Raiser Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Tak teda nevím.Mám 2.0 HDi najeto 163 000 km a po zeptání na rozvody v Peugeotě mám ještě čas.Kamarád co má super servis mi řekl,abych je ještě neřešil a příručka uvádí toto.Kdy je měníte Vy a v kolika km?:myslim mám už čas je dělat? Citovat
Marcel00 Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 myslim ze prirucka hovori dost jasne... ci ? z toho teda vychadza ze zalezi ako jazdis... inak je tu toho mraky popisane, staci dat vyhladat slovo rozvody... ak ti ja poviem ze rozvody budem menit po 240tis., urobis tak aj ty? roztrhne sa ti remen pri 190t km a co potom, prides mi vynadat ? pytat sa niekoho kto kedy meni rozvody sa mi nezda v poriadku, toto treba vzdy dodrziavat podla pokynov vyrobcu. tak a dostali si diplomaticku odpoved plnu alibizmu :D:D Citovat
DERT123 Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 300 ecok nieje az tak vela ako ked ti pak klakne motor .... ked si si nie isty vymen aj ted a mas pokoj Citovat
Laďa Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Jdu za 14 dní měnit a mám najeto 160 000km. Sice o něco dřív než uvádí výrobce, ale budu mít jistotu. Citovat
Raiser Odesláno 24. červen 2011 Autor Odesláno 24. červen 2011 U nás v Peugeotě za rozvody i s pumpou cca 9000,- Kč se slevou na stáří vozu a u kamaráda cca 6000,- is pumpou.Já je klidně nechám vyměnit,aale zarazila mne ta pasivzta jako to neřešte,přijďte tak v 180000 km a podobně. Citovat
Marcel00 Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 ako ze nie... ved ti vseti pisu ze vymenit radsej skorej ako neskorej... ak ti da kamarat zaruku na servisne prace a remen tak neni co riesit. ak to ma byt bez zaruky, tak radsej priplat 3000 kacek. Citovat
Raiser Odesláno 24. červen 2011 Autor Odesláno 24. červen 2011 Jasně že dá.Kamarád má u nás RC dílnu.Ladí a tuninguje BMW,Audi a jiné potvory.Opravdu machr.Má obrovskou super moderní dílnu a spoustu zaměstnanců. Citovat
Laďa Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Raiser určitě myslel pasivitu zaměstanců Peugeotu. Však výrobce uvádí při městském provozu 180000km a při dálkovém 240000km, tak proč pasivita. Jen dělají vše podle doporučení výrobce. Citovat
Marcel00 Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 to je vsetko parada... to sa ceni... len tie zaruky su pri takychto veciach dolezite. ak by napriklad nebol poisteny co verim ze je, tak po roztrhnuti remena su skody fatalne a vysoke a to uz by sa nikomu platit nechcelo. ak je servis na taketo veci poisteny, tak hravo problem vyriesi na vlastne naklady, tam je vsak potrebny doklad o vykonu prace a zaruka. tak drzim palce a vela vela spokojnych km... Citovat
Marcel00 Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Raiser určitě myslel pasivitu zaměstanců Peugeotu. Však výrobce uvádí při městském provozu 180000km a při dálkovém 240000km, tak proč pasivita. Jen dělají vše podle doporučení výrobce. ahaaa Citovat
Raiser Odesláno 24. červen 2011 Autor Odesláno 24. červen 2011 Radši se hned objednám na výměnu. Citovat
Wing Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Taky teď řeším tohle dilema, kdy nejlépe vyměnit - jak už jsem psal v několika předchozích vláknech - tento týden jsem zjistil, že mám stočený km (zřejmě tak o 30-40 tis. dolu - naštěstí v pondělí bych měl mít správný údaj), což by znamenalo, že mám nyní najeto cca 150 tis. km - samozřejmě, že mám obavy, abych něco nezanedbal, ale v servisce je jasně psán interval 180 tis. při ztíženém provozu a 240 tis. při normálním provozu - auto jezdilo hlavně dálky (Francie atd..), takže si taky nemyslím, že je nutnost to měnit zrovna už teď - přeci v Peugotu ví, proč tam tyhle intervaly uváděj ne;) No ale v každym případě se na to brzo začnu chystat:) Citovat
Judes Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 zarazila mne ta pasivzta jako to neřešte,přijďte tak v 180000 km a podobně. Na tom nezáleží že ešte nemáš najazdený potrebný počet kilometrov, dáš požiadavku a servis to musí vykonať, však ty si pánom (platiaci zákazník) a servis by sa mal tešiť že má robotu. Citovat
Raiser Odesláno 24. červen 2011 Autor Odesláno 24. červen 2011 Což to asi jsou rádi za práci,ale přijímací technik mi řekl,že je čas přijet až za cca 20000 km.V závodě prý montují nějaké rozvody asi z NASA,protože po výměně je další interval prý 80 tisíc. Citovat
John_Ice Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 len tie zaruky su pri takychto veciach dolezite. ak by napriklad nebol poisteny co verim ze je, tak po roztrhnuti remena su skody fatalne a vysoke a to uz by sa nikomu platit nechcelo. ..., tam je vsak potrebny doklad o vykonu prace a zaruka. A to by mě zajímalo jestli lze toho docílit,když praskne rozvoďák a potká se ti to...protože můžou říct že se to potkalo kvůli něčemu jinému a suď se s tím když s tím potřebuješ jezdit a než proběhne soud tak z auta máš sterej vehikl a nebo jak doložíš to,že jsi si km nestočil?myslím si že záruka tu je těžko upllatněna. Citovat
John_Ice Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Taky teď řeším tohle dilema, kdy nejlépe vyměnit - jak už jsem psal v několika předchozích vláknech ...... nechci bejt rejpal,ale musím...přesně proč všude to píšeš,každej si to už přečetl x-krát.To si založ svoje vlákno a máš to,protože všude čtu že máš stočíno o xkm a stále doufáš na zázrak...škubnout rozvody se můžou i z výrobní linky. Citovat
John_Ice Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Což to asi jsou rádi za práci,ale přijímací technik mi řekl,že je čas přijet až za cca 20000 km.V závodě prý montují nějaké rozvody asi z NASA,protože po výměně je další interval prý 80 tisíc. proč?nejde o to že ti to na poprvé vydrží tolik a potom méně,jde přece o to,že už automobil místo 240 bude mít nalítáno 320,tudíž únava materialu i a opotřebení... Citovat
P607Olda Odesláno 24. červen 2011 Odesláno 24. červen 2011 Tak teda nevím.Mám 2.0 HDi najeto 163 000 km a po zeptání na rozvody v Peugeotě mám ještě čas.Kamarád co má super servis mi řekl,abych je ještě neřešil a příručka uvádí toto.Kdy je měníte Vy a v kolika km?:myslim mám už čas je dělat? Pozor. Uvedená příručka je k 1,6 HDi. Dodej příručku k Tvému motoru a podívej, co tam píšou. [upravil dne 24.6.2011 11:27 P607Olda] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.