Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mate nekdo zkusenosti jak zvlada 1,6HDi tahnout karavan 1000-1300kg? Vaham mezi 2-litrem /utahne, ale vyssi pojistka a spotreba celorocne/ nebo mensi spotreba a pojistka a jednou rocne dat 1,6 zabrat :myslim

Olda odpovidat nemusi ;)

Odesláno

Ja by som si zobral 2.0 HDI, nakolko je ovela viac vydarenejsi, ako 1.6 HDI ... Ale to je len moj nazor, inac si myslim, ze karavan 1.6 tka potiahne uplne bez problemov

Odesláno

Taky bych šel do vyššího objemu, u 1,6ky - byť má výkon papírově srovnatelný - je mnohem víc znát každé kilo zatížení navíc a cesta s tunovým karavanem bude určitě na motor docela záhul. Mimoto na fóru je o poruchách motoru 2,0 popsáno mnohem méně vláken než o 1,6kách, což také o něčem svědčí.

Odesláno

Kde je napsáno a hlavně v realitě že 2,0 žere o hodně víc než 1,6......??? Aby 1,6tka jela stejně jako 2,0 , tak tu 1,6tku musíš víc honit a tím pádem žere více než 2,0......nemluvě o tažení karavanu....nejde jen o kila ale i o odpor vzduchu....a ten je u karavanu hodně velký......

Za mě 2,0...

PS: Vidím to tak že se tady zase jako obvykle strhne \"boj\" mezi majiteli 1,6tek a 2,0litrů....:nevim

[upravil dne 19-6-11 12:15 Přema]

Odesláno

ja tusim ze 1.6Hdi ma 80kw... coz by zakonite utahnout mnelo.... nevim co predjizdeni apod... to asi nebude zadna slava...

Jako uprimne nevim ale sleva na pojisteni je kolik? 500,- kc za rok? to myslim ze ani to ne.... a i tak mi to prijde jako relativni castka k rozhodovani. Ja sem zasadne u vsech aut pro vyssi objemy, i ted bych ti poradil at vemes 3.0HDi v6 a budes spokojen jako zelva, ale to asi neni dle tvych predstav.

Jako o nejakym niceni a zatezovni motoru bych asi zas tak nemluvil, pokud s tim karavanem pojedes jenom jednou do roka. Tak jako jednou se to prezit da... o tom zadna.

Ale ja ososbne volim vyssi obsah a vykon, kuli rezerve. Preci jenom ja mam vizi jit vise a vise a visse. A v zadnym pripad neudelas chybu s tim 2.0HDi. Ber vo chces, ale skoda toho potom litovat.

Odesláno

V pojistce u některých pojišťoven ani rozdíl nebude, protože ji počítají z výkonu a ne objemu. Jak bylo napsáno 1,6 budeš víc vytáčet, takže bych si nižsí spotřebu ( hlavně ve větším zatížení ) moc nesliboval. Všechno zálezí i na zpřevodování. Je spousta aut, který ve větším objemu žerou míň. Mimochodem logicky bývá u většího motoru i vyšší životnost. ...Za mě jednoznačně 2.0.

Odesláno

Hele, rodiče mají 1,6 a co jsem jim hned s bratrem \"zakázali\" je dát za auto kouli. Auto jede hezky, ale když je plně naložený, tak se mu moc nechce - na dálnici by byli brzdou.....

Odesláno

nepíše o jaké auto by šlo, ale je fakt že když je maximálka karavanu 1300 kg tak reálně je v něm naloženo tak 1500 kg (to vám odkýve každý karavanista) což už je pro motor 1,6 hdi docela čočka ...

Odesláno
Benžík: ano, je, když se mu zanese sítko na přívodu oleje k turbu :papa

jak kterej rodiče mají model, kde už z výroby bylo sítko odstraněno a nikdy tam nebylo

Odesláno

1,6 HDi to musí v pohodě utáhnout, já táhl 406 1,8 benzínem z Prahy vozík s koněm a v pohodě, celková váha asi 1300 kilo;)

Nicméně je vždy lepší silnější auto, míň se potom trápí a podobně:papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...