jara1 Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Mam takovej dotaz u nas v praci zavadí novinku místo čipu na příchod do prace budem mít otisk prstu. Nevíte někdo jestli je to legalní ,nebo dá se proti tomuhle rozhodnutí nějak branit? Citovat
punkac Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 to víš, asi si moc půjčujete píchačky. Jinak mě by se to taky nelíbilo. Vadilo by mi, že si někde ten otisk v nějaký databázi schovávaj. Úplně vidim, jak se u vás v podniku všichni budou řezat do palce Citovat
jara1 Odesláno 17. srpen 2011 Autor Odesláno 17. srpen 2011 mm to nám taky řekli nedaš , tak běž jinam Citovat
godzila.01 Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Je fakt že spoustě lidí se to nebude líbit a nechtí to, ale v dnešní době si nikdo nedovolí říct že nepůjde, protože okamžitě končí.... Bohužel doba už je taková ... Osobně bych to asi neřešil.... Citovat
Tomin0007 Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Možná přes odbory by to nějak šlo zařídit......nebo by jste se museli šprajcnout všichni.......ale pokud už je vedení rozhodnuto, tak se s tím asi už nic udělat nedá, leda že by na to byl nějakej zákon, ale to bych možná zašel na konzultaci k nějakému právníkovi ...... Citovat
Edison Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Maj o Tobě stejně spousty dalších osobních údajů. Teď ještě jak je na tom firma s ochranou biometrických údajů. Jistě to bude v zákoně zmíněno. Citovat
punkac Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 rodný číslo je něco jinýho než otisk palce, ten na obrobku už najdou. Ale zase je dobrý dělat v rukavičkách Citovat
oddie Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Jak ty firmy řeší ty, co jim otisk nejde sejmout? I takoví lidé jsou... Citovat
godzila.01 Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Nejde otisk prstu, půjde snímout oční sítnice Citovat
kujon106 Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 My to v práci máme také, pro přístup do serverovny. A abych pravdu řekl, tak mi to bylo vřele šumák. Pakliže někdo chce ukořistit tvůj otisk prstu, tak má milion jinejch možností jak to provést :-) Ber to jako pozitivum - do práce s sebou nebudeš muset tahat vstupní kartu, čip, whatever. :-) Citovat
Edison Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 rodný číslo je něco jinýho než otisk palce, ten na obrobku už najdou. Ale zase je dobrý dělat v rukavičkách Proto jsou takové údaje oddělené - biometrické údaje: otisky, sítnice, DNA a kdo ví co ještě... Citovat
Edison Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 On se taky otisk nekrade. Jednodušší a méně nápadné je jistě dostat svůj otisk do systému, ne? Citovat
Guest Scratch Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 cim dal tim vic miluju, ze jsem osvc Citovat
Guest StibTo Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Jak uz tu padlo.. Neudelas nic.. A na Tve misto se tlaci X jinych bez prace.. Nebo tak Ti to aspon reknou kdyz se budes cukat .. Ja take nejsem nadsen z toho,ze firma (ale i minuli zamestnavatele,firmy zprostredkovavajici brigady.. No - nakonec i Facebook a podobne) uchovavaji o me citliva data .. Ale takova je holt doba a jedinec toho sam moc nezmuze Citovat
Fusion Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Bacha na spálený prsty při práci na autě. Mám na notebooku snímač otisku a když si ten prst spálím, naposledy myslím o pájku (bezpečnost na třetím místě), mám pak problém se přihlásit. Naštěstí se nastavují dva libovolný prsty. Spálenej prst se musí opatrně oškrabat třeba o šmirglpapír, pak pořádně umýt a vyhladit o něco Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 17. srpen 2011 Odesláno 17. srpen 2011 Co ja by som zato dal aby som do kanclu nemusel tahat tu hnusnu kartu ... Neriesil by som to Citovat
Bigbadjohn Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Fusion: já si ten prst ani nemusím spálit, mně zatím jakákoliv čtecka otisků fungovala tak dva dny, pak se to prostě nechytá, nevím čím to je. Jinak mě by otisk prstu místo čipu nevadil, zkusím se podívat co na to říkají zákony. EDIT:g Tak podle mně dodtupných údajů to legální je, samozřejmě musejí dodržovat Zákon na ochranu osobních údajů 101/2000 sb. Ještě přidám nějaké odkazy na názory k této problematice. Bakalářská práce na téma \"Možnosti zneužití biometrických údajů ....\": http://is.muni.cz/th/143742/ff_b/bakalarska_prace-L.Cerna.pdf Stanovisko Úřadu pro ochranu osobních údajů - evidence při vstupech do budov: http://www.uoou.cz/files/stanovisko_2004_1.pdf Zákon č. 101/200 Sb., o ochraně osobních údajů: http://www.uoou.cz/uoou.aspx?menu=4&submenu=5&loc=20 Biometrický údaj je osobní citlivý údaj, proto dle mého názoru potřebuje zaměstnavatel tvůj souhlas a to podle paragrafu 9 zákona 101/2000 Sb. [upravil dne 18/8/11 od Bigbadjohn] [upravil dne 18/8/11 od Bigbadjohn] Citovat
tadom Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 Bacha na spálený prsty při práci na autě. Mám na notebooku snímač otisku a když si ten prst spálím, naposledy myslím o pájku (bezpečnost na třetím místě), mám pak problém se přihlásit. Naštěstí se nastavují dva libovolný prsty. Spálenej prst se musí opatrně oškrabat třeba o šmirglpapír, pak pořádně umýt a vyhladit o něco Na školení u Hörmann nás učili že nejméně zranitelný prst je prsteníček druhé ruky než jakou používáme (pravák prsteníček levé ruky, levák pravé) nastavujeme také skenery na otisky pro otevíraní vrat... Jinak co se zneužití týče nebál bych se, otisk ti šlohne kdykoliv, kdokoliv, problém je vyrobit ho pro použití, jinak otisk o tobě nic neříká (pokud nepácháš nelegální činnost) Citovat
ozzy56 Odesláno 18. srpen 2011 Odesláno 18. srpen 2011 neuděláš nic, píchačky prostě končí... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.