Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Všichni znáte ty medicínské skleněné ampule s různými léky, kterým se napiluje ten krček, pak odlomí a obsah se natáhne do injekce. Taky si takové nosím s premedikací na chemo a když jsem ji včera předával sestřičce tak mě napadla jedna věc. Jak se to proboha vyrábí?? Ta ampule je jednolitá, tj. z jednoho kusu a když si představíme, při jaké teplotě je sklo tvárné, aby ampule vznikla, jak do toho ještě dostanou tu kapalinu, aniž by se v konaktu s rozžhaveným sklem ihned nevypařila??

:xvul Možná si řeknete:\"tvoje starosti bych chtěl mít\", ale opravdu nechtějte. Jde jen o můj pokus přijít na jiné myšlenky, abych se nezbláznil z přemítání nad slovy mého onkologa o: nezabrání nejefektivnějších metod léčby, výrazné progresi nemoci a nepříznivých prognózách. Omlouvám se za tenhle výlev.

Odesláno

taky si myslim, ze se ampule predvyrobi tak, aby mela jen uzounke hrdlo a po naplneni se jen ostrym plamenem zatavi vrsek, ono v te tloustce steny neni zase treba tak velke doby k prohrati, takze se zbytek ampule s naplni ani nestaci nejak vyrazneji ohrat a pritom v danem miste dojde zataveni

Odesláno

V podstatě jsem si myslel totéž, jen jsem si nebyl jist tou tepelnou odezvou danou silou stěny.

Jinak vám pěkně \"děkuju\" za rychlou odpověď. Teď abych si vymýšlel nějakou jinou hovadinu. :aut

[upravil dne 17/5/11 17:41 Kdo]

Odesláno

Hele zkus třeba tohle: Vždycky jsem věděl, že budu slavný a bohatý, starost mi dělá, že se tak ještě nestalo.... to Ti zabere tolik času, že na ostaní už se nedostane.

Odesláno
V podstatě jsem si myslel totéž, jen jsem si nebyl jist tou tepelnou odezvou danou silou stěny.

Jinak vám pěkně \"děkuju\" za rychlou odpověď. Teď abych si vymýšlel nějakou jinou hovadinu. :aut Kdo]

Ty se asi hodně nudíš,co:myslim:D

já teda do práce nechodim,ale na takovýdle hovadiny nemám čas:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...