onedar Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 Podarilo sa už niekomu prehriať predné brzdové kotúče? Mám 1,6HDi 90k a najazdených 10500km. Auto má 1/2 roka. Jazdím na krátke trasy, nevyťažené auto a nešportový štýl jazdy. Nechápem ako sa dajú prehriať kotúče. V záruke vada neuznaná. Použité sú brzdy BOSCH. Aké máte skúsenosti s týmito brzdami? Mám obavu, že keď nakoniec ani na odvolanie závadu neuznajú a budem musieť výmenu zaplatiť, dostanem také isté brzdy a scenár sa bude opakovať. Citovat
ozzy56 Odesláno 14. červenec 2011 Odesláno 14. červenec 2011 kotouče se přehřejí jen špatným stylem jízdy,nebo poruchou brzdičů (přibrždují-nevracejí se) Citovat
Mojo2 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 mam najeto cca 40000 a ted jsem akorat menil desticky s koutoucema. Kdyz jsem to mel na podzim v servisu, tak me na to upoznili. Ze pry ten jeden koutouc je vyhratej, jakoby se sekly brzy. S autem jezdim jen sam a niceho takovyho si nejsem vedom, pokud by mi pribrzdovalo jedno kolo, tak bych si toho vsimnul. Tak uvidime jak to bude dal. Kotouce a desticky tam jsou ted od ATE a ne origo Citovat
Ferry Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 ver, ze za jizdy si pribrzdujiciho kola vsimnout nemusis. Na 106 byly zatuhle vodici cepy brzdice a poznalo se to akorat podle toho, ze byl po prijezdu rozehraty disk kola (ve finale dokonce tak, ze se zkroutila plastova poklice), jinak na jizdnich vlastnostech se to nijak neprojevovalo. Koutouc byl taky pekne celej modrej a prohratej, nastesti se ale nezkroutil a stacilo jen zrepasnout ten brzdic Citovat
Mojo2 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 no nevim, cekal bych ze to bude tahat do strany... Citovat
toomovich Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 Každopádně asi není od věci občas po delší jízdě sáhnout na disky kol, jestli nejsou zahřáté. Citovat
ozzy56 Odesláno 15. červenec 2011 Odesláno 15. červenec 2011 u nového auta určitě nebo po výměně kotoučů,desek,opravě brzdičů atd. Citovat
onedar Odesláno 16. červenec 2011 Autor Odesláno 16. červenec 2011 Mojo2. Tie ATE kotúče ti dali priamo v Peugeot servise? Mne povedali, že oni môžu dať iba BOSCH origo pokiaľ sa to bude u nich robiť. No a keď to tám inde urobiť tak mám po záruke. Tak neviem čo urobiť. V piatok cestujem na dovču a volant pri brzdení pri 110 km/h a vyše sa trasie stále viac. Hádam to nejako prežijem. Citovat
Mojo2 Odesláno 17. červenec 2011 Odesláno 17. červenec 2011 v zaruce uz to neni, pac tomu budou 4 roky, takze v origo servise jsem si to menit nenechal Citovat
biomag53 Odesláno 25. červenec 2011 Odesláno 25. červenec 2011 ja som len raz potreboval prudsie zabrzdit a mohol som menit kotuce. a to sa uz potom menia aj platnicky. Mal som Bosch, teraz TRW Citovat
godzila.01 Odesláno 25. červenec 2011 Odesláno 25. červenec 2011 Mě se to třeba nikdy nepovedlo u žádných kotoučů.... jezdil jsem tedy jen na ATE a ZIMMERMANN, ale i když jsem jim ze začátku dost dával tak se nikdy nepřehřály a nezvlnily, takže těžko poradit .... Citovat
EuGenio Odesláno 26. červenec 2011 Odesláno 26. červenec 2011 No, ono samotné přehřátí kotoučů nemusí znamenat jejich poškození. Nebezpečná je pro ně hlavně kombinace velké zahřátí (stačí delší prudší kopec) + prudké brzdění + rozbitá silnice (bohužel, u nás dost časté). Citovat
matii Odesláno 26. červenec 2011 Odesláno 26. červenec 2011 To je divný po tak krátký době ... pokud si to vážně nehuntoval, měli by ti to uznat, záleží jak jsou solidní a jestli najdou příčinu. A máš to jen někde, nebo všude? Jezdím u nás občas po kopcích a když vidím jak někdo 10km stojí z kopce na brzdě (předpokládám, že má vyřazeno) chce se mi brečet. Tím nechci říct, že to je tvůj případ. Každopádně jak praví klasik brzdit krátce a intenzivně a používat brždění motorem (s citem že). Jinak s BOSCHkama mám zatím jen ty nejlepší zkušenosti. Citovat
Modzillo Odesláno 26. červenec 2011 Odesláno 26. červenec 2011 matii, v tomto prípade ani onedarove a moje kamarátstvo nepomohlo, aby to bolo uznané na garanciu, hlavne, keď auto nebolo kupované u nás, ale v inej predajni... Citovat
jojo_benco Odesláno 27. červenec 2011 Odesláno 27. červenec 2011 prehriate kotuce (alebo platnicky?) som mal len raz, pri ceste zo sumperka do jeseniku, kde som v kopcoch isiel plyn-brzda na doraz. Pod kopcom som potom musel brzdit omnoho viac, na dlhsej drahe. tym kotucom vsak potom nic nebolo, normalne fungovali aj funguju dalej. A na svojom p308 mam skoro 70k km a ani kotuce ani platnicky som nemenil Citovat
onedar Odesláno 3. srpen 2011 Autor Odesláno 3. srpen 2011 nebudem predbiehať, ale vyzerá to na uznanie reklamácie Citovat
onedar Odesláno 4. srpen 2011 Autor Odesláno 4. srpen 2011 V utorok ráno som u Vás na servise. Včera mi volal tvoj kolega. Dík za ochotu. [upravil dne 4/8/11 od onedar] Citovat
onedar Odesláno 10. srpen 2011 Autor Odesláno 10. srpen 2011 kotúče a platničky vymenené v rámci záruky Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.