Charlie 1 Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 revize každý rok nebo 10000km co nastane dřív,v příloze LPG u velkého TP je to napsané!!:papa Citovat
Péťa Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 Tady to taky tak píšou V příslušné Metodice a ve všech schváleních MD je stanovena povinná revize plynového zařízení po dobu jednoho údržbového cyklu (většinou 10 000 km) nejméně však po uplynutí 1 roku. Bez platných a zapsaných revizí v přiloze TP by vám neměli udělat TK s vyhovujicím výsledkem. Citovat
Ferry Odesláno 30. srpen 2011 Odesláno 30. srpen 2011 jj tak tak, 1rok nebo 10tis km, chodim po roce a jeste, ze nepisou do te karticky stav km, jinak bych musel 4x rocne Citovat
John_Ice Odesláno 8. září 2011 Odesláno 8. září 2011 když po ránu nastartuji a má se to přepnout po čase na plyn tak to bud chcípne a nebo se to,,zakucká,, a chytne se to a jede to dál...je to jenom při neutrálu,není to při jízdě,tam to není vůbec znát.Je to ucpaným filtrem? je to asi 10 000km. Citovat
Péťa Odesláno 8. září 2011 Odesláno 8. září 2011 Nejdřív bych vyčistil ten elektromagnetický ventil na reduktoru. Citovat
John_Ice Odesláno 8. září 2011 Odesláno 8. září 2011 no a to mohu sám?nemusím se bát...já ani nevím jak to vypadá... Citovat
John_Ice Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 jak je to s tím ohnutím plováku?Za jak dlouho to udělaj a kolik to tak stojí,jestli to má cenu se o to zajímat.A jestli opravdu to nesmrdí průserem,že to v létě bouchne...není třeba na nádrži nějakej pojistej ventil,aby si odfoukl?Protože mě už docela začíná štvát ten dojezd(cca350km),velká nevýhoda plynu ...když jezdím po ČR tak to neva tolik,ale jakmile vyjedu za kopečky tak je to děs...i 1/rok to je na opruz.Hold se ze mě stává plynař,že na benzín prostě nebudu jezdit ani km navíc Citovat
Charlie 1 Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 ne nebouchne to,sám bych to nedělal,je to na hodinu práce maximálně,je tam ještě 2 ventil ,který by to odfoukl mimo auto takže výbuch rozhodně nehrozí!na kolik LPG máš nádrž a kolik se ti tam vejde?já mám 61l a tankuju 54L:papa Citovat
John_Ice Odesláno 15. září 2011 Odesláno 15. září 2011 to už jsem psal někde 56 a vejde se mi 44....sám to dělat nebudu dám to nějakému LPG...ale právě mě říkali že min 600 si za to řeknou a musí bejt prázdná nádrž Citovat
bezdo Odesláno 16. září 2011 Odesláno 16. září 2011 to John_Ice:Asi mať lahšiu nohu bude jediné riešenie, a že prečo??? Jednoduchá matika: píšeš dojazd na 56L(tankuješ 44l nádži 350km- To je spotreba 12,6L:( Maš normálne nastavenie na 80%objemu.Pri ohnutí získaš max 90%(ja to tak mám), neverím, že niekto bude riskovať viac, čiže natankuješ 50L---Spotreba12,6 dojazd 400km, rozdiel 50km. Neviem či sa oplatí??? Citovat
Charlie 1 Odesláno 16. září 2011 Odesláno 16. září 2011 nebo bych šoupnul do kufru 2 válce každý na 100l to by pak bylo 204l LPG a byl by dojezd 1622km!to by byl mazec:D:D Citovat
John_Ice Odesláno 17. září 2011 Odesláno 17. září 2011 o lehčí noze neuvažuji,protože 12,5 to žere ve městě....když někem jedu tak je to kolem 10-11l/100km....hold mám 116kw a 1700kg automat...tudíž ta spotřeba je vlastně super myslel jsem že když se to ohne vyndá tak je tam 56l tudíž dobrejch cca 100km dál,nejsem vyloženě plynař abych jezdil na benzínku 10km dál,že je tam o 20haléřů levnější LPG...jedu a když není tak vemu,ale prostě zas těch 50km jet na benzín se mi taky moc nechce,protože to potom postrádá význam ta přestavba na LPG...když to vezmu že je to třeba Praha-Kolín ...Jinak v ČR mě to ani neva,ale když někam prostě vyrazím,tak to trochu zamrzí a už raději při 200km koukám na benzínky,to po 300km bude příjemnější Kdyby mě šlo o dojezd tak je tam šoupnu,ale chci z min vytěžit maximum...takže když je tam nádrž o objemu 56l tak je škoda nevyužít její potencionál přece. a věřím,kdyby to bylo takhle na benzín,že by byla nádrž na 80% naplněna,tak určitě to každej udělá taky a nebude tam šoupat další nádrž Citovat
John_Ice Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 takže plovák odstraněn,načerpáno 55,80L a jsem teda zvědav kdy bouchnu Jinak vypínač funguje,ale ukazatel už ne,svítí prostě jedna zelená dioda stále....uvidím co to udělá až dojde,jestli se zapne benzín a bude bzučák upozorňovat nebo ne... Citovat
Ferry Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 no jestli byl plovak uplne odstranen, tak nema co hybat tim snimacem hladiny, proto nefunguje ten ukazatel Ty uz budes mit prepinani podle tlaku, takze az ti dojde LPG samo to prepne na benzin, jinak ono se da jezdit i bez toho automatickyho prepinani, to uz clovek pozna vcas, ze LPG dochazi, staci jeden prudsi rozjezd nekde na krizovatce a je to citit, ze motor najednou ztraci trochu tah, to se pak jeste s volnou nohou da dojet cca 15km, nez to prestane jet uplne Citovat
John_Ice Odesláno 26. září 2011 Odesláno 26. září 2011 jo jo,ale když jsem do toho šel,tak jsem to nevěděl...byl uštípnut a potom ten zbytek byl přidělán páskou aby se to nehýbalo...svítí mi prostě 1zelená dioda... jo to vím že když se rojedu tak to přepne a pípá....takhle ve městě to mi ,,blbne,, ale potom i 30km jsem ujel na plyn v klidu mimo město.ale nesmí se vůbec na pedál šlapat.dát tam cca 70-80km a jede se Citovat
dahl Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 Chlapi procetl jsem vlakno, dobry, ale veci se s casem dost meni. Chci dat lpg do 207 1.6 16v 80kw, jen bych rad par rad a tipu. Neco jsem si o tom nasel, ale poradte mi nekdo prodejce / montera. Netusim jaky system bych si mel nechat namontovat, protoze jsem nikde nenasel zadnej kompletni prehled, takze vzdycky jenom najdu nejakou montazni firmu na netu a tam vidim snad u kazdyho jinej...Tak prosim fundovany, at se podelej o zkusenosti kde montovat v Praze a treba stredoceskej kraj, nebo se za nejakym systemem/monterem vyplati vyjet dale? Jestli ma nekdo zkusenosti s lpg a primo s timhle motorem, tak co to s tim dela a na co si dat bacha. Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 jo jo,ale když jsem do toho šel,tak jsem to nevěděl...byl uštípnut a potom ten zbytek byl přidělán páskou aby se to nehýbalo...svítí mi prostě 1zelená dioda... jo to vím že když se rojedu tak to přepne a pípá....takhle ve městě to mi ,,blbne,, ale potom i 30km jsem ujel na plyn v klidu mimo město.ale nesmí se vůbec na pedál šlapat.dát tam cca 70-80km a jede se to jsou pěkný koko...i proč stříhali plovák?měli odstranit pojistku ne? Citovat
Ferry Odesláno 27. leden 2012 Odesláno 27. leden 2012 to Dahl, zkus Coubala, ten je na P5, co se systemu tyce, tezko rict, ono je to vicemene jedno, nektere komponenty jsou nekdy stejne i u ruznych vyrobcu, mixuje se to podle potreby. Rozhodne se neni treba bat znacek jako STAG, BRC, Prins, Vialle, AG Systems, urcite ti ve vyberu poradi a reknou zkusenosti Citovat
dahl Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 Diky Ferry, myslel jsem, ze jsou s tim obecne problemy a ze je potreba dukladne vybirat. Nakonec jsem se objednal k LKAUTO do Ceske Skalice. Sice to mam z ruky, ale nasel jsem na ne snad jenom dobre reference, ani jednu negativni, co jsem obvolaval a obepisoval, tak naprosto nejserioznejsi a nejprijemnejsi jednani, vypracovani nabidky atd.+ co jsem videl fotky i po ruznejch forech, tak prace, vsechno uchyceni...vypadalo fakt precizne...a navic maji ted nejakou akci za 24k komplet SOLARIS OBD a je v tom vse, jakkoli velka nadrz, ukazatel paliva, male plneni pod dvirka benzinu a jeste nejaky svicky bosch lpg + nahradni auto. Ostatni, co jsem nasel v Praze delaj kolem 28-30k a jeste se priplaci za nadrz, merak, atd..Tak to zkusim. Diky Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. leden 2012 Odesláno 30. leden 2012 jo neboj se toho taky mi tam montovali už 2 auta a spokojenost,ted naposledy 406 a chodí bez problému a už mám najeto přes 30 000km:roker:roker jestli můžu doporučit řekni,že chceš aby to montoval p.Tylš nebo p.Fischer!!jinak se může stát ,že to bude dělat někdo kdo moc přestaveb neudělal,docela se tam točí lidi...... p.Tylš kolem 50let,dělá tam snad 20let je strašně pečlivej a šikovnej.... p.Fischer kolem 30,dělá tam přes 10let ,znam ho osobně,šikovnej a poctivej... jsou tam snad nejdýl co firma existuje a ty plyny mají zmáklý,když potřebuju poradit nebo auto napíchnout na dia LPG jdu jen za nima,doufám že jsem Ti troch pomohl.... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.