellyně se na takovou cenu nedostaneme. [upravil dne 4/12/12 18:51 od Milan+] Tak ještě jedeme na původní,ale příští týden ma kolega cestu do Prahy,tak nechám koupit tu Exide,tahle Fiammka co tam mám s autem,tak mi začala vyhazovat blikace, dle dotazu na prodejně ma prý i více startovaciho proudu než silverka od Varty po zmereni,tak půjdu do ní. Citovat
Milan+ Odesláno 2. prosinec 2013 Odesláno 2. prosinec 2013 Je doma a tenhle týden ji tam asi šoupnu. Citovat
adraj Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 mě udivuje,jak píšete,že máte původní baterku a nebo jak dlouho vám vydrží. Jakmile se trošku ochladí,tak baterka je kaput. Díky tomu,že sem letos koupil ještě jednu,tak jen přehodím za nabitou a jede se dál. Přes léto s tím žádný problém nebyl. Na 806 ji měním taky jak se ochladí,ale s ní se tolik nejezdí. Má vliv,že není každý den v provozu,ale tak jednou týdně cca40 km po Praze a jednou za 14 dní cesta na chalupu 70km tam a zpět? Jo ještě mohla by mít taky vliv kamera na sledování provozu,která je přidělaná na stálo? Je k ní přiveden kabel na napájení,takže se nemusí nabíjet zvlášť. Jak sem psal,na 806 to měnit musím taky,ale tam je to hned. Chtěl sem se ještě zeptat. Kdo už vyndaval baterku z 807 atd. atd. ,měli jste s ní taky takový problém ji dostat ven? Mě se tam vždy nějak sekne,nebo je malej prostor a moře kabelů. Já nevim,ale připadá mi to jako vyndavat ježka z klece:D Citovat
Milan+ Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Baterku jak jednou zprovozníš,tak je pro ni jednoznačně lepší,když je stále v provozu. Já tu svoji původní projel rekondičním progranem na nabíječce Ctek co mám,udělal jsem to hned jak jsem ji koupil/nabíječku/ a musím říct,že ji to pomohlo,asi bych s ni tuhle zimu taky dal,ale nechci někde zůstat viset. Tyhle Exide co jsem ted koupil tam u vás v Prahé maj za supr peníz. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Akumulátor mi jde ven i tam tak nějak akorát, kabely mi nepřekážej, ale ten koberec co jde přes roh toho kastlíku trochu vadí. Autem jezdíme denně a akumulátor co jsem kupoval loni je OK, ten původní už loni v zimě špatně startoval. Citovat
Milan+ Odesláno 3. prosinec 2013 Odesláno 3. prosinec 2013 Co jsi z toho vyndal za značku aku? Citovat
adraj Odesláno 4. prosinec 2013 Odesláno 4. prosinec 2013 dneska přijdu k autu a baterka opět vybitá. Tak rychlá výměna a jelo se. Už mi to pomalu jde jako u formule v depu:D. Stálo víc jak týden v garáži (nevytápěná). Vše naběhlo a svítilo jak má,takže sem to ani nečekal. Asi s tím budu muset zajet někam,aby proměřili co se dá Jo a měnil sem ji cca před 14 dni a to mrazy ještě nebyly. Je teda pravda,že tu baterku co jsem tam dával jakoby nabitou,sem nabíjel asi tak na jaře:myslim,ale to si nejsem jistý. Asi ji dobiju ručně :bacha:D:D Jen dotázek, je jedno jakou nabíječku mám? Kupoval sem nějakou v Tescu,ale to už je déle. Paramety teď přesně nevím,bych musel do garáže a to se mi teď nechce:D. Zítra se podívám,teď půjdu zaujmout pozici ležícího střelce,před prací [upravil dne 4/12/13 13:07 od adraj] Citovat
Leo Odesláno 6. prosinec 2013 Odesláno 6. prosinec 2013 Tak zkus u toho auta co s ním nejezdíš po zaparkování baterku odpojit a jak s ním budeš chtít jet zase připojit. Není to moc práce a uvidíš jestli se chování baterky zlepší. Taky by neměl být problém změřit, jaký má auto odběr pokud je vše vypnuté. Nenecháváš otevřené zadní dveře? Citovat
Milan+ Odesláno 16. prosinec 2013 Odesláno 16. prosinec 2013 A přes takovýto konektor se signalizací připojuji nabíječku Ctek Citovat
ferinko2 Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 A přes takovýto konektor se signalizací připojuji nabíječku Ctek Mne tá zázračná nabíjačka s konektorom došla včera - 70€ bez DPH:roker Citovat
Milan+ Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 Jaký jsi koupil typ,máš to za dost eček,já mám tuto http://www.battery-import.cz/nabijecky-ctek-12v/nabijecka-ctek-mxs-5-0-new-12v-0-8a-5a-s-teplotnim-cidlem ale sehnal jsem ji o dost levnějc,tedy manželka,protože do toho shopu dodávají zboží. Citovat
ferinko2 Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 To isté + konektor so signalizaciou za 14€.Spolu 60+14=74€. http://www.ctek.sk/nabijace-12-v/nabijacka-mxs-5-0-new.php [upravil dne 20/12/13 14:30 od ferinko2] [upravil dne 20/12/13 14:32 od ferinko2] Citovat
JirkaMTPO Odesláno 20. prosinec 2013 Odesláno 20. prosinec 2013 Ahoj. Já ji kupoval před cca. 14 dny zde http://www.rommar.cz/ctek-multi-xs-50-nabijecka-autobaterie-12v-5a-12-110ah-160-ah-new-model-zaruka-5-let/d-85143/ [upravil dne 20/12/13 16:22 od JirkaMTPO] Citovat
PeterNR Odesláno 21. prosinec 2013 Odesláno 21. prosinec 2013 A je tam,kde má být. Dik za tip, šupol som tam dnes tú istú, vyšla 90 Eur čo sa mi zdá že je celkom dobrá cena Bol som sa informačne pozrieť aj v Peugeot servise, tam stojí origo 75 Ah / 800 A 125 Eur... Citovat
Haryk Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 http://www.auto-way.cz/13245-nabijecky-akumulatoru/4054-udrzovac-napeti-12v mám něco podobného, děláno doma, tráfko 230/24V dioda KY 710, přijedu šoupnu do zásuvky pod sedlem a pohoda, v létě nepoužívám tráfko je podobné tomuto http://www.pselectronic.cz/k7005-0422-tr-15-24v-pz.html Citovat
Milan+ Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 No to máš ale jen udržovač,to se kdysi prodávalo jmenovalo se to Kondic ,stálo to mám takové tušení do 200kč,připojovalo se to do zapalovače,ještě bych to v garáži našel. Citovat
Haryk Odesláno 22. prosinec 2013 Odesláno 22. prosinec 2013 jo udržovač, ale stačí že nemusím baterku nabíjet Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.