Gargamell Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Ahoj. Tak asi pomalu nastává doba, kdy je na čase poslat člena rodiny po 7 letech zase o dům dále. Je mi to moc líto, ale stává se žroutem peněz a už se mi nechce čekat na další výdaje. Najít ale něco, co by se 406ce podobalo... V době cca rok až dva mě čeká investice do bydlení. Proto tedy budu muset klesnout o třídu níže a lovit něco menšího. Čistě z rozumu se mi zdá přijatelná ojetina Ford Focus. Hezké to není ale co už. Hledám něco co bude mít najeto pokud možno max 70 - 80tis. Za cenu kolem 200 tisíc. Velké dilema je ale vznětový motor. Vlastnostmi se mi líbí ta 1,6ka 80kw. Ale moc chváli na ní není. Filtr pevných částic, nešťastná konstrukce,... 66kw ale se mi nechce. Nepotřebuji závodit ale trochu dynamiky vyžaduji. Nějak se začínám smiřovat s tím, že takové všestrané autíčko jako je 406ka mít nebudu. Nízká spotřeba, relativně spolehlivý vůz, pohodlný, dynamický, prostorný... no však víte. Je to mi z toho smutno. Od peugeota je tam asi 308ka, ale ta je nějak mimo rozpočet. Ke značkám Kia či Hiundai nějak nemám důvěru - i když vím, že je to spíše o psychice a že to jsou také třeba dobré vozy. Citovat
koblih69 Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Zajímavá volba, jedna z těch o které jsem nikdy neuvažoval a patrně uvažovat nebudu. Citovat
Charlie 1 Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 To je dobrý,tady Tě 406 stojí peníze,a myslíš,že když koupíš Fokuse tak ten bude bez investic?Ale na jak dlouho....,ale zas tolik neklesneš,já když stavěl barák a než jsme se dostali ze sraček tak jezdil 8 let se Škodovkou 120 a rád na to vzpomínám.... Citovat
Pe.Tr Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 207 neee? http://www.domansky.cz/ojete-a-predvadeci-vozy/peugeot-207-sW-1-6-hdi-zaruka-kombi Citovat
oddie Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Čistě z rozumu si radši nech tu 406. Protože ten Focus bude o hodně dražší a jeho opravy taky. Na to můžeš vzít jed. I kdybys na tomhle musel udělat komplet podvozek s tlumiči, repasi turba, spojku i se setrvákem, řemenici, volnoběžku, čerpadlo v nádrži a DRV, furt to bude stát zlomek toho, co si budeš muset připlatit za to novější, kde to navíc časem hrozí taky. Citovat
Gargamell Odesláno 24. říjen 2011 Autor Odesláno 24. říjen 2011 207 neee? http://www.domansky.cz/ojete-a-predvadeci-vozy/peugeot-207-sW-1-6-hdi-zaruka-kombi Toto jsem nabulíkoval ségře a už se vozí. Má tedy 1,4ku Vti Nevim zda to není na mě moc malé. Není to náhodou ten samý motor co v tom focusu? Citovat
ZoSo Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Musím potvrdit slova oddie s cenou oprav u Forda...sestra je vysoký fleetmanager u Ford motors tak mam ceny oprav z první ruky... Citovat
kujon106 Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Podle mého je také prodej 406 nesmysl. Každý starý auto žere peníze, ale přejít na starýho focusa, to bych já osobně určitě nedělal Citovat
Gargamell Odesláno 24. říjen 2011 Autor Odesláno 24. říjen 2011 Čistě z rozumu si radši nech tu 406. Protože ten Focus bude o hodně dražší a jeho opravy taky. Na to můžeš vzít jed. I kdybys na tomhle musel udělat komplet podvozek s tlumiči, repasi turba, spojku i se setrvákem, řemenici, volnoběžku, čerpadlo v nádrži a DRV, furt to bude stát zlomek toho, co si budeš muset připlatit za to novější, kde to navíc časem hrozí taky. To právě nevim no. Pokud koupím něco co bude mít najeto řekněme 70 tisíc, tak by to snad mělo být chvilku v pohodě. U té 406ky do toho dám další desetitisíce a stále se budu bát ject na dlouhou cestu s tím, co mi odejde. Vím, že jistotu nemám nikdy ale přecijen už je to dědeček co má najeto 230tis. Citovat
Gargamell Odesláno 24. říjen 2011 Autor Odesláno 24. říjen 2011 Podle mého je také prodej 406 nesmysl. Každý starý auto žere peníze, ale přejít na starýho focusa, to bych já osobně určitě nedělal Nevím, zdá se mi, že bych měl klidnější spaní u focuse z roku 2009. Citovat
MilanF1 Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Ten motor v 207 je stejný i v tom Focusu, ale i v dalších modelech, u pugu 307, 308, 407 ... Zda je to malé, to ti posoudit nemohu, ale Pe.Tr říkal, že naopak, cítí se tam pohodlně, a to mýval 406. Citovat
ZoSo Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 . Vím, že jistotu nemám nikdy ale přecijen už je to dědeček co má najeto 230tis. kdyby tě tak slyšela naše 405 se 700 000najetejch km.... Citovat
oddie Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Hele, co chceš za toho dědečka, co má najeto těch strašných 230tis? To už skoro nemá žádnou cenu, viď? Tak já si jej vezmu za cenu šrotu a klidně na něm natočím ještě půl miliónu Citovat
koblih69 Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Ten motor v 207 je stejný i v tom Focusu, ale i v dalších modelech, u pugu 307, 308, 407 ... Zda je to malé, to ti posoudit nemohu, ale Pe.Tr říkal, že naopak, cítí se tam pohodlně, a to mýval 406. Předseda není žádnej Mýval Citovat
Kurt Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Tak vem toho Fíkuse z Rakaru, Oldovi přenech tu šíleně jetou 406ku a máš vyřešeno, ne? Citovat
MilanF1 Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 :mad: To jsem si zadělal na pěkný problém u Pe.Tra Já u toho PC už usínám ... raději si půjdu už lehnout, bude to lepší. Citovat
Gargamell Odesláno 24. říjen 2011 Autor Odesláno 24. říjen 2011 . Vím, že jistotu nemám nikdy ale přecijen už je to dědeček co má najeto 230tis. kdyby tě tak slyšela naše 405 se 700 000najetejch km.... Jsem přesně věděl, že se někdo ozve. Vím, že 230 tis není až tak moc. Ale chci se na auto spolehnout a s tímto nepojedu například do Frankfurtu na autosalon protože se bojím, co přijde, nebo spíš odejde . Říkáte, že Ford drahej. Ale tady to jsou také desetitisíce. DRV tuším 6 tisíc, ted jsem kupoval nový výfuk komplet 15 tisíc, atd atd... Spojku se setrvákej jsem měnil ve 120 tisících, tak čekám taky, že přijde druhé kolo. Když bych jezdil do práce 10km, tak to čert vem. Ale jezdím na slovensko, rád bych do neměcka a třeba i dále. Citovat
Gargamell Odesláno 24. říjen 2011 Autor Odesláno 24. říjen 2011 Hele, co chceš za toho dědečka, co má najeto těch strašných 230tis? To už skoro nemá žádnou cenu, viď? Tak já si jej vezmu za cenu šrotu a klidně na něm natočím ještě půl miliónu Ještě vydrž. Zatím jsem si říkal, že počkám do jara. Buď mi tu přemluvíte nebo půjde z domu Ale jak říkám, mám jí rád a velmi mi těší také Peugeot Club, kde jsem vždy nalezl dobré rady. Citovat
ZoSo Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 k tomu Focusu - měl sem možnost řídit úplně prvního Focuse poslední generace který byl do čech přivezen na promo akce pro novináře - byl i na primě - rudej kombi, 180 koní, powershift, plná plba...dobrý auto..ale za mou 406 ani emailem:bojim Citovat
oddie Odesláno 24. říjen 2011 Odesláno 24. říjen 2011 Frankfurt je za rohem, co proboha řešíš??? Jezdil jsem mnohem dále s mnohem víc jetými auty. Navíc ten Ford spolehlivější nebude, kór když jej koupíš coby ojetinu, pokud to nebude auto, které máš pod dohledem od nového. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.