Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Horší je na tom aftermarketu jiná věc, nejen že se objevují stále další a další značky leckdy pochybné kvality, ale i kvalita těch značek dodávajících původně do prvovýroby jde šmahem do háje. Výroba se přesouvá do Číny, leckdy víte prd, kde se to vyrábí, nápis na krabici tvrdí něco jiného. Už dneska prakticky nejde na starší auto koupit kvalitní výfuk - prostě jej nevyrábí vůbec nikdo. Jsou jen jakž takž použitelné nebo mizerné. A ostatní věci je zřejmě záhy budou následovat - a týká se to třeba i ložisek a dílů s nimi, kladky, vodní pumpy, nebo podvozkových dílů. Máme se opravdu na co těšit...

:roll:fnuk:nevim

Odesláno

Každý ti to řekne podle sebe co si myslí a stejně to nebude objektivní.... :)

Ale pokud bych to známkoval já, tak :

Pilengia - 4

Ferodo - 2

Starline - nelze hodnotit v každý krabici něco jinýho.... jednou klidně 1 a podruhý 5

Moog - 2+

TRW - 3+

Febi - 2-

Samko (udajne IT) - vůbec neznám ,to mluví samo za sebe ....

Zimmermann - 1-

ATE - 1

nevim zda se prepsali a ma to byt \"ATE\" ale co myslite o tomto ?

http://auto.aukro.cz/sportovni-kotouce-peugeot-206-305-306-405-partner-i1805554280.html

[upravil dne 16/9/11 12:03 od Stibto]

Odesláno

Ne, to vazne ATE neni :) asi by bylo dost divny je sehnat levnejc, nez jejich \"chloubu\" s oznacenim PowerDisc. Ja osobne bych od tohohle utikal, sec by mi sily stacily.

Odesláno

Me osobne se osvedcili tyto. Pravda.. na cene to bylo znat. Jenom predni kotouce byly tusim za cenu okolo 4000,- Kc (EBC Turbo Groove) - nenech se zmast brembo krabici :) ta byla od zadnich kotoucu.

post-10542-14109619762861_thumb.jpg

EBC ma jeste nizsi serii performance kotoucu (vypada efektne :))

Blackline12.jpg

[upravil dne 16.9.2011 12:38 od švejk]

Odesláno

Stibto : Ne ate podobný nesmysly nedělá ... :) To že je kotouč provrtanej jak řešeto neznamená že je kvalitnější, nebo že bude líp brzdit... :)

švejk : EBC je výrobce převážně sportovních brzd a nemá ani certifikát o kvalitě prvovýroby ( ten má jen sedm výrobců ) , dělají brzdy hlavně pro účely tuzingu, ale je fakt že to nebrzdí špatně, ale je tam dost velký procento reklamací, když trefíš dobrý tak by s nima problém být neměl ... :)

Odesláno

to jsem netusil :) me byla jako tuzingova znacka prezentovan Zimmermann (ktery pry strasne rad praska) a naopak tyhle mi doporucil jiny clen klubu, ktery je ma na zavodnim aute. Je pravda, ze s tema deskama, co jsem k nim koupil jsem to trosku precenil :) protoze pro spravnou funkci se potrebuji nejdrive zahrat na provozni teplotu. Ale pak to brzdi jako blazen.. a i delsi brzdeni z vysokych rychlosti neni nejmensi problem. Navic prasivost tech desek je minimalni. (EBC Red Stuff)

Odesláno

chlapi proč chcete ušetřit na takovém dílu??, dyť kotouče se mění tak jedenkrát za dobu,co auto máte :myslim, mám filosofii,že brzdy a řízení musejí dostat svoje--co jiného je důležitější v autě???

když už, tak náklady odrbu na jiném místě--naučím se dělat údržbu, měnit oleje a provoz. kapaliny, to ostatní k autu nemusí být ve špičkové kvalitě :myslim

Odesláno

Určitě to tak je .... Už jsem to psal několikrát i dříve.... Šetřit se má tam kde to k něčemu je, ne na místě kde to nemá smysl... :)

švejk : Nevím ale ZIMMERMANN dodává do prvovýroby kotouče na BMW a mercedesy, převážně na sportovní verze..... :) Nevím že by praskaly, ale moc se mi to nezdá, když ZIMMERMANN si právě na sportovních kotoučích zakládá..... Je teda fakt že dělají několik různých řad, od obyčejných, přes vrtané, po supersporty za několik desítek tisíc, ty obyč vrtané nejsou zase tak extra drahé, ale prodával jsem jich několik a prý to brzdí peckově (ale nemůžu porovnávat, vrtané na auto nechci) ....

Všechny sportovní kotouče se musí zahřávat aby to pořádně brzdilo, proto jsou pro většinu lidí lepší si dát na auto power dick, který brzdí furt a dobře a dlouho vydrží, pokud ale chceš závodit, nebo to máš třeba na okruhy a podobně je jasné že standartní przdy pro normální auto jsou slabé a dáváš sportovní, je třeba rozlišovat to co je k čemu určené.... :)

Odesláno
Kdyz uz se to tu tak rozjelo muze nekdo od fochu tedy treba skolnimi znamkami 1-5 pls zhodnotit nasledujici znacky ? Diky

Pilengia

Ferodo

Starline

Moog

TRW

Febi

Samko (udajne IT)

Zimmermann

ATE

[upravil dne 16/9/11 08:06 od Stibto]

Samco italové jsou a dělaj věci i pro Brembo,takže naprosto v pohodě,mám je i na Ulysse.

Jináč firma v teré dělám se mimo jiné zabýva i obráběním dílů brzd pro koncern Lucas,komponenty se u nás obrábí pro Renault,Škoda,Peugeot,MB,BMW anevím co ještě ale vše se odlévá ve Španělsku a Čině,takže asi tak.

Je to o tom zabalení a ceně.

Odesláno

ja jsem pro sve uplne nove brzdy na Coupé zvolil desky i kotouce ATE, koupene u Auto Kelly. a pri brzdeni to zacalo skripat. ale brutalne hnusne. :bojim

je mozne ze si nesedly kotouce a desky stejne, prestizni, znacky??? nebo mam skripani povazovat za prechodny jev?

Odesláno
ja jsem pro sve uplne nove brzdy na Coupé zvolil desky i kotouce ATE, koupene u Auto Kelly. a pri brzdeni to zacalo skripat. ale brutalne hnusne. :bojim

je mozne ze si nesedly kotouce a desky stejne, prestizni, znacky??? nebo mam skripani povazovat za prechodny jev?

No na to že to přestane bych nesázel. Vyčistil jsi dobře třmeny? Jdou tam destičky úplně volně? Neváznou pístky? Rozhodil bych to, rozhejbal, vyčistil od rzi, zkontoloval jeslti jde všechno volně, mrknul na desky jestli nejsou už sklovité ( kdyžtak strhnou smirkem ) a srazil bych hranu destiček aby se rychleji zajely. Styčné plochy ještě opatrně máznu mědí a musí být zticha.

Odesláno

Kámoš pracuje v TRW a má na jejich výrobky stejný názor jako Godzila,podruhý už si na auto TRW nedá,ukazoval jsem mu ATE,co mi přišli akorát od Godzily a jen koukal,jaký je rozdíl v kvalitě:o

Odesláno
godzilo ATE das za 1 a TRW 3+ , dyt je to skoro to same :D ,špatná zkušenost s konkretnim dilem?

No měli jsme na zkoušu pár podvozkovejch věcí a nebyl to žádnej šlágr teda .... Neříkám že je to vyloženě špatný, ale řekl bych že je to lepší průměr, známka 3+ odpovídá:)

Jako brzdy nebrzdí špatně, ale moc dlouho to nevydrží, jde to strašně rychle do kytek, nějakej čas sme to v práci zkoušeli a nakonec jsme od toho upustili ....

ATE a BREMBO řadím na špičku, nemám zkušenost s lepšími brzdami...

Říkal jsem že je to subjektivní, a každej bude mít názor jinej, já montuju a prodávám značky o kterých si myslím že jsou dobrý a s kterýma mám dobré zkušenosti... Zkoušeli jsem už všechno možné a podle mně to co nabízíme je dobrej poměr cena/výdrž.... ;)

Ale sto lidí, sto názorů... Já se nikomu nevnucuju.....:papa

Odesláno

Na brzdach nesetrit, ako tu bolo spominane ...

Inak preco ste dali MOOGu znamku 2+ ? Moog dela podvozkove diely, a myslim, ze nic kvalitnejsi v autokelly nenajdete ...

Odesláno

Dano406 : alespon vidíš kde to nakupujou ... :D já mám brzdy vyrobený v německu nabo v čr..... :mrk:papa

Lubk0 : MOOG je u mně 2+ (velmi dobrá kvalita) a to proto že prodávám ještě LEMFORDER a ten je ještě lepší, ale zase stojí skoro dvojnásobek .... :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...