Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Prasknutá pružina 406

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, dnes sa mi stala takáto vec: Rozbieham sa z parkoviska, počujem na ľavom prednom kolesa nejaký zvuk, akoby sa pneumatika o niečo trela, o pár metrov vidím v späťáku za autom dym a cítim neskutočný smrad - zastavím, pozriem na koleso a BUM - praskla pneumatika. S otvorenými ústami na to civím, vôbec netuším, čo sa stalo. Idem vymeniť koleso, zisťujem, že z vnútra blatníka sú ponalepované chumáče gumy. Odťahovák mi len potvrdil, že mi praskla pružina a roztrhla pneumatiku.

Moje otázky:

1, deň predtým bolo všetko v poriadku, je možné že pružina praskla keď som stál na parkovisku? (Ruku do ohňa za to nedám, ale nemal som pocit, že by to auto bolo nejako naklonené)

2, sú iné dôvody prečo by mohla prasknúť, ako len to, že došlo k únave materiálu? (Auto má naj. 195t km a pokiaľ viem tak pružiny neboli menené)

3, na koľko ma vyjde pár nových pružín?

4, som vytočený, je na tom aute ešte niečo, čo zvykne pri 200t km odísť?...aby som sa pripravil....

Vďaka

Odesláno

Ozzy - mně nepraskla, já měnil preventivně díky několika vláknům, která tuto \"pihu na kráse\" našich 406ek řešily. Mechanik mi tehdy tvrdil, že to bylo za 5 12 (horní uložení zarezlý až natvrdo) a tehdy mně oprava stála kolem 10ti táců (obě pružiny včetně horních uložení a tlumičů).

Odesláno

1. praskne většinou při stání, třeba přes noc

2. viz spousty příspěvků tady na fóru - příčinou je hlavně vadné horní uložení

3. cca od 2000,- za obě ale budeš muset počítat s výměnou toho hotního uložení

4. no o horním uložení už víš :D teď už jenom tyčky stabilizátorů na předku a zadku, dvouhmotovej setrvák, vstřiky, nějakej ten silentblok, vyvařit tu díru pod sedačkama vzadu... a pár dalších drobností, myslím že když si odložíš tak 50 tis. tak to bude OK.

Odesláno

Ďakujem za promptné odpovede, celkom som aj rád, že nie som jediný s týmto problémom. Mám však ďalšie otázky:

1, spomínate horné uloženie tlmičov....tuším, že bývalý majiteľ spomínal, že ich menil...keď boli uloženia nové, je aj tak možné, že spôsobili prasknutie pružiny?

2, mám teda pre istotu vymeniť aj tie horné uloženia?

3, je po výmene pružín potrebná geometria?

Dík

Odesláno

Praskla mi letos za jízdy pružina na pravé straně.Provedena výměna a pro jistotu i ložisko a uložení na levé.Bohužel jsem tenkrát nechal na levé straně pružinu starou - tento týden praskla a musel jsem ji vyměnit (takže radím vyměnit pružiny obě i s uložením najednou na obou stranách).

Odesláno

Pokud měnil horní uložení pozdě (bylo zarezlé a pružiny se při zatáčení kroutily) je možné, že už dílo zkázy začal a tak teď pero odešlo samovolně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...