Lukáš406 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Ahoj všem. Objednal jsem jsi zboží z USA. Dnes mi přišlo doporučeně obálka, kde jsou tůtné dokumenty jako ŽÁDOST O ELEKTRONICKÉ ZASÍLÁNÍ (OZNÁMENÍ O PŘÍCHODU ZÁSILEK Z CIZINY), SCAN BALÍČKU, PLNÁ MOC. Navíc je na scanu ze zásilky 11,39 dolarů, přitom cena byla 53 dolaru i s poštovným. Navíc jako druh zboží je napsaná manikůra ale objednával jsem šipky. Prosím o radu, jak dále postupovat, vůbec jsi stím nevím rady. Díky. [upravil dne 27/9/11 14:01 od Lukáš406] Citovat
John_Ice Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 nepřevzít....a nebo převzít a potom to reklamuj,ale to půjde těžko... Citovat
Lukáš406 Odesláno 27. září 2011 Autor Odesláno 27. září 2011 Myslíš že se teda jedná o podvod? Jako já vůbec momentálně nevím jak to řešit. Citovat
koblih69 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 No cenu bych vůbec neřešil - co deklaroval prodejce bývá dost daleko od reality... jak to bylo placeno? Citovat
Dohny Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Nechci tu dělat reklamu, ale příště kupuj přes dovozusa.cz. Vozim přes ně plexiskla na motorky z USA a jsem spokojen Citovat
oddie Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Je hovadina platit nějakému zprostředkovateli za něco, co si můžu koupit sám přímo. Jinak pošta chce doložit cenu pro celní řízení. Buď jí dáš plnou moc a zašleš něco dokladující tu cenu, nebo je pošleš do pr... a na celnici si to půjdeš vyřídit sám. Citovat
Lukáš406 Odesláno 27. září 2011 Autor Odesláno 27. září 2011 No zrovna jsem zjistil že nesouhlasí číslo odeslané zásilky s došlou zásilkou. Citovat
jofo Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 A inac nerozumiem co ti teda prislo? Tie sipky alebo ta manikura? Ak tovar je ten co si objednaval a na papieroch je nieco ine tak to neries. Kolko krat sa na fakturu a druh tovaru pise nieco ine ako je v skutocnosti. To len na zmatenie colnikov. Citovat
wooody Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 jemu ješetě nepřišlo nic krom papírů který jsou k jiný objednávce Citovat
Dohny Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Je hovadina platit nějakému zprostředkovateli za něco, co si můžu koupit sám přímo. Jinak pošta chce doložit cenu pro celní řízení. Buď jí dáš plnou moc a zašleš něco dokladující tu cenu, nebo je pošleš do pr... a na celnici si to půjdeš vyřídit sám. Pokud si chceš proclení a další prkotiny vyřizovat sám, tak budiš. Ale dobrej dovozce ti dá lepší cenu za dovoz než z shopu v USA. Ten dovozce co jsem tu napsal si účtuje 250kč za přeposálí plus poštovný. Světlo na R6 v hodnotě 7308kč jsem takhle koupil. 974Kč za poštu a 400kč provize. Tahle cena je myslim krásná. Zvlášť když to světlo koupíš v evropě nový minimálně za 14000kč Citovat
koblih69 Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Nakupuju soukromě i firemně v zahraničí často ( za poslední týden min 1-2 soukromé objednávky denně ) a nakupovat přes zprostředkovatele by mě nenapadlo. Samozřejmě nepochybuju, že to pro někoho může mít své kouzlo já bych do toho nešel z mnoha důvodů. Osobně bych napsal prodejci, že hodnota je taková, popis obsahu makový a co ti k tomu řekne. Podle výsledku bych se rozhodl co dál. Citovat
punkac Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Je hovadina platit nějakému zprostředkovateli za něco, co si můžu koupit sám přímo. Jinak pošta chce doložit cenu pro celní řízení. Buď jí dáš plnou moc a zašleš něco dokladující tu cenu, nebo je pošleš do pr... a na celnici si to půjdeš vyřídit sám. Pokud si chceš proclení a další prkotiny vyřizovat sám, tak budiš. Ale dobrej dovozce ti dá lepší cenu za dovoz než z shopu v USA. Ten dovozce co jsem tu napsal si účtuje 250kč za přeposálí plus poštovný. Světlo na R6 v hodnotě 7308kč jsem takhle koupil. 974Kč za poštu a 400kč provize. Tahle cena je myslim krásná. Zvlášť když to světlo koupíš v evropě nový minimálně za 14000kč takže jsi zaplatil cca 57$ za poštu, což za balíček velikosti světla je suma ničím neobvyká + dalších cca 23,5$ za provizi? No nic, byla to tvá volba Já nejsem tak bohatej abych si kupoval za peníze zbytečnosti a někomu usnadňoval byznys. Stejně jako na aukru je tuna takyprodejců prodávajících z dealextreme předražený věci, který ani nemají skladem. Je to stejná sorta, která jen vydělává na neznalosti Čechů, který neuměj anglicky, což je ale jen a jen jejich problém Citovat
John_Ice Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Myslíš že se teda jedná o podvod? Jako já vůbec momentálně nevím jak to řešit. nevím jestli podvod,ale mohli ti opravdu poslat manikuru,prostě se spletli.Jelikož jsem si to neobjednal,tak bych si to nepřevzal Citovat
oddie Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 Ten druh zboží tam u pošty píše mizerně placenej brigádník, co to má totálně na salámu a ničemu nerozumí, tohle fakt řešit nemusíte. Citovat
Ferry Odesláno 27. září 2011 Odesláno 27. září 2011 a jelikoz si zahranicni zasilky Ceska posta vtipne precislovava sama na svuj system, cimz puvodni cislo zasilky ztraci zcela vyznam a neda se v Cechach po prevzeti Ceskou postou asi ani dohledat, tak bych neresil ani to. Jak psal Oddie, deklaraci obsahu baliku a jeho cenu si kolikrat odesilatel totalne cuca z prstu, papir snese vsechno. V Praze na Ruzyni to celnici projedou scanerem, kdyz se jim to nezda, hodi to do celniho skladu, poslou vyrozumneni o zahajeni rizeni o DPH a pripadne clu a hotovo, nezbyva nez dat tu plnou moc poste a zaplatit ji za to, ze to projednaji, zaplati DPH a pripadne clo dle tebou dolozene dokumentace (urcis obsah a cenu zasilky a prilozis napr. vypis z PayPal nebo jineho uctu) a poslou ti to na dobirku na tvou adresu. Druha varianta je dojet si na Ruzyni vyridit vse sam a balik si odvezt rovnou z celnice. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.