Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

tak jsem koupil svuj prvni peugeot 306td co se mi hned prvni den nestalo kdyš sem jel praskla mi hadice od vody vytekla voda asi hodinu sem jezdil naprosto bez vody žedna kontrolka nic nesignalizovalo že neni voda a motru se přehříva teplota se držela cca 90 stupnu kdyš jsem zastavil na benzině už jsem auto teměř nenastartoval strašně dlouho točilo neš to chytlo, po spravení praskle hadice jsem dolel vodu ovšem motr byl tak rozpalen že hned vyvařila po 3hodinach sem nalil vodu snažil sem se to ovzdušnít ale jen po 20 sekundocem chodu motoru byli hadice tvrde jako kamen a voda se tlačila ven, takže jsem musel auto odtahnout, ma někdo stimto skušenosti oplati se to spravovat odešla jen hlava a těsnění nebo se mohlo stat i něco víc, motor jde nastartovat ale strašně dlouho toči starter než chytne:( ,před zavadou chytal na drc, děkuju za pomoc

Odesláno

v servise mi řekli že 100% je hlava K.O že tyto motory jsou na vodu velice haklive, ještě mě zajma čim muže byt to že to špatně chyta muže to byt tou hlavou že jde tlak do vody a jak je malej tlak tak že to nechce chytnout, nebo to muže byt něčím jiným, kolik stoji oprava srovnaní hlavy + nove tesnění a prace ?

Odesláno

tak ako píše ozzy56, je to na výmenu motora. hodinu jazdiť bez vody je dosť dlhá doba na to, aby si to odniesla iba hlava-tá je určite prasknutá. Môžu byť v háji aj krúžky na piestoch atď...

Odesláno

určitě by stálo za to rozebrat to (sundat havu) a podívat se co to napáchalo v dobrém bude jen stačit srovnat hlavu a dát nová těstění v horším se propadly válce a s tím už nikdo nic neudělá...Pokud si to horkého motoru nalil vodu tak mohla i prasknout hlava ale i ta se určitě dá sehnad.Taková oprava by vyšla cca do 10 000 bez práce.

Odesláno

tak diky za rady , auto je již v servise ozvou se mi až sundaj hlavu, mam ješte doma nahradní hlavu ale ma trošku praskle komurky vadí to? jinak do 306 pasuji motory i z 405 třeba kdybych chtěl do auta dat 1.8TD nebo z 205 nejakej diesel?

Odesláno

výhoda takové opravy je jedna a to taková že budu mít jistotu že je motor v takovém stavu do jakého si ho při opravě dám.Takže já třeba když už sundávám hlavu tak automaticky měním kroužky a ložiska na ojnicích ;) (samozřejmě pokud je to na mém autě) pokud je to pro někoho tak výměnu většinou doporučuju podle stavu dílů... ;) vyplatí se to :)

Odesláno

ozzy56 má pravdu. Ten motor po tom co zažil měl už tak dost a to dolití vody ho nutně muselo dorazit.

Něco bylo vyhřáto a pak něco zakaleno. Už bych tomu motoru nevěřil. :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...