Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

klidně mu věřte, MotoMoto, u Laguny koupené v r.2005 jsem s klimou nic nedělal a dcera která ji má teď také ne a stále chladí:papa

Odesláno

ono 14let a 6+let je trochu rozdíl,ale nic,když to píše asi teda to tak je,ale stejně mi to nejde do hlavy...14let prostě chladič žádnej nevydrží,když se s tím teda jezdí,když bude v garáži tak asi jo

Odesláno

Však píšu 320 tisíc v benzínu, a to neznamená že stojí v garáži. A garáž nakonec nemám. Ale fakt funguje.Ale o tom to tu není. Je pravda že velikostí chladiče oproti 807 je asi se liší asi o 90 procent. A hlavně ten chladič je z tuhého hliníku, jakoby odlitek a ne spájený alobal.

Slyšel jsem jednu zajímavou informaci, nevím co je pravda, prý s rostoucím zájmem o velké vozy a s tlakem na nížší ceny se hodně změnila skladba použitých materiálů a tím prý vozy před 10 lety vydržely daleko víc než dnešní. Možná to bude pravda.

Odesláno

Slyšel jsem jednu zajímavou informaci, nevím co je pravda, prý s rostoucím zájmem o velké vozy a s tlakem na nížší ceny se hodně změnila skladba použitých materiálů a tím prý vozy před 10 lety vydržely daleko víc než dnešní. Možná to bude pravda.

Jo jo, např. Volvo, dle jejich fora tomu tak je, nové vozy nic moc, starší 6 a více let jsou supr. Dle toho co jsem čet na volvo forum.

[upravil dne 11/4/11 08:32 Tango C8]

Odesláno

No.. včera jsem skočil k sousedovi co prodává díly a klima dostala nový filtřík a dezinfekci. Tímhle dezinfikuji už 3tí rok a jsem spokojený. http://www.naautomobily.cz/index.php?main_page=product_info&cPath=3493&products_id=53604

Žádný zápach,žádné anginy a virozy v létě v důsledku používání klimy. Před tím jsem zkoušel takový spray co dělal pěnu. To bylo na nic. Tohle dělá takovou mlhu, moc prima.

Odesláno
Pokud se panstvo neurazí, přidám jednu vcelku humornou závadu mé klimatizace. ;)

Koupil jsem Mulťu loni koncem léta, s tím, že nejde klimatizace. Vzhledem k tomu, že nebyla 3 roky kontrolována, bylo mi jasné, že je nízký tlak chladiva. OK, navštívil jsem klimaservis, napíchli jsme to na vysavač, chladivo OK, olej OK, vše jak z fabriky, ale klima ne a nešla. Odjel jsem domu. Po cca týdnu jsem potřeboval odjet delší trasu s navigací. Otevřu tedy přihrádku pod rádiem, kde je schován zapalovač, vytáhnu ho ven, šoupnu tam nabíječku, a nic. bez šťávy. No co, bude špatná pojistka, dám novou, a jen jsem otočil klíčkem, rána, a ze zásuvky jen čoud. Vytáhnu tedy nabíječku a úplně na dně zásuvky ležele očouzená osmička kovová podložka. Vzal jsem pinzetu, vytáhnul jí ven, dal opět novou pojistku a navigace šla. Ani nevím proč, napadlo mě zapnout klimu, a ejhle, cvak a už to fičelo. A závěr? společná pojistka pro klimatizaci a

zapalovač :D:D

vim o jedne 206 Hdi, kterou puvodni majitel prodal z duvodu toho, ze nesla nastartovat, autorizovany servis peugeot stanovil zavadu jako vadnou RJ motoru a cenu opravy cca 20tis za novou jednotku. Auto tedy bylo na prodej za velmi vyhodnou cenu. Po privezeni a kratke kontrole s napichnutim diag, kratkem prozkoumani schemat zapojeni, promereni nekolika pojistek a vymeneni jedne spalene zas 206 naskocila na tuk a drandi :D

Odesláno

A prý já kecám o tom, že vydrží chladič klimačky 14 let. A teď tu o Popelce, ta je také dobrá...:D:P

Odesláno

Ještě je dobré po nasátí to nastříkat i do nasávání vnitřního okruhu a nechat to tam zavřené cyklovat aspoň 20 minut. Používám něco podobného už dlouho a naprostá spkojenost, jen jsem nemohl najít místo kde u 807 je vnitřní otvor na nasávání.

Odesláno
Ještě je dobré po nasátí to nastříkat i do nasávání vnitřního okruhu a nechat to tam zavřené cyklovat aspoň 20 minut. Používám něco podobného už dlouho a naprostá spkojenost, jen jsem nemohl najít místo kde u 807 je vnitřní otvor na nasávání.

A kde jsi ten vnitřní nasávací otvor našel a co do toho stříáš za prevít?

Odesláno

Používám originál sprej na čištění klimatizací, něco podobného co tu bylo ukázáno. Právě že nenašel a tak jsem vynul ventilátor, nastříkal to do všech výdechů i ve dveřích, prostě všude a pak zapnul cirkulaci a ventilaci na plno a nechal to vevnitř cyklovat.

U Renaultu jsem věděl kde je nasávání a tak to bylo jednodužší.

Odesláno

Je to takovej ten šuplík co je na něm přidělanej klíč na kola (teda aspoň u mojí C8), hlavně si dej pozor ať neztratíš ty čudlíky vepředu, kterejma je ten šuplík přidělanej, stačí je pootočit o 90° a jdou vysunout ven a vzadu jsou na každý straně dva držáky, který to přitahujou k těsnění. Povolí se páčka a pak se to vyvlíkne. Jestli se mi to podaří tak pošlu obrázek.

Odesláno

Hmmm to je taky možný, hlavně jsem ten obrázek toho kastlíku v serviceboxu nenašel. Asi jsem nějak špatně hledal. Našel jem tu část co je nad tím výsuvným šuplíkem, ale šuplík samotný nee :(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...