Vasek579 Odesláno 7. květen 2011 Odesláno 7. květen 2011 Ahoj,mam P 307 s dig. klimou.Dneska se mi zapla po nastartovani a tak cca po 10 minutach jizdy po meste se sama vypnula a nesla nahodit ani kdyz jsem chtel regulovat jen vetraky.asi po minute naskocila sama.Nema nekdo podobne zkusenosti a nebo neni to treba v poradku- ze by si nejak sama udelala z nejakeho duvodu pauzu?? - teplotou to nebylo,protoze jsem schvalne namackal jen 14 stupnu,aby foukala hodne... Citovat
hada Odesláno 8. květen 2011 Odesláno 8. květen 2011 Nejspíš nemáš chladící medium... prasklý chladič nebo tak... Citovat
Vasek579 Odesláno 10. květen 2011 Autor Odesláno 10. květen 2011 takze pokud by chybelo chladici medium,tak by to takhle obcas vypinalo a zase po chvilce zaplo ?? Citovat
Vasek579 Odesláno 10. květen 2011 Autor Odesláno 10. květen 2011 takze pokud by chybelo chladici medium,tak by to takhle obcas vypinalo a zase po chvilce zaplo ?? Citovat
Groll Odesláno 10. květen 2011 Odesláno 10. květen 2011 já teda nevím, jestli to spíná, když není médium, ale já koupil auto na podzim, přes zimu topilo parádně, ale teď jsem zjistil, že mi topí pořád, takže jsem zajel do servisu, vedení bylo bez média. Doplnění, kontrastní látka, jestli není někde díra a práce, vysolil jsem 1450,-, což mě moc nepotěšilo, ale už jede klima dobře. Citovat
Ferin007 Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Pokud není chladicí médium, tak klima jede normálně, akorát holt nechladí. Nic se ale nevypíná a na displeji se tváří normálně. Alespoň z vlastní zkušenosti. Citovat
Cliwe Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Zdravim. A co když je klima hodně hlasitá? Je slyšet hlasité sepnutí a znatelně se třese auto. A hluk z motorové části se zesílí o cca 50 %. Ale chladí. Citovat
yaris1 Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Pokud není chladicí médium, tak klima jede normálně, akorát holt nechladí. Nic se ale nevypíná a na displeji se tváří normálně. Alespoň z vlastní zkušenosti. Myslím, že nemáš pravdu. Pokud není v okruhu chladící médium, nebo je ho málo, tak se klima vypne, aby se nezadřel kompresor a jede jen ventilátor. Citovat
Ferin007 Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Myslím, že nemáš pravdu. Pokud není v okruhu chladící médium, nebo je ho málo, tak se klima vypne, aby se nezadřel kompresor a jede jen ventilátor. Myslím, že mám. Aspoň v mým případě to tak bylo. V nádržce nebylo médium, pač byl vadnej ventil. Klima nechladila, ale \"zapnout\" normálně šla (stav na displeji, co se dělo v útrobách, to samozřejmě nemůžu vědět). Ostatně, v tomhle smyslu je to psaný i v návodu, kde uvádí, že pokud klima nechladí, má se vypnout a nemá se už dál, až do odstranění problému, pouštět. Což, když by se vypnula automaticky, by tam asi nepsali. To, že jede jen ventilátor, je logický, když chladit nemá co. Citovat
Fosil Odesláno 11. květen 2011 Odesláno 11. květen 2011 Součástí okruhu klimatizace je tlakový ventil, ten pokud dojde k úniku chladícího média nesepne elektromagnetickou spojku kompresoru. Je to ochrana kompresoru před zadřením, protože chladící směs obsahuje olej kterým se kompresor maže. Dispej ukazuje, že je funkce chlazení navolena. Informaci o tom jestli kompresor běží nebo ne displej nezobrazuje. Citovat
Ondra666 Odesláno 12. květen 2011 Odesláno 12. květen 2011 mě taky došla klima(dirka v chladiči) a když ji zapnu(AC) tak je slyšet chrčení z větráků nechladí ale fouká. Ale mám stejný problém jako Vasek579 a nedělá to jen u AC ale i u ECO(což je jen topení). větrák naplno jede asi 3-5minut a pak se na 1,5minuty vypne a pak znovu. S elektrikářem jsme zkoumali coto asi je a nic nezjistili akorád že uhlíky na motoru to nejsou. Přestane jít proud z elektroniky která je u větráku ale proč?? Neměl někdo takový problém?? Citovat
Vasek579 Odesláno 12. květen 2011 Autor Odesláno 12. květen 2011 Presne tak...Ondra666 ma pravdu... presne tak to obcas vypina :-( Citovat
LUMP72 Odesláno 13. květen 2011 Odesláno 13. květen 2011 U mě to samé. Když dám klimu do režimu auto,tak ventilátor topení jede asi tak minutu na plno a potom se úplně vypne,klima ovšem nejspíš jede -jde cítit dlouho chlad z výdechů mřížek. Mám takový dojem že je něco s ventilátorem topení (tepelná pojistka nebo co). Dělalo to samé i v zimě bez klimy vždy když bězěl větrák na plno. Když nedáš ventilátor naplno a ubereš mu tak to pojede pořád.. Alespoň mi to tak jde. Citovat
Ondra666 Odesláno 13. květen 2011 Odesláno 13. květen 2011 Mě ne mě to dělá na všechny rychlosti no teda poznam to až od 4 (2plné lopatky na displeji) kdy je ventilátor slyšet. je tam nějaká tep.pojistka? nebo co by to mohlo být? Citovat
Honimír Odesláno 13. květen 2011 Odesláno 13. květen 2011 Taxem si dnes po 6ti letech nechal zkontrolovat tu náplň klimy ( v akci u Kelly auto servisů - 590 Kč ) , trvalo to asi hodinu , přidali mi 1,5 deci toho média a vypláznul jsem 950 Kč s DPH http://www.autokelly.cz/userfiles/file/klima%20akas.jpg *************** Tak po pár dnech ježdění hlásím, že je to fakt poznat, že to líp chladí, takže doporučuju nechat s ito prověřit a člověk si aspoň může i říct, že pro tu klimu něco udělal, aby se nepokazila ( že tam je ten olej co ji maže v tom médiu ) [upravil dne 13.5.2011 14:46 Honimír] [upravil dne 19.5.2011 18:51 Honimír] [upravil dne 19.5.2011 18:52 Honimír] Citovat
pazout Odesláno 13. květen 2011 Odesláno 13. květen 2011 no a já před měsícem vyplazl 2500,- za doplnění chybějícího media (unik nezjisten) + barvici kapalita pro pripadnou detekci uniku. No a dnes jsme zaplatil cca 8500,- za vymenu chladice atd, protoze tam byla dira . Letos prej uz menili patej chladic, loni zadnej. Tak nevim zda je to nejaka epidemie? [upravil dne 13/5/11 16:06 pazout] Citovat
ozzy56 Odesláno 13. květen 2011 Odesláno 13. květen 2011 chlapi, ta pohoda za volantem ve vychlazeném autě stojí balík..., s tím se smiřte [upravil dne 13/5/11 16:36 ozzy56] Citovat
smory Odesláno 14. květen 2011 Odesláno 14. květen 2011 To že se vám vypne klima a po chvilce zase zapne tak to dělá počítač. On sám ji vypne když potřebuje více elektřiny někam jinam aspoň to tak píšou v servisní knize. Citovat
Vasek579 Odesláno 14. květen 2011 Autor Odesláno 14. květen 2011 Aha,to by vse vysvetlilo.....pocitac potrebuje stavu,tak ji sebere od klimosky a pak zase pusti...to dava smysl.. Citovat
Vasek579 Odesláno 14. květen 2011 Autor Odesláno 14. květen 2011 Aha,to by vse vysvetlilo.....pocitac potrebuje stavu,tak ji sebere od klimosky a pak zase pusti...to dava smysl.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.