Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

HID i na dálkové nebo je potkávačky????

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj chtěl bych se zeptat na zkušenosti chci dávát HID do světěl mám new model ale přemýšlím jestli dávat jenom jako potkávací a do dálkových silnou žárovku nebo dát obě sady. Doma už je máme na breaku a když se zapnou dálkový tak to chvilku trvá....

nechci aby se to tady zase zvrtlo ve xenonovou válku neřeší se tady jestli xenony ano nebo ne :roker

protože xenony ANO když jsou dobře seřízené dám tam 6000k měl jsem na 405 8000k a to bylo už moc :papa

Odesláno

Doporučuju rozhodně do obou světel. Ideální by byly i blinkry, ale tam je problém s rychlostí zapálení, takže do blinkrů spíš stroboskopy. Vzadu bych to dal do obrysovek, mlhovek a couvačky. Samozřejmě dobře seřízený v těch parabolách pro vláknový žárovky. Jak se říká \"Vidět a být viděn\"

[upravil dne 10/5/11 09:33 koblih69]

Odesláno

do dalkovych HID urcite ne, nejlepsi by byla prestavba na cockovy bixenon, je tu o tom cele vlakno, tak pohledej. Delal to clen Edison

Bez te cocky ten HID v parabole pro halogenovy zarovky stejne nikdy neseridis, at si myslis, co chces

Odesláno

bi-xenon určitě realizovat nebudu protože se musí rozdělávat světlo a pak by se mlžilo edison to má pěkný ale já do toho nepudu....

koblih69-nechápu proč na to odpovídáš když jsem nahoře psal , že se tu nechci dohadovat, že tu chci rozebrat technickej stav věci .... :grr

Odesláno

Taky nemám rád zbytečné flame, ale tak nějak ještě víc mi vadí bezohlední \"koumáci\" co se*ou na ostatní řidiče, hlavně že jsou in, asi opravdu začnu používat kladivo na HID.

Edit: odpovím ti myslím že i za kobliha, nechápu proč chceš znepříjemňovat jízdu ostatním řidičům?

Našetři kup vše na originál xeny a nežbleptnu ani slovo....

[upravil dne 10/5/11 10:12 tadom]

[upravil dne 10/5/11 10:13 tadom]

Odesláno

nevím proč bych měl někomu něco znepříjemňovat .... na Breaku za 2 roky na mě nikdo neblikal nebo něco takovýho je to bílý světlo žádná hnusná modrá atd.

mám vyzkoušený že světla na Fabii oslňují z továrny a svítí daleko víc než moje xenony na breaku kde je mám sklopený dolů...

to že si to někdo doma udělá jen aby měl xenony a neumí to seřídit je druhá věc a vážně to oslňuje ale asi po 50tý píšu že to mám vyřešený s oslňováním řeší se tady jiná otázka tak jestli nehceš řešit téma vlákna tak drž h... :aut

Odesláno

Do parabol je to blbost a do dálkovejch mega blbost :aut:D

No a teď vážně. U toho novýho modelu je ta HID celkem snesitelná. Potkávám občas v Letňanech-Čakovicích stříbrnou 406 NEW v sedanu, který tam má evidentně HIDky 4300k a neoslňuje to. Vypadá to, že i když si to tam dal, má mozek v hlavě a seřídil to... Jeden známý má na 406 NEW Break HIDku 6000k a krom toho, že to má čínsky modrý, tak trochu oslňuje (myslím, že ale blbec nepoužívá kolečko, když tam něco naloží). Každopádně HIDka do dálek je z výše popsaných důvodů (dlouhá odezva při startování a stím spojená výdrž) opravdu nesmysl ;)

Odesláno

MJSytic- konečně normální komentář ;) jinak budu tam dávat 6000k Německý světlo bílý žádná modrá :) přesně jak píšeš jezdím sám max. se přítelkyní a kdybych někoho vezl vzadu tak mám kolečko na seřizování takže je to vyřešený do potkávaček HID a do dálkových silný H7 nejlépe modrobílý nebo bílý jenom nevím který už jsem měl 2 a vždycky to svítilo žlutě :myslim

Odesláno

Do dálkovejch si dej nějaký dražší žárovky typu Osram NightBreaker (teď je snad už verze + s delší výdrží) nebo něco podobnýho od ostatních značek. V dálkovejch ti tam vydrží mraky let (pokud máš ele v pořádku) :myslim

P.S. Já HIDkaře nemám rád, ale oslepuju jen ty, co oslňují :bacha:D:aut

Odesláno

ja zasadne na HID neblikam protoze jsou to paka a kdyz na ne probliknu jsou schopni me napali 100w zarovkou v dalkach nebo tak neco. Ale jak se rika na kazdeho jednou dojde

ale uz jsem se tu ptal nekolikrat a nikdo neodpovedel jak se serizuje HID v parabole? dle meho nazoru to nejde protoze neudela ostry prechod bud svitis do zeme a vidis hur nez ze zarovkou a nebo oslnujes

Odesláno

Vítek1: blbost seřiruje se to při montáži na světelný stolici a potom je na každým když někoho veze vzadu tak mám přece kolečko abych si to podle toho dorovnal. :aut

Odesláno

jo ale jak se to seridi na te stolici! krytka ostrikovacu? staci kdyz rekne zhasnete a rozsvitte! a nebo kdyz do nekoho tuknes a on zavola policajty ze jsi ho oslnil ani to nemusi byt pravda a kdo potom bude vinik?

Odesláno

Sú tam faktory, ktoré to ovplyvňujú. Umiestnenie a tvar oblúka vo výbojke nezodpovedá presne vláknu žiarovky, pre ktoré je parabola optimalizovaná. Taktiež parabola neusmerní stopercentne všetko svetlo zo žiarovky, toto odpadové svetlo je pri žiarovke akceptovateľné, pretože jej jas je slabší, ale pri výbojke už oslňuje. Toto sa teda nijakým nastavením úplne odstrániť nedá, mimo výrazného sklopenia, ale to už potom uniká dôvod použitia xenónov.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...